دولت بجای بودجه عملیاتی و واقعبینانه فشار مالیاتی را افزایش داد

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به منابع غیرنفتی و غیرمالیاتی در تنظیم بودجه گفت: دولت بجای اندیشیدن به راهکارهای عملیاتی واقعبینانه، فشار را متوجه مالیات کرده است.
وی گفت: مالیات در شرایط رونق اقتصادی توجیه منطقی دارد، اما در شرایط رکود هیچ توجیهی ندارد و باعث افزایش رکود نیز میشود.
عضو هیات رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: اخیراً به یکی از مراکز مهم و پر جنب و جوش تجاری تهران مراجعه کردم و متوجه شدم ۸۰ درصد مغازههای این مرکز تعطیل و تخلیه شده است و ۲۰ درصد خلوتی که مراجعه کنندهای هم ندارد، باقی مانده است؛ یکی از مهمترین علتهای این وضعیت نیز فشارهای مالیاتی اعلام شد.
فرهنگی تأکید کرد: وقتی بنگاه اقتصادی متوجه میشود که خرج آن بیش از درآمدهایش است، تعطیلی را بر ادامه فعالیت ترجیح میدهد؛ در چنین شرایطی، فشارهای بیشتر باعث تعطیلی بیشتر و بیکاری فزونتر میشود.
وی با تأکید بر لزوم توجه به راههای دیگر تأمین بودجه عمومی کشور تصریح کرد: در چنین شرایطی، باید بر روی موضوع استفاده از منابع غیرنفتی و غیرمالیاتی متمرکز شد و یا بر روی پایههای جدید مالیاتی تمرکز کرد و از کسانی مالیات گرفت که تاکنون مالیات پرداخت نمیکردهاند.
نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: منبع دیگری هم که میتوان بر روی آنها حساب کرد، مطالبات و منابعی است که صحبت از آزاد شدن آنها در دوران بعد از برجام میشود و این، میتواند بخشی از منابع کشور را تامین کند.
فرهنگی تأکید کرد: در رابطه با بودجه پیشنهادی دولت هم، مجلس میتواند نقادانه و کارشناسانه نسبت به آن وارد شود و تصمیمگیری کند.
ارسال نظر