طرح ممنوعیت صادارت نفتی آمریکا

نمایندگان کنگره آمریکا ممنوعیت صادرات نفت این کشور را پس از 40 سال از اجرای آن، سرانجام امروز با تصویب قانونی لغو کردند.
به گزارش پارس به نقل از فارسمجلس نمایندگان آمریکا امروز جمعه با 261 رأی موافق در مقابل 159 نماینده مخالف، ممنوعیت صادرات نفت این کشور را لغو کرد.
بنا بر گزارش «وال استریت ژورنال»، این ممنوعیت صادرات نفت پس از 40 سال امروز با تصویب این قانون لغو شد.
هنوز سرنوشت این قانون در مجلس سنای کنگره مشخص نیست. علاوه براین، کاخ سفید اعلام کرده که با تصویب این قانون مخالف است.
علاوه براین، مجلس نمایندگان آمریکا ممنوعیت صادرات نفت به ایران را به عنوان یکی از متممهای طرح «رفع ممنوعیت صادرات نفتی آمریکا» به تصویب رساند.
بنا بر این گزارش، در تمام سالهای گذشته صادرات روزانه بیش از نیم میلیون بشکه نفت آمریکا به کانادا به عنوان استثنایی ذیل این قانون انجام می شد. که البته این میزان تنها حدود 5 درصد از نفت تولید شده آمریکا در هر روز است.
ممنوعیت صادرات نفت آمریکا در دهه 1970 پس از آن اعمال شد که تحریم نفتی کشورهای عربی باعث افزایش شدید قیمت بنزین در داخل آمریکا شد.
هفته گذشته «مارک کرک» سناتور آمریکایی با اشاره به این موضوع که همزمان با اجرای برجام و لغو تحریمها علیه ایران، صادرات و عرضه نفت این کشور در بازار جهانی افزایش مییابد، آمریکا نیز بر خود واجب میبیند تا از عرصه بازنماند، از مطرح شدن این طرح در کمیته روابط خارجی سنا خبر داده بود.
این قانون در نتیجه تلاشهای یکساله شرکت های بزرگ نفتی آمریکا برای اعمال فشار بر قانونگذاران آمریکایی تصویب شده است.
بنا بر این گزارش، حامیان این مصوبه در مجلس نمایندگان از جمله، «جان بینر» رئیس مجلس نمایندگان و «فرد آپتون» رئیس کمیته بازرگانی و انرژی مجلس نمایندگان، در اقدامی به منظور جلب نظر نمایندگان دموکرات کنگره، متممی به این مصوبه اضافه کرده بودند که به وزارت دفاع اجازه میداد تا پرداختی به صنایع کشتیرانی را افزایش دهد. جمهوریخواهان معتقدند که دموکرات ها بیش از صنعت نفت، به شرکت های کشتیرانی و اتحادیه های آنها وابستگی دارند.
اما در نهایت در هنگام رأی گیری، نمایندگان با رد این متتم دو متمم دیگر را به تصویب رساندند: متمم اول صادرات نفت به ایران را منع می کند و متمم دوم صادرات نفت به هر کشور حامی تروریسم را.
ارسال نظر