پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مصطفی طاهری- چند روزی است تحصنی در مقابل مجلس با عنوان «تحصن غیرت» برگزار شده است.آن طور که به نظر می رسد خواسته و مطالبه اصلی این تحصن «لزوم رعایت خطوط قرمز رهبری در بررسی برجام» و در برخی از موضع گیری ها «رد برجام» ذکر شده است. این حرکت از حضور خانواده ای روحانی از قم شروع شد و با پیوستن تعدادی دیگر از دانشجویان و طلاب ادامه پیدا کرد. فارغ از اصل مطالبه این حرکت و درست یا غلط بودن آن نکاتی باید از سوی دست اندرکاران برنامه های این چنینی مورد توجه قرار بگیرد:

1- انحصار پایبندان به انقلاب اسلامی و یا افراد غیور در کشور به طرفداران اقداماتی نظیر تحصن مقابل مجلس، نه تنها مصلحت نیست بلکه صحیح نیز نیست. به نظر می رسد باید با نگاهی مبتنی بر تفکرات امام و رهبری، چارچوب های انقلاب و نظام را مروری دوباره کنیم تا این گونه دایره انقلابیون را محدود نبینیم. موافقت یا مخالفت با برجام نه تنها نشان دهنده انقلابی بودن و یا غیرانقلابی بودن نیست، بلکه اختلاف نظر با رهبری تا هنگامی که به عرصه عمل کشیده نشود نیز خط کش این تفکیک نیست. متأسفانه این نگاه انحصارطلبانه ممکن است در آینده و در کنش های سیاسی مانند انتخابات و حتی فرهنگی اثرات زیادی داشته باشد و باید درباره آن به بحث و گفتگو نشست.

2- آن طور که مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری تهران در مصاحبه با ایسنا گفته است، این تحصن فاقد مجوز است. متأسفانه رفتار غیرقانونی شایسته افرادی که شعار تحقق مطالبات رهبری را می دهند نیست. آیا متحصنان از خود پرسیده اند اگر در روزهای آتی موافقان توافق نیز قصد داشته باشند تجمع یا تحصنی مقابل مجلس برگزار کنند، نتیجه این حضور چه خواهد بود؟ جدای از اعمال فشار بر نهادهای تصمیم گیر، آیا چیزی جز دودستگی و قطب بندی جامعه است؟ آیا این در راستای خواسته رهبر انقلاب است که پس از توافق هسته ای تاکید کرده بودند این مسئله نباید وحدت مردم را دچار خدشه کند: «بین مردم نباید دودستگی به‌وجود بیاید. دشمن این را می خواهد. الان هم اگر کسی تعقیب کند این سخن‌پراکنی‌های بیگانگان را، این رادیو و تلویزیون‌ها و این وبگاه‌هایی که از طرف آنها دارد همین‌طور مرتّب توسعه پیدا می کند و مرتّب هم دارند مطلب می دهند، دنبال این هستند که بین مردم دودستگی ایجاد کنند؛ نگذارید دودستگی بشود؛ وحدت را حفظ کنید، با هم باشید.» (27/4/94)شاید اشکال عمده این باشد که این تشکل ها همواره سعی می کنند برای بیان نظرات و دیدگاه های سیاسی خود از قالب های محدودی مانند تجمع، تحصن، سخنرانی و... استفاده کنند. به نظر می رسد لزوم خلاقیت در بیان مطالبات به صورتی که در چارچوب قوانین کشور بگنجد و تنویر افکارعمومی را نیز به همراه داشته باشد، از الزامات این روزهای جنبش های دانشجویی است.

3- اما مطالبه این تحصن تا چه اندازه با خواسته های رهبر انقلاب همسو است؟ معظم له در دیدارهای گوناگونی پس از تهیه متن برجام بر موضوع بررسی آن در نهادهای قانونی تأکید کرده اند. همزمان ایشان تأکید ویژه ای بر موضوع نفوذ دشمن نیز داشتند. آیا خواسته رهبری رد برجام برای مقابله با نفوذ دشمن است؟! یا بستن شرایط و زمینه سوءاستفاده به «بهانه» برجام؟! به نظر می رسد تأکید رهبری بر «مهم تر بودن مسئله پس از برجام از برجام» صحنه را کمی واضح تر می کند. اشاره ای هم که معظم له در حاشیه دیدار با جانبازان داشتند از این منظر قابل تحلیل است. هنگامی که آن جانباز از توجه بسیار به سانتریفیوژ و غنی سازی و غفلت نمایندگان از باز شدن باب مذاکره با آمریکا در سایر مسائل گله کرده بود.