همراهان روحانی درسفربه ایتالیاوفرانسه
رئیس جمهوری در آینده نزدیک به فرانسه و ایتالیا سفر خواهد کرد و طبق شنیده ها قرار است هیأتی تجاری متشکل از بازرگانان و تولیدکنندگان بخش خصوصی نیز او را همراهی کنند. انتخاب این هیأت ها اما ظاهرا با حواشی و گلایه مندی هایی همراه شده است.
به گزارش پارس،به نقل از فارس محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران در این باره در کانال تلگرامی خود این طور نوشته است: « تقریبا ازاواخرهفته گذشته که مشغول برنامه ریزی برای بستن تیم همراه رئیس جمهور برای سفر به فرانسه و ایتالیا شدیم لحظه لحظه درتب وتاب بوده ایم. روزی نبوده که همراه با همکاران پرتلاشم در اتاق ایران، تا پاسی از شب کار نکنیم. شک نکنید که همین وضعیت در سفارتخانه های ما در پاریس و رم حاکم بوده تا سفر رئیس جمهور روحانی و هیأت همراه به بهترین شکل انجام شود اما چه کنم که ظرفیت ها محدود است و گاهی باید پاسخ منفی داد و عذرخواهی کرد».
وی افزود:« مهم ترین هدف در این سفر سه اصل اعتلای جایگاه بخش خصوصی نزد مسئولان و فعالان اقتصادی کشورهای مقصد هم چنین ریاست محترم جمهور و همراهانشان و نتیجه بخش بودن آن برای توسعه روابط اقتصادی ایران باکشورهای مقصد است. ضمن این که سفر پیش رو، نخستین سفری است که در دوره هشتم هیأت نمایندگان اتاق برای همراهی رئیس جمهور روحانی در یک سفر تاریخی بسته می شود».
جلال پور گفت:« هرچند حدود یک ماه و نیم پیش خبر سفر و درخواست از اتاق برای همراهی یک تیم اقتصادی در معیت ایشان اعلام شد ولی تقریبا تا همین هفته گذشته که همراه همکارانم سفری مقدماتی به اروپا داشتم، تکلیف چگونگی شکل گیری هیأت همراه روشن نبود. با این حال مهم ترین پرسش و دغدغه ما این بود که برای بستن فهرست هیأت همراه،کدام فعال اقتصادی و کدام بنگاه از اولویت برخوردار است؟ بعد از رایزنی ها و مذاکرات فراوان در نشست های متعدد سرانجام قرار شد هیأتی نسبتا کوچک ولی با کیفیت و هدفمند برای این سفر چیده شود».
رئیس اتاق ایران ادامه داد:« دو گزارش "اولویت کار اقتصادی با فرانسه و ایتالیا" به سفارش دفتر رئیس جمهور تهیه شد. این گزارش در دفتر پساتحریم با کمک مرکز مطالعات اتاق ایران، تهیه شد. به این ترتیب، این دو گزارش مبنای احصای تخصص هایی شد که لازم بود در هیات همراه دور هم جمع شوند. قرار شد براساس وجوه مشترک و تعیین اولویت کار با دو کشور فرانسه و ایتالیا از اصلی ترین فعالان اقتصادی ایران و طرف های مقابل برای حضور در هیأت همراه دعوت کنیم. بعد از مطالعه روی ظرفیت ها وشناسایی وجوه مشترک، این گونه جمع بندی کردیم که حداکثر یک تیم ٢٥ نفره برای هرکشور (ایتالیاوفرانسه) روانه دو کشور کنیم».
جلال پور گفت:« برای این هدف، براساس ظرفیت های مشترک، اسامی حدود٥٠ فعال اقتصادی و بنگاه برای هر کشور تهیه شد و پس ازتبادل نظر با دیگر دست اندرکاران سفر، این فهرست به حدود٣٠ نفر برای هرکشور تغییر یافت و نهایی شد. چهره هایی از خانم ها، کارآفرینان بزرگ، مدیران تشکل های قدرتمند مرتبط با اولویت های تعیین شده در گزارش مورد اشاره، دور هم جمع شدند».
به گفته جلال پور« شاید این تنها فهرست اقتصادی همراه رئیس جمهور باشد که با منطق کاملا اقتصادی و به دور از سلیقه های شخصی، تعریف و انتخاب شده است. با این حال باید تأکید کنم که حتما کار ما بدون نقص نبوده و می شود روش ها را بهبود بخشید اما مهم این است که گام هایی اساسی و سیستماتیک برای تعیین ترکیب هیات ها بر اساس مطالعه و تدبیر برداشته ایم».
وی ادامه داد: « جای صدها و هزاران کارآفرین و مدیر برجسته ایرانی در این هیأت خالی است. جای تک تک بنگاه های مستعد ایرانی در این هیأت خالی است اما ما تلاش کرده ایم هیاتی که روانه این سفر می شود، نمونه درخشانی از جامعه سربلند کسب و کار ایران باشد. جامعه ای سخت کوش، مستعد و زاینده که قراراست آقای کسب و کار فردای خاورمیانه باشد».
رئیس اتاق ایران به گلایه ها نیز اشاره کرده و گفت:« این روزهابه طور مداوم از اطراف و اکناف گلایه می شود که چرا ما را همراه رئیس جمهور به فرانسه و ایتالیا نمی برید؟ این گلایه ها گاهی حاشیه هایی بوجودمی آورد که قاعدتا نباید باشد اما مهم این است که بتوانیم به یک نتیجه قابل قبول برای کشورو اتاق های بازرگانی دست یابیم».
ارسال نظر