به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اقتدار در خلیج عدن حضور دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش  در گفتگو با شبکه العالم، برقراری امنیت در دریا به ویژه دریاهای دور دست را جزو وظایف راهبردی نیروی دریایی دانست و تأکید کرد، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خلیج عدن با اقتدار حضور دارد.

 
امیر دریادار "حبیب الله سیاری " در مصاحبه با برنامه "من طهران" شبکه خبری العالم درباره اوضاع امنیتی منطقه به ویژه منطقه خلیج فارس و دریای عمان گفت: ماموریت راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع از مرزهای آبی و منابع و منافع کشور در دریاها است. آنچه مسلم است در بحث دفاع از مرزهای آبی در خلیج فارس با وجود منابع انرژی که ما در خلیج فارس و تنگه استراتژیک هرمز و دریای عمان داریم، قطعا نیروی دریایی با اقتدار در انجام ماموریتش تلاش می‌کند، و برای انجام هر چه بهتر این ماموریت در آماده سازی خود در ابعاد مختلف، آموزش، تجهیزات، تاکتیک ها و رزمایشها در زمان های مقرر اقدام های لازم را به عمل می آورد.
 
* نیروی دریایی ارتش برای تأمین امنیت کشتی‌ها با اقتدار در عدن حضور دارد
وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که امروز جزو وظایف راهبردی نیروی دریایی است، بحث برقراری امنیت در دریا به ویژه دریاهای دوردست برای حفظ منافع کشور می‌باشد؛ مانند آنچه امروز در خلیج عدن اتفاق افتاده و بحث دزدی دریایی که منافع کشور‌ها را به خطر می‌اندازد. 
 
دریادار سیاری ادامه داد: یعنی وقتی که کشتی‌های تجارتی و یا نفتکش‌های همه کشورهای منطقه، از این آبراه بسیار مهم دنیا (خلیج عدن) عبور می‌کنند وقتی امنیتشان در خطر باشد، هر کشوری وظیفه دارد امنیت را برای عبور و مرور برقرار کند. 
 
سیاری خاطرنشان کرد: امنیت به لطف خدا و با همت تلاش و کوشش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و در کنار آن نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس، برقرار است و به همین دلیل امنیت در وضع بسیار خوبی است، تنگه هرمز در امنیت کامل است؛ و همچنین به برکت وجود نیروی دریایی در حوزه دریای عمان تا شمال اقیانوس هند و به صورت نمونه در خلیج عدن، امروز الحمدلله امنیت در منطقه دریا‌ها برقرار است، و به راحتی عبور و مرور انجام می‌شود و مشکل خاصی وجود ندارد. 
 
* دخالت قدرت‌های استکباری در منطقه همیشه امنیت را به هم ریخته است
سیاری درباره حضور نیروهای دریایی بیگانه نزدیک سوریه گفت: اساسا تجربه ثابت کرده که دخالت بیش از حد قدرت‌های استکباری در منطقه همیشه امنیت را به هم ریخته است؛ چنانچه ما در عراق و افغانستان شاهد آن بودیم در واقع امنیت را به هم زدند و در جهت برقراری امنیت کمکی نکردند، مگر آنچه گفتند مبارزه با تروریسم انجام می‌دهیم واقعا این کار را انجام می‌دهند، آنچه مشخص است اینطور نیست که آنان قاطعانه با تروریسم مبارزه کنند، به نظر می‌رسد در بحث سوریه آنچه مد نظر نظام جمهوری اسلامی ایران است – یعنی حل مشکل به دست مردم سوریه - به نظر من بهترین راهکار می‌باشد، اینکه از هر گوشه و کنار لشکر کشی شود و این آمدن و رفتن‌ها خیلی جا‌ها امنیت را به هم می‌زند. 
 
سیاری درباره حضور ایران در خلیج عدن گفت: ما در خلیج عدن به خاطر اینکه منافع کشور ما مطرح است و عبور و مرور کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ما از این منطقه انجام می‌شود مانند گذشته در این منطقه هستیم، و ما در جهت برقراری امنیت برای کشتی‌هایمان اقدام می‌کنیم، و هر زمان که لازم شده به کشتی‌های دیگر کشور‌ها کمک کردیم. 
 
* خرید سلاح برای عربستان اقتدار نمی‌آورد
وی درباره خرید کشتی‌های جنگی  از سوی کشورهایی مانند عربستان و تاثیر آن بر موازنه قوا در منطقه گفت: البته برخی از کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس منابع زیادی را برای خرید سلاح از کشورهای آمریکایی و اروپایی اختصاص می‌دهند، این اقدام مناسبی نیست و در واقع قدرت و اقتدار به وجود نمی‌آورد؛ با ریختن پول مردم به جیب استکبار جهانی برای کشور اقتدار به دست نمی‌آید؛ بهتر آن است که به توانمندی داخلی و مردم حساب شود تا دارای قدرت شویم و اقتدار به دست آوریم. 
 
سیاری ادامه داد: ما شنیدیم که بیشتر از ۱۰ میلیارد دلار در ارتباط با بحث تجهیزات دریایی اقدام کردند اما اعلام می‌کنیم که این اقتدار به دست نمی‌آورد و کسی قدرتمند نمی‌شود، مگر آنکه به دنبال راهی برویم که از توانمندی خود استفاده کنیم و دنبال ساخت تجهیزات بومی ملت هر کشوری باشیم آن وقت می‌توانیم بگوییم رشد قابل ملاحظه‌ای در بحث تامین تجهیزات مورد نیازمان در دریایی انجام داده‌ایم امروز الحمدلله این توانمندی فقط در کشور جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که تجهیزاتش همه بومی و ساخته داخل کشور می‌باشد. 
 
* تجهیزات نیروی دریایی در عرصۀ دریا‌ها، ناوهای موشک انداز و ناوشکن‌ها هستند
دریادار سیاری اظهار داشت: تجهیزات نیروی دریایی در عرصۀ دریا‌ها، ناوهای موشک انداز و ناوشکن‌ها هستند؛ یکی از سلاح‌های اثرگذار و راهبردی ناوشکن‌ها، موشک‌های نصب شده روی آن‌ها هستند. این موشک‌ها، شامل موشک‌های سطح به هوا و سطح به سطح می‌شوند. وقتی توان موشکی را در ناوشکن‌ها بالا ببریم، قطعا به قدرت نیروی دریایی افزوده می‌شود. حالا اگر این موشک‌ها از ویژگی‌های خاصی برخوردار باشند؛ قطع توان بالا‌تر می‌رود و هر قدر ویژگی داشته باشد، توان بالا‌تر می‌رود. این یک رابطه کاملا مستقیم دارد. 
وی افزود: نصب موشکِ قدیر بر روی ناوشکن‌هایمان به این معنی است که یک گام در جهت ارتقای توان ناوشکن فرا‌تر رفته‌ایم. وقتی بُرد موشک مناسب باشد، کلاهکِ آن مناسب باشد، دقتِ آن مناسب باشد، دیدِ راداری آن مناسب باشد یا ضد رادار باشد؛ جمع شدن این امکانات، باعث بالا‌تر رفتن توان موشکی ناوشکن می‌شود. موشک قدیر، که هفته گذشته در اختیار نیروی دریایی قرار داده شد، از نظر این ویژگی‌ها، از نسلِ قبلی موشک‌هایی که در اختیار داشتیم، به مراتب سطح بالاتری دارد. 
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه تاکید کرد: ما برای حفظ و ارتقای توانمندیمان در دریا، هر روز و هر سال، در تلاش هستیم تا بر کیفیت سلاح‌هایی که داریم بیفزاییم. ما نمی‌توانیم به آنچه که داریم بسنده کنیم. علاوه بر ساخت ناوشکن‌ها، همواره در تلاش هستیم که ویژگی موشک‌هایی که بر ناوشکن‌ها نصب می‌شود را ارتقا دهیم. 
 
امیر دریادار سیاری در عین حال خاطر نشان کرد: ما اگر ناوشکن می‌سازیم و آن‌ها را به پیشرفته‌ترین موشک‌ها، اژدر‌ها، رادار‌ها، سونار‌ها و ابزار جنگ‌های الکترونیکی مجهز می‌کنیم؛ به منظور دفاع از منابع و منافع کشورمان است و هیچ‌گاه از آن برای تعرض و تعدی به آب‌های دیگران یا مرزهای دیگران یا منافع دیگران استفاده نمی‌کنیم. 
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه گفتۀ مقام معظم رهبری را یادآور شد و گفت: فرماندۀ معظم کل قوا می‌فرمایند که «اگر ملتی نتواند از خود دفاع کند، ملتی زنده نیست.» ما نیز با توجه به اینکه قادر به دفاع از خود هستیم، ملتی زنده‌ایم و به همین سبب لازم است که سلاح‌هایمان به روز باشد. موشکی که هفتۀ تحویل گرفتیم و روی ناوشکن‌ها و ناوهای موشک اندازمان نصب کردیم، پیشرفته‌ترین موشک در نوع خود است و قطعاً در آینده، همین موشک پیشرفته هم ارتقا داده خواهد شد و فن آوری آن به روز خواهد شد و این مساله، در ارتقای توان نیروی دریایی تاثیر زیادی خواهد داشت. 
 
* تجهیزات باید بومی باشد
امیردریادار سیاری در ادامه با تاکید بر اینکه «تجهیزات باید بومی باشد»، خاطر نشان کرد: ما برای دفاع از خود، نیازمند تجهیزات هستیم و تامین این تجهیزات از دو راهکار صورت می‌گیرد، یا باید آن‌ها را از خارج از کشور تهیه کنیم یا باید آن‌ها را در داخل، بسازیم. اگر بخواهیم آن‌ها را از خارج از کشور تهیه کنیم، باید دست نیاز دراز کنیم و به این امید باشیم که آیا آن‌ها را به ما می‌دهند یا نمی‌دهند و چنین رویکردی، قطعاً در راهبرد‌ها و خط مشی‌های ما نیست. ما برای تامین تجهیزات مورد نیازمان در چرخۀ دفاع و به ویژه در نیروی دریایی که مستلزم تجهیزات متعدد و متنوعی است، با توجه به اینکه نیروی دریایی تجهیزات محور است و در آن تجهیزات حرف اول را می‌زند، از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، هیچ‌گاه به سمت تامین تجهیزات به سمت دیگر کشورهای جهان نرفتیم، بلکه نگاه‌مان به تولید و بومی سازی سلاح‌ها و تجهیزات در داخل کشور بود. میزان و اندازه این تجهیزات نیز به میزانی است که برای دفاع از مرزهای کشور نیاز است، نه آن قدر که تصور شود ما قصد تجاوز به دیگران داریم. 
 
* تجهیزات، بدون داشتن مهمات و سلاح مناسب، چندان کارایی ندارد
وی افزود: تجهیزات، بدون داشتن مهمات و سلاح مناسب، چندان کارایی ندارد، بنابراین ما به دنبال ساخت سامانه‌های پرتاب و انواع و اقسام موشک‌ها، اعم از ساحل به دریا، سطح به هوا، و موشک‌های سطح به سطح و اژدر هستیم. همه این موشک‌ها و اژدر‌ها نیز باید از ویژگی‌هایی برخوردار باشند که توان رزمی ما را بالا ببرند. در ‌‌نهایت اینکه تمام راهبرد‌ها و اقدامات و خط مشی ما در جهت ساخت تجهیزات و سلاح و مهمات مناسب با توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر دانش و توانمندی و صنعت بومی است. 
 
* خط مشی جمهوری اسلامی ایران، دادن خدمات مستشاری به کشور سوریه است
وی در پاسخ به اینکه آیا ایران برای اعزام قطعات دریایی به سوریه برنامه‌ای دارد یا خیر، گفت: خط مشی جمهوری اسلامی ایران، دادن خدمات مستشاری به کشور سوریه است و ما نه در زمین و نه در هوا و نه در دریا، هیچ نیرویی به سوریه گسیل نکرده‌ایم و در این خصوص کاملا شفاف و روشن هستیم. اگر در یک مقطع زمانی در گذشته، از کانال سوئز عبور کردیم و در دریای مدیترانه حاضر شدیم و در بندر لاذقیه پهلو گرفتیم؛ از آن زمان و حتی قبل از آن، به بنادر خیلی از کشور‌ها سفر کرده‌ایم. به بنادر عمان، سودان، جیبوتی، سریلانکا، هندوستان، اندونزی، چین و در دریای خزر به بندر آستاراخان روسیه رفت و آمد داشتیم و در بندر این کشور‌ها پهلو گرفته‌ایم یا آن‌ها نزد ما آمده‌اند. این رفت و آمد ما به بنادر کشورهای منطقه و فرامنطقه، در چارچوب ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه است و هم اکنون در دست اجراست. 
 
* بازدید از بنادر منطقه و فرامنطقه‌ای در برنامه کلی وجود دارد
وی در پاسخ به سؤالی درباره برنامه نیروی دریایی ارتش برای دیدار از بنادر سوریه گفت: در برنامه کلی ما، بازدید از بنادر منطقه و فرامنطقه وجود دارد. اما اینکه به کدام کشور و در چه مقطعی سفر کنیم، بستگی به این دارد جزو سیاست‌ها قرار بگیرد و به ما ابلاغ شود. ولی بازدید از بنادر مذکور، همیشه در برنامه کاری ما قرار دارد و به کشورهای مختلف رفت و آمد داریم. 
 
دریادار سیاری همچنین با اشاره به برگزاری مانورهای مختلف نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای دوست مانند چین و روسیه، و یا دیدارهای متقابل فرماندهان کشورهای مذکور گفت: دیدارهای متقابل با کشورهای منطقه و فرامنطقه به منظور انتقال پیام صلح و دوستی و ارتباطات بیشتر با این کشور‌ها در دستور کار ما قرار دارد و بنا به سیاست‌های کلی کشور که به ما ابلاغ می‌شود آن را اجرا می‌نماییم. ما با چین و کشورهای دیگر دید و بازدید داشته‌ایم و به محض ورود ما به بنادر آن‌ها یا ورود فرماندهان آن‌ها به بنادر ما، رزمایش مشترک نیم روزه‌ای با آن‌ها داریم. 
 
سیاری با اشاره به روابط نیروی دریایی ایران و روسیه گفت: مقامات روسیه از بندر عباس ایران، بازدید داشته‌اند ما در گذشته و حتی در مرحله کنونی - سال جاری - از بندر آستاراخان روسیه در دریای خزر بازدید داشتیم. همچنین فرماندهان روسی نیز اخیرا از بندر انزلی دیدار داشته‌اند و این روابط و دید و بازدید‌ها ادامه دارد و در مقاطع زمانی مختلف قطعا انجام خواهد گرفت. 
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره شایعات و ادعاهای برخی رسانه‌ها مبنی بر اصابت موشک‌های روسیه به اشتباه به خاک ایران در هنگام هدف قرار دادن تروریست‌ها در سوریه از دریای خزر گفت: دریای خزر، بزرگ‌ترین دریاچه جهان است و طول آن بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر است که ۵ کشور ساحلی هر کدام، بخشی از دریا را به عنوان دریای سرزمینیشان در اختیار دارند. ایران، منطقه ۲۰ درصد را به عنوان محدوده متعلق به خود می‌داند. اگر اتفاقی افتاده یا اقدامی در دریای خزر انجام شده باشد قطعا از آب‌های متعلق به خودشان استفاده کرده‌اند و هیچ‌گاه در آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران نبوده‌اند. 
 
* قرار نیست هر توافق یا جلسه‌ای، بر توان دفاعی کشور تأثیر بگذارد
امیر دریادار حبیب الله سیاری در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر توافق هسته‌ای ایران با ۱+۵ بر توازن قوا در منطقه و استراتژی ایران در آب‌های منطقه‌ای و بین المللی و حضور ایران در این آب‌ها و به طور کلی استراتژی دفاعی ایران گفت: مأموریت نیروهای مسلح، دفاع از استقلال کشور است. قرار نیست هر توافق یا جلسه‌ای، بر توان دفاعی کشور تأثیر بگذارد. ما همیشه به دنبال افزایش توان دفاعی برای دفاع از کشورمان هستیم و در این زمینه نیروهای مسلح کلیه تجهیزات و سلاح‌های مورد نیاز از جمله، موشک، اژدر، ناو، ناوشکن، هواپیما و تانک تولید می‌کنند و روند و راهبرد همه این موارد کاملا مشخص است و از آنجا که راهبرد ما دفاعی است ما به هیچ عاملی که بر ارتقای توان دفاعیمان تأثیر منفی بگذارد، توجه نمی‌کنیم. 
 
* انجام یا انجام نشدن توافق از بعد دفاعی برای ما تفاوتی ندارد
وی تصریح کرد: بنابراین انجام یا انجام نشدن توافق از بعد دفاعی برای ما تفاوتی ندارد. استراتژی ما کاملا مشخص است و کاملا دفاعی است و در تأمین تجهیزات، بر توانمندی‌های داخلی برای ساخت تجهیزات کاملا بومی تکیه می‌کنیم. حضور در دریا برای حفاظت از مرز‌ها، منابع و منافع جمهوری اسلامی ایران، مانند گذشته ادامه دارد و ساخت تجهیزات تا زمان رسیدن به جایگاهی که برای دفاع از کشور لازم داریم، ادامه خواهد داشت. ما استراتژی دفاعیمان را با تکیه بر توان بازدارندگی به پیش خواهیم برد. بنابراین مسیر ما، کاملا روشن و شفاف است.