به گزارش پارس به نقل از مهر، اولین نشست خبری حسین جابرانصاری سخنگوی جدید وزارت امورخارجه صبح امروز با حضور خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی برگزار شد.

جابرانصاری در ابتدای این نشست میلاد پیامبر رحمت را تبریک گفت و به روح مطهر شهدا درود فرستاد.

سوال اول درباره روابط  ایران و عربستان و گفتگوهای وزرای خارجه ۲ کشور بود که روز گذشته قشقاوی معاون کنسولی وزارت خارجه از آن خبر داده بود، جابرانصاری در تشریح این گفتگوها گفت: سیاست جمهوری اسلامی بر اساس گفتگو با همسایگان است و عربستان هم یکی از همسایگان مهم ایران است و روابط دو کشور ظرفیت های مهمی برای تغییر فضای موجود دارند.

وی تاکید کرد: اگر اراده قطعی در دولت عربستان وجود داشته باشد زمینه برای تغییر فضای فعلی فراهم خواهد بود.

سفیر جدید عربستان معرفی شده است

جابرانصاری درباره معرفی سفیر جدید سعودی در ایران هم گفت: سفیر جدید عربستان معرفی شده و روند قانونی خود را در ایران طی می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سئوال که آیا دولت سوریه از ایران برای حضور نظامی در این کشور درخواستی کرده است؟ گفت: سیاست ایران در سوریه مبتنی بر چند اصل اساسی است که یکی از آنان، مخالفت با استفاده از تروریسم برای اهداف سیاسی در چارچوب اختلافات داخلی یک کشور است.

ادامه حضور مستشاری ایران در سوریه

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بر اساس درخواست سوریه، کمک‌های مستشاری نظامی ایران تاکنون انجام شده و این روند نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: تاکنون درخواستی از ایران صورت نگرفته و اگر چنین درخواستی صورت گیرد، ابتدا بررسی می‌شود و سپس پاسخی مقتضی داده خواهد شد.

پیگیری فاجعه منا ادامه دارد

جابر انصاری همچنین در خصوص فاجعه منا و پیگیری‌های وزارت امور خارجه در این خصوص، گفت: ابعاد فاجعه منا پیچیده بوده و تبدیل به یک مساله بزرگ با ابعاد سیاسی شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در مناسک حج با توجه به حضور گسترده حجاج، احتمال وقوع چنین فجایع گسترده‌ای وجود دارد، گفت: آنچه منا را به یک بحران تبدیل کرد و در افکار عمومی ایران به مانع بزرگی در برابر هر گونه روابط و همکاری‌ها تبدیل شد، سوءمدیریت دولت عربستان در تعامل با این بحران بود که ابعاد انسانی و سیاسی آن را پیچیده‌ کرد.

وی با بیان اینکه ما در چارچوب کانال‌ها و ظرفیت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، فاجعه حج را پیگیری می‌کنیم، گفت: امیدواریم با تعامل منطقی دولت عربستان و پذیرفتن مسئولیت‌های حقوقی و سیاسی خود در قبال این حادثه، هر چه زودتر در این خصوص به نتیجه برسیم تا عاملی باشد برای کاهش آلام و دردهای قربانیان حادثه.

جابر انصاری همچنین در خصوص انتقال اورانیوم ایران به روسیه و در پاسخ به این سئوال که گفته شده است اورانیوم ایران به قزاقستان منتقل می شود، گفت: در این خصوص به جزئیات ورود نخواهم کرد اما این موضوع جزئی از توافق ایران و ۱+۵ است و طبق ترتیبات و توافقات انجام شده بین ایران و روسیه، این اقدام آغاز شده و بر اساس برنامه زمانبندی شده، پیش می‌رود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: کار طبق ظرف زمانی توافق شده، در مسیر اجراست و باید قبل از آغاز سال جدید میلادی یعنی کمتر از سه هفته، مسیر نهایی خود را طی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گزارش اخیر آژانس اتمی اظهار کرد: گزارشی که آژانس ارائه کرد در برخی از زمینه ها صراحتا ادعاهایی که در مورد جمهوری اسلامی مطرح شده بود نفی می کند و در واقع پایانی بر ادعاهایی است که در طول سال های گذشته مطرح شده بود.

وی افزود: یکی از این ادعاها در مورد انحراف مواد هسته ای بود که در گزارش آژانس صراحتا به این موضوع خاتمه می دهد و ادعای دیگر در مورد انحراف فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی بود که در گزارش آژانس برخی از ادعاها در مورد فعالیت مطالعاتی در قبل از سال ۲۰۰۹ دوباره تکرار شده است.

جابری انصاری گفت: موضع جمهوری اسلامی در این خصوص مشخص است و ادعاهایی که در مورد فعالیت های ایران قبل از سال ۲۰۰۹ در گزارش آژانس مطرح شده ثابت نشده است و از بنیان قوی برخوردار نیست و ایران از ابتدا اعلام کرده این ادعاها دروغین و تحریف شده است و ما بر این باوریم در روند اجرای برجام پرونده ایران در آژانس عملا مختومه اعلام شود و از این پس دستور کار آژانس در ارتباط با ایران تغییر پیدا کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدواریم ادامه مسیر براساس توافقات بین ایران، آژانس و ۵+۱ باشد.

وی افزود: همانگونه که قبلا اعلام شده است اگر روند توافقات دو طرف نهایی بشود قاعدتا در بازه زمانی حدود نیمه دی ماه روند اجرایی توافقات در رابطه با تحریم ها آغاز خواهد شد. امیدوارم که با مجموع توافقات و آنچه که در مورد اجلاس شورای حکام پیش بینی می شود، به زودی شاهد آغاز اجرای توافق هسته ای باشیم.

تشکیل کارگروهی در وزارت خارجه برای انعکاس نامه رهبری به جوانان غربی

جابری انصاری در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات وزارت خارجه برای انعکاس نامه مقام معظم رهبری به جوانان غرب در دنیا تصریح کرد: مجموعه ای از اقدامات و هماهنگی برای انتشار این نامه توسط وزارت خارجه انجام شده است و کارگروه هایی در سفارتخانه های جمهوری اسلامی شکل گرفته است. علاوه بر ترجمه این نامه به زبان های مختلف دنیا، نامه رهبری به ۱۷ زبان محلی دنیا نیز ترجمه شد تا زمینه انعکاس گسترده تر این پیام فراهم شود.

لغو توافق «آمیا» رسما به ایران اعلام نشده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دستگاه دیپلماسی در مورد لغو توافق «آمیا» با دولت آژانتین گفتگوهایی را داشته است یا خیر تاکید کرد: توافقنامه آمیا به درخواست دولت آرژانتین امضا شد و این درخواست برای نشان دادن حسن نیت دولت آرژانتین به جمهوری اسلامی بود. ایران نیز با این درخواست موافقت کرد و حاصل آن امضای یک یادداشت تفاهم شد که باید روند قانونی آن در داخل کشور طی گردد.

وی ادامه داد: آنچه در حال حاضر درخصوص این یادداشت تفاهم در مسیر قانونی آن اتفاق افتاده است به تحولات قانونی داخل آرژانتین مربوط می شود و به سیاست های قانونی این کشور ارتباط پیدا می کند. تاکنون لغو این یادداشت تفاهم از سوی آرژانتین به جمهوری اسلامی ایران رسما اعلام نشده است.