پارس بررسی می کند:
دیپلماسی لبخند: عربستان را بفهمیم! آنها را درک کنیم!/آقای ظریف! مگر مشکل ما با سعودی فقط بر سر مواضع تند آنهاست؟

اگر فرصت دادن به سعودی ها صرفا برای تغییر لحن و ادبیات تند مقامات سعودی بود، باز می شد آنرا توجیه کرد، اما مگر مشکل ما با مسئولان سعودی فقط بر سر مواضع تند و خشن آنهاست؟
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- آقای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش در مصاحبه با روزنامه تازه تاسیس وقایع اتفاقیه، درخصوص روابط ایران و عربستان و دلایل دشمنی های آشکار اخیر عربستان با ایران، نکاتی را مطرح کرده اند که کمی عجیب به نظر می رسد.
ایشان در پاسخ به این سوال که «رفتار عربستان نشان می دهد آنها کاملا به ایران بی اعتماد هستند. همسویی آنها در سیاست خارجی با اسرائیل نشان دهنده نوع دیدگاه آنها نسبت به ایران است. به نظر شما اینطور نیست؟» تا حدود زیادی این بی اعتمادی سعودی و همکاری آنها با اسرائیل را ناشی از رفتار جمهوری اسلامی دانسته و خواستار آرامش و تلاش بیشتر ایران برای درک بهتر و بیشتر مسئولان سعودی شد!
لحن کلام آقای ظریف در پاسخ به این سوال به گونه ای است که خواننده تا حد زیادی به دولت سعودی برای دشمنی با جمهوری اسلامی حق می دهد! ایشان در این بخش از مصاحبه اظهار داشته اند: «من معتقدم این رفتار مقامات سعودی موقتی است. آنها به دلیل تحولات ناگهانی در روابط ایران و غرب دستپاچه شده اند. به معنای درست تر آنها به یک وضعیت مشخص عادت کرده بودند؛ آنها تمام مشکلاتشان را به گردن ایران می انداختند و القا می کردند که ایران مانع صلح و آرامش در خاورمیانه است و این برداشت را تبلیغ می کردند اما دیگر نمی توانند ادعا کنند که تحولات منطقه، داعش و مسائل داخلی کشورهای عربی تنها به ایران ارتباط دارد. در واقع رفتار عربستان به این دلیل است که تلاش می کنند وضعیت گذشته را در معادلات منطقه حفظ کنند. طبعا این تلاش با مقداری تندخویی همراه است»
آقای ظریف در ادامه خواستار درک این رفتار عربستان از سوی ایران شد و گفت: «ما باید رفتار عربستان را بفهمیم. ما به عنوان یک کشور بزرگ می بینیم که این تندخویی ها نشانه نگرانی آنها از تغییر معادلات سیاسی و اقتصادی منطقه است. به عبارت بهتر باید بگویم اینها نگران شدند از اینکه روش بازی شان برهم خورده است. اتفاقا وظیفه ما درک رفتار همسایگان و دادن فرصت برای تغییر به آنها است. به عبارت دیگر باید زمینه کاهش نگرانی های عربستان را فراهم کنیم. باید احساس کنند ایران نمی خواهد آنها را از معادلات منطقه حذف کند»
در واقع آقای ظریف سطح خصومت های اخیر عربستان سعودی در منطقه علیه ایران را تا حد یک سوءتفاهم موقتی پایین آورده و برای حل آن نیز خواستار فرصت بیشتر به سعودی شده و اینکه ایران طرف مقابلش را بفهمد و رفتار آنها را درک کند!
حال باید از ایشان پرسید که فرصت دادن به رژیم آل سعود برای ادامه دادن به جنایت هایش تا کجا باید ادامه داشته باشد؟ اگر فرصت دادن به سعودی ها صرفا برای تغییر لحن و ادبیات تند مقامات سعودی بود، باز می شد آنرا توجیه کرد، اما مگر مشکل ما با مسئولان سعودی فقط بر سر مواضع تند و خشن آنهاست؟
سخنان آقای ظریف درحالی مطرح می شود که روابط پرتنش ایران و سعودی در سالهای اخیر به بدترین وضع ممکن خود رسیده و سعودی ها عملا در حال مبارزه با جمهوری اسلامی و یا نیروهای مقاومت در بسیاری از مناطق هستند. آقای ظریف در حالی خواستار درک و فرصت دادن بیشتر به سعودی ها هستند که آنها عملا به طور مستقیم یا غیرمستقیم مشغول جنگی شدید و خصمانه با ایران در عراق، سوریه و یمن هستند. چندین ماه است که مردم مظلوم یمن را تنها به خاطر استقلال خواهی و گرایش به ایران مورد آماج بمباران های شدید قرار داده و از هیچ جنایتی فروگذار نکرده اند. در سوریه و عراق نیز، تروریست های مورد حمایت سعودی ها دستشان به خون ملت های این منطقه و نیز جوانان غیور ایرانی آغشته است. به عبارت بهتر ریشه بسیاری از خشونت ها و ناامنی های منطقه و حامی اصلی تروریست های جنایتکار، عربستان سعودی است. حال چگونه می توان بهانه این خشونت ها را صرفا نگرانی سعودی ها از مذاکرات ایران و غرب دانست و راه حل آن را هم دادن فرصت بیشتر به مقامات آل سعود؟!
به نظر می رسد دیپلماسی لبخند آقای ظریف در یکی دو سال گذشته به اندازه کافی فرصت به رژیم سعودی برای کوبیدن بر طبل ایران هراسی و جنایات تروریستی در منطقه داده است. حال شاید وقت آن باشد که کمی جدی تر با مسئولان سعودی برخورد شود. کمترین انتظار این است که لااقل سیاست های جنایتکارانه آنها را در منطقه به این سادگی توجیه و تفسیر نکنیم.
گفته های آقای ظریف مطابق وضعیت روز و مسئولیت شان است و انتقاد پارس نیوز هم بجای خود درست است تا آقای ظریف یادآور شوند که کشته شدن تعداد زیادی از حجاج ما بی قصاص نماند و حالا که مومنین ما طالب و شایق زیارت حج هستند فاجعه مکه تکرار نشود و این سفر معنوی امن باشد.
دولت تدبیر وامید فقط وفقط به برداشتن تحریم ها فکرمیکند حال اگرعربستان وامریکا به بی حرمتی وکشتن مردم ایران هم دست بزنند اقای ظریف فقط خند ه تحویل میدهند مگر دربرابر شهدای حجاج مکه جز خند کاردگری کردند یابا تحویل ندادن بقیه پیکر شهدا توسط عربستان دیپلماسی خنده پیشه نکردند