مهدی سنایی در این همایش که به میزبانی دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی سن پترزبورگ و همکاری دانشگاه علامه طباطبایی در روزهای 19 و 20 فروردین برگزار شد به روند رو به افزایش همکاری های دو کشور در زمینه های علمی، دانشگاهی و فن آوری پرداخت و تشکیل کمیته عالی همکاری های علمی و فن آوری ایران و روسیه و هم چنین تشکیل اتحادیه موسسات آموزش عالی دو کشور را از جمله دستاوردهای مهم این زمینه همکاری در سال گذشته برشمرد.

 

سفیر کشورمان افزود: البته ایده آل همکاری های ایران و روسیه در ابعاد علمی و تکنولوژیک بسیار بالاتر از سطح فعلی است و باید در این مسیر بیش از این تلاش کنیم، ولی آهنگ روابط به خوبی به پیش می رود و در هفته‌ها و ماه‌های آینده منتظر خبرهای خوبی در روابط دو کشور هستیم.

 

الکساندر زاپیسوتسکی، رییس دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی سن پترزبورگ نیز در این مراسم به تمجید از استقامت ایران در برابر تحریم های غرب پرداخت و خاطرنشان کرد: در شرایط سخت تحریم، ایران به خوبی، فنآوری های برتر و علوم بنیادین را توسعه داد. وی اظهار امیدواری نمود که برگزاری روزهای علم، فرهنگ و آموزش ایران در دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی سن پترزبورگ بتواند به شناخت بیش تر دانشجویان روس از فرهنگ و تاریخ و دستاوردهای علمی ایران کمک نماید.

 

نماینده وزارت خارجه روسیه در سن پترزبورگ، دیگر سخنرانان مراسم آغازین این همایش بود.

 

وی پیام ایگور مارگولوف، معاون وزیر خارجه روسیه خطاب به این همایش را قرائت کرد و در این پیام، به تاریخ 500 ساله روابط روسیه و ایران اشاره و تاکید شد که روسیه روابط دوستانه با ایران را بسیار ارزشمند می داند. دو کشور روسیه و ایران عملا در زمینه های متنوع دو جانبه و چندجانبه با هم کار می کنند.

 

معاون وزیر خارجه روسیه در این پیام اظهار امیدواری کرد که برگزاری منظم چنین جلسات دانشگاهی و فرهنگی بتواند تحرک محسوسی به روابط فرهنگی دو کشور بدهد.

 

در این رویداد دانشگاهی، مجموعه ارزشمندی از کتب معرفی تاریخ و فرهنگ و ادبیات ایران از سوی دانشگاه علامه طباطبایی اهدا گردید و بخش کتب ایرانی کتابخانه دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی سن پترزبورگ افتتاح شد.

 

هم چنین نمایشگاه سه روزه ای از کتب معرفی ایران در این دانشگاه برپا شد و اساتید ایرانی در خصوص معرفی ایران و روابط ایران و روسیه به ارایه سخنرانی پرداختند.