به گزارش پارس به نقل از  مشرق،حسینعلی امیری در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما افزود: هیئت های نظارت هم هفت روز فرصت دارند به این اعتراضات رسیدگی کنند.

وی گفت : مستندات قانونی افرادی که از سوی هیئت های اجرایی احراز صلاحیت نشده اند کتبی به آنها اعلام شده است.

امیری با اشاره به اینکه احراز شرایط نامزدها یکی از مراحلی است که قانون گذار برای انتخابات تعریف کرده است افزود : هیئت های اجرایی ، گلوگاه راهبردی نظام انتخاباتی ماست که از معتمدان محلی به نمایندگی از اقشار مردم تشکیل می شوند.

وی گفت: یکهزار و 63 هیئت اجرایی بر اساس ماده 50 قانون انتخابات، کار احراز شرایط نامزدها رابرای نمایندگی مجلس بررسی کردند .

امیری ادامه داد : بر اساس این ماده هیئت های اجرایی با دو روش به علم می رسند یکی از طریق مراجع چهارگانه " ثبت احوال ، نیروی انتظامی ، وزارت اطلاعات و دادستانی کل کشور" همچنین در برخی موارد خود هیئت های اجرایی بر اساس بررسی ها و تحقیقات محلی و علم خود اظهار نظر می کنند .

وی افزود : هر کدام از دستگاه ها و مراجع چهارگانه فوق بر اساس وظایف ذاتی خود عمل می کنند .

سخنگوی وزارت کشور ادامه داد : آنچه ملاک بررسی سوابق افراد است از مراجع چهارگانه استعلام می شود و ارزیابی و تطبیق آن بر عهده اعضای هیئت های اجرایی است .

امیری در پاسخ به این پرسش که آیا حضور افراد در فتنه 88 هم در بررسی صلاحیت ها مد نظر قرار می گیرد؟ افزود : بر اساس ماده 28 قانون انتخابات،  سوابق کسانی که قانون شکنی کرده باشند یا نسبت به بیت المال خسارت وارد کرده باشند در ارزیابی ها مدنظر قرار می گیرند .

وی گفت : امسال همه مراحل ثبت نام را الکترونیکی انجام دادیم و اطلاعات ثبت نام شدگان بلافاصله پس از ثبت نام آنها، برای مراجع چهارگانه قابل رویت بوده است و آنها همزمان بررسی ها را آغاز می کردند.

سخنگوی وزارت کشور افزود: هیئت های اجرایی کاملاً مستقل از دولت و وزارت کشور هستند و با توجه به مدارک و مستندات اظهار نظر می کنند.