پایگاه خبری تحلیلی «پارس»-(گروه ترجمه)- مجید تخت روانچی، عضو ارشد تیم هسته ای و معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه کشورمان، در گفتگو با اشپیگل از اهمیت قرارداد هسته ای و بی اعتمادی تهران در برابر واشنگتن سخن می گوید. متن کامل ابن گفتگوی کوتاه که توسط گروه ترجمه پارس ترجمه شده در ذیل می آید:

اشپیگل: 

توافق هسته ای نه تنها در واشنگتن، بلکه در تهران نیز بحث برانگیز است. آیا ایران به وعده های خود عمل خواهد کرد؟

تخت روانچی: 

مجلس، یعنی همان پارلمان ما و شورای امنیت ملی ایران هم اکنون در حال بحث بر سر جزئیات توافق هسته ای هستند. از آنجا که من به نمایندگی از سوی کشورم در مذاکرات حضور داشتم، به حمایت گسترده و همه جانبه از این توافق امیدوارم. 

اشپیگل: 

منتقدان خواستار تصویب توافق هسته ای از سوی مجلس هستند. ممکن است در مجلس این توافق شکست بخورد زیرا محافظه کاران اکثریت صندلی ها را در اختیار دارند.

تخت روانچی: 

ما آماده برای پاسخ دهی و رویارویی با تمام اعتراض های منتقدان خود هستیم. علاوه بر این، دولت ما بر این باور نیست که این توافق هسته ای حتما باید در مجلس به تصویب رسد.

اشپیگل: 

به نظر نمی رسد توافق هسته ای حتی آیت الله علی خامنه ای، رهبر انقلاب را که حرف آخر را در ایران می زند متقاعد کرده باشد.

تخت روانچی: 

برای رهبر مهم است که نمایندگان مجلس به طور کامل از فرصت خود برای مشارکت بهره برداری کنند. پس از توافق به دست آمده در پایان جنگ با عراق، این توافق هسته ای قطعا مهم ترین توافق در تاریخ کشور ما می باشد.

اشپیگل: 

شما چه زمانی انتظار لغو تحریم ها را دارید؟

تخت روانچی: 

این بستگی دارد چه زمانی این توافق در کشورهای مربوطه پذیرفته و تصویب شود. برای ما، این تاریخ زمانی خواهد بود که شورای امنیت ملی و آیت الله خامنه ای، رهبر معظم این توافق را بپذیرند. سپس تنها یک یا دو ماه از زمانی که همه طرفین تعهدات خود را اجرا کردند، (لغو تحریم ها) به طول خواهد کشید.

اشپیگل: 

اما واشنگتن از زمان شش ماهه سخن می گوید.

تخت روانچی: 

بله، اما ما می توانیم حداکثر تا نوامبر این کار را انجام دهیم. مسائل بسیاری به چگونگی همکاری ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین بستگی دارد.

اشپیگل: 

با وجود تمام این موارد، واشنگتن شما را به "فعالیت های بی ثبات کننده" متهم می کند، بر اساس این مدعا که ایران تروریسم را ترویج می کند.

تخت روانچی: 

من این اتهامات را قاطعانه رد می کنم. اگر واقعا تحریم های جدیدی اعمال شوند، این امر تنها نشان خواهد داد که آمریکا، برخلاف همه اطمینان هایی که می دهد، از خصومت خود در مقابل ایران دست نکشیده است.