به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، روزنامه اسپانیایی زبان ال موندو در گزارشی به نقش محوری سردار سلیمانی در منطقه پرداخت. در این گزارش آمده است: این مرد که دارای شخصیتی پیچیده بوده و نزد شیعیان منطقه محبوبیت بالایی دارد، نقشی فعال در اجرای طرح های ایران و نجات بشار اسد بازی کرده است.

 
این گزارش مدعی شده است: برخی نقش پیچیده ای که قاسم سلیمانی در سوریه ایفا می کند را به "کارلا،" مأمور اطلاعاتی سابق شوروی تشبیه می کنند. کارلا سالها جنگ شوروی را با غرب مدیریت می کرد.
 
ال موندو در ادامه تصریح کرد: صادق خرازی، مشاور رئیس جمهور سابق ایران به تازگی سخنانی بیان کرده است که نشان از شگفتی وی از شخصیت سردار سلیمانی دارد. وی گفته است: "جهان عرب یک قاسم سلیمانی ندارد که با تروریست ها بجنگد." 
 
این مسأله نشان دهنده قدردانی دیپلماتهای ایرانی از فرمانده سپاه قدس ایران است. نقش این فرمانده در "اجرای طرح های ایران در منطقه" آشکار می شود؛ بطوری که در ایران به وی به عنوان قهرمانی نگاه می شود که در حال انجام جنگی مقدس با دشمنان است.
 
این روزنامه در ادامه مدعی شد: اطلاعات کمی درباره قاسم سلیمانی 58 ساله در دست است؛ اما هواداران وی داستانهای قهرمانانه بسیاری از وی تعریف می کنند. این در حالی است که منابع دیگر وی را با پرونده های حساس مرتبط می دانند؛ به مانند ادعای آمریکا در خصوص ارتباط سردار سلیمانی با تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشینگتن و یا اتهام وی در خصوص همدستی با سرکرده کارتل های مواد مخدر در مکزیک و یا ارتباط وی با حوثی های یمن.
 
ال موندو در ادامه می نویسد: نقش سلیمانی در سوریه با گذشت زمان اهمیت بیشتری پیدا می کند. "علی فایز،" تحلیلگر "گروه بین المللی بحران" می گوید: سلیمانی در منطقه ای فعالیت دارد که آن را بخوبی می شناسد. وی به شدت در این منطقه فعال است و در سه دهه اخیر، ارتباطات متعددی بر قرار کرده است.
 
"ریناد منصور،" پژوهشگر "مرکز صلح کارنگی" می گوید: سلیمانی نیروهای قدس را همسو با اهداف سپاه پاسداران ایران بکار می گیرد. وی زمانی که سوریه صحنه درگیری ایران و مخالفانش شد، در این کشور حاضر شد و پیشتر نیز به همین دلایل در عراق حضور یافت. یکی از کارمندان سابق دستگاه اطلاعاتی آمریکا وی را نیرومندترین مأمور در خاورمیانه توصیف می کند. اما وی فردی نیست که اقدام به برنامه ریزی می کند؛ بلکه تنها یک نظامی است که دستورات را اجرا می کند.
این روزنامه در ادامه به تصاویری که به تازگی منتشر شده است، اشاره می کند که از حضور وی در استان لاذقیه سوریه حکایت دارد. انتشار این تصاویر همزمان با آغاز حملات نظام سوریه برای بازپس گیری حلب انجام می شود. در این تصاویر تعدادی از سربازان دیده می شوند که اطراف سلیمانی را گرفته و به دستورات وی گوش می دهند.
 
ال موندو در ادامه ادعاهای خود می افزاید: کسانی که سلیمانی را که ارتباطی با مطبوعات ندارد، از نزدیک می شناسند، می گویند فردی کم حرف است. به تازگی تعداد تصاویری که از حضور وی در سوریه حکایت دارد، افزایش یافته است؛ مسأله ای که برخی آن را حاکی از تمایل ایران به نشان دادن آشکار حضور خود در سوریه برای جنگ با داعش عنوان می کنند.
 
ال موندو همچنین مدعی شده است: در حالی که ایران بر تکذیب اعزام نیرو به سوریه پافشاری دارد و می گوید افرادی را که فرستاده، تنها نقش مستشاری دارند، خبرگزاری رویترز در اکتبر (مهرماه) فاش کرد شمار زیادی از مبارزان ایرانی به دمشق وارد شده اند. این نیروها، علاوه بر شبه نظامیان افغانی، عراقی و مبارزان حزب الله است که از سوی ایران آموزش دیده اند. با وجود اینکه ایران تلاش دارد نقشش را در سوریه پنهان نگه دارد، حضور سپاه پاسداران با بازگشت پیکر حدود 12 نفر از فرماندهان ایران به تأیید رسیده است که در میان آنها نام ژنرال حسین همدانی دیده می شود.
 
ال موندو در پایان به نقل از "هاکان گونش،" استاد روابط بین الملل دانشگاه استانبول مدعی شد: ایران از لحظات اول آغاز بحران سوریه از رژیم اسد حمایت کرد. ایران از زمان امضای توافقنامه هسته ای با قدرتهای جهانی و شرکت در مذاکرات وین احساس کرد راهبردی را که در سوریه به عنوان برگه چانه زنی با مخالفانش بکار گرفت، نتایج امیدبخشی را به بار آورده است.