آمریکا سامانه راداری خود را به ساحل کره شمالی اعزام کرد
یک مقام نیروی دریایی آمریکا خبر داده این کشور یک سامانه راداری دریایی خود را به ساحل کره شمالی اعزام کرده است.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری فارس، یک مقام نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد این کشور یک « سامانه راداری دریا پایه» خود را به ساحل کره شمالی نزدیک تر کرده تا بتواند فعالیت های نظامی این کشور را رصد کند.
شبکه خبری سی ان ان ضمن اعلام این خبر افزود تصمیم به ارسال رادار SBX-۱ یا رادار دریا پایه باند X اقدامی است که پیش از این صورت نگرفته است.
آمریکا همچنین روز گذشته (دوشنبه ۱۲ فروردین) جت های رادارگریز اف بی ۲۲ خود را برای انجام مانور نظامی مشترک با کره جنوبی راهی سئول کرده بود.
واشنگتن می گوید این اقدامات را در واکنش به تنش های اخیر در شبه جزیره کره و لفاظی های جنگ طلبانه بین کره شمالی و کره جنوبی انجام داده است.
تنش ها در شبه جزیره کره در هفته های اخیر به اوج خود رسیده و مقامات آمریکا، کره شمالی و کره جنوبی در وهله های مختلف از لفاظی های جنگ طلبانه برای تهدید یکدیگر استفاده کرده اند.
در تازه ترین تحولات مربوط به این تنش ها، آقای « پارک گئون های» ، رئیس جمهور کره جنوبی امروز (دوشنبه ۱۲ فروردین) گفت به اقدامات تحریک آمیز کره شمالی، صرفنظر از تبعات سیاسی آن، « پاسخی کوبنده» خواهد داد.
پیش از این کره شمالی در روز ۱۰ فروردین اعلام کرده بود تمامی مناسبات خود با همسایه جنوبی را در « وضعیت جنگ» قرار داده است. پیونگ یانگ، در این روز طی بیانیه ای رسمی اعلام کرد این کشور از زمان انتشار این بیانیه مناسباتش با کره جنوبی را بر مبنای « قوانین زمان جنگ» تنظیم خواهد کرد.
همچنین یک روز پیشتر (جمعه، ۹ فروردین) « کیم جونگ اون» ، رهبر کره شمالی، طی دیدار با شماری از نظامیان بلندپایه اعلام کرده بود موشک های پیونگ یانگ برای حمله به آمریکا در حالت آماده باش هستند. کره شمالی پیش از این هم در روز ۶ فروردین اعلام کرده بود واحدهای موشکی و توپخانه ای خود را برای حمله به مناطقی از آمریکا به حالت آماده باش درآورده است.
فرمان آماده باش رهبر کره شمالی در واکنش به اقدام روز گذشته (۸ فروردین) آمریکا انجام می شد که ۲ فروند هواپیمای رادار گریز آمریکایی از نوع « بی ۲» با قابلیت حل بمب اتمی را بر فراز کره جنوبی به پرواز درآورده بود.
کره شمالی منتقد همکاری های نظامی کره جنوبی و آمریکاست، اما این دو کشور روز ۵ فروردین اعلام کردند در واکنش به آنچه به زعم آنها « تحرکات اخیر کره شمالی» است، توافقنامه جدیدی برای مقابله نظامی مشترک با پیونگ یانگ تصویب کرده اند. بر اساس توافقنامه جدید، کره جنوبی می تواند در صورتی که پیونگ یانگ به تهدیدهای اخیر خود ادامه دهد از آمریکا برای مداخله نظامی کمک بخواهد.
منظور دو کشور از « تحرکات اخیر کره شمالی» ، تهدیدهایی است که پیونگ یانگ از بهمن ماه سال گذشته، پس از آزمایش یک بمب اتمی ۷ کیلو تنی که واکنش تند مجامع بین المللی و تصویب قطعنامه هایی در شورای امنیت علیه آن کشور را به همراه داشت، در وهله های مختلف با آمریکا و کره جنوبی رد و بدل کرده است.
ارسال نظر