به گزارش پارس به نقل از تسنیم، مقام معظم رهبری اخیراً در دیدار با اقشار مختلف مردم در مورد کشتار مردم ایران با دستور آمریکا در هشتم بهمن‌ماه در میدان انقلاب فرمودند:"در مورد کشتار مردم یک کشتار دیگری مثل کشتار هفدهم شهریور، در هشتم بهمن در همین میدان انقلاب در اینجا اتّفاق افتاد که غالباً بی‌توجّه به آن هستند؛ عوامل رژیم افتادند به جان مردم. از خاطرات این ژنرال آمریکایی که در روزهای آخر عمر رژیم گذشته برای نجات رژیم به تهران آمده بود، نقل کردند؛ او میگوید من ژنرال‌های شاه را جمع کردم و به آنها گفتم که لوله‌های تفنگها را پایین بیاورید؛ یعنی مسلّحین رژیم شاه که با مردم مواجه بودند، خیلی اوقات تیرهای هوایی میزدند که مردم را بترسانند، این آقا به ژنرال‌های شاه توصیه میکند و میگوید لوله‌ی تفنگها را بیاورید پایین و به مردم بزنید؛ آنها هم اینجا در این میدان انقلاب به این دستور عمل کردند؛ لوله‌های تفنگ را پایین آوردند، مردم را هدف قرار دادند، عدّه‌ی زیادی را به شهادت رساندند؛ ولی اثر نکرد، مردم عقب نرفتند، مردم ادامه دادند. بعد یکی از فرماندهان ارتش شاه -ارتشبد قره‌باغی- می‌آید پیش هایزر و میگوید این دستور تو فایده‌ای نداشت و مردم را نتوانست به عقب براند. هایزر در خاطراتش مینویسد که چقدر اینها تحلیل‌های کودکانه‌ای دارند! یعنی چه؟ یعنی [می‌گوید] توقّع قره‌باغی این بود که با یک بار مردم را به رگبار بستن قضیّه تمام میشود؛ نه، باید ادامه پیدا کند، باید هرجا با مردم مواجه میشوند، آنها را قتل‌عام کنند! آمریکا این است؛ آمریکا 25 سال در این کشور حاکمیّت مطلق داشته است."

یکی از بی‌رحمانه‌ترین جنایت‌های رژیم پهلوی که آن را می‌توان هم‌تراز با کشتار مردم در میدان ژاله عنوان کرد بی‌شک در هشتم بهمن 1357 رخ داد. امروز مشخص شده است که مسئول مستقیم این کشتار در درجه اول آمریکا بوده است به طوری که با توصیه ژنرال هایزر به روی مردم آتش گشوده می‌شود.

از آنجا که هدف آمریکا حمایت از دولت بختیار و سر پا نگاه داشتن رژیم پهلوی بود، لذا ژنرال هایزر به ایران فرستاده شد تا این مهم را به انجام برساند. وی وظیفه داشت تا شاخه نظامی را هدایت کرده و وفاداری آنان را نسبت به شاه حفظ کند. بر همین اساس بلافاصله پس از ورود به ایران مستقیما با سران ارتش تماس گرفت. او در گوشه‌ای از خاطرات خود به روشنی از اهداف ماموریتش پرده برمی‌دارد.

کتاب ماموریت به تهران که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده است به خاطرات ژنرال هایزر در سفر به تهران و ماموریتی که آمریکا به وی داده است، می‌پردازد. هایزر در خاطرات خود می‌گوید: «من می‌بایست هرگونه کوشش ممکن را صرف می‌کردم تا حکومت غیرنظامی طرفدار غرب روی کار بیاید.»؛ بر همین اساس ماموریت هایزر و نحوه فعالیتش در ایران نشان می‌داد که در حقیقت رهبر اصلی ارتش، آمریکا بوده است.

با مطالعه خاطرات هایزر می‌توان به این نتیجه رسید که آمریکا بدون قید و شرط و با تمام وجود از رژیم پهلوی و دولت بختیار حمایت می‌کرد. به عنوان مثال در قسمتی از این کتاب، هایزر از اخباری که تاثیرات منفی بر روی ارتش دارد آشفته شده و آمریکا را حامی اصلی شاه معرفی می‌کند. آنجا که می‌گوید: «بخشی از خبرهایی که مرا ناراحت می‌کرد این بود که ما فقط در صورتی از شاه حمایت می‌کنیم که پول داشته باشد در حالی که مسلما اینگونه نبود!»

یکی از مهم‌ترین بخش‌های خاطرات هایزر به کشتار روز هشتم بهمن مربوط می‌شود. وی خود در خاطراتش اعتراف می‌کند که با دستور او بود که لوله‌های تفنگ‌ها مردم را نشانه گرفتند.

هایزر در مورد واقعه هشتم بهمن‌ماه می گوید: "در حال صحبت با ژنرال ربیعی بودیم که هواپیمای اف – 14 غرش‌کنان از بالای سرمان رد شدند. از ژنرال ربیعی پرسیدم چه کار می‌کنید؟ گفت به درخواست شما در حال نمایش قدرت هستیم و نشان می دهیم که تجهیزات هنوز در داخل کشور است. گفتم بسیار خوب، امروز چند پرواز خواهید داشت؟ گفت بیش از 100 پرواز خواهیم داشت تا به همه نشان دهیم که توان پرواز داریم و تجهیزات هنوز اینجاست. ژنرال نگاهی از سر غرور و پیروزی واقعی داشت."

ناگهان یک پیام تلفنی رسید که اپوزیسون آماده حمله به مقر ژاندارمری در تهران است. توصیه کردم این مرکز باید به عنوان یک مرکز مهم دولتی مور توجه و حفاظت قرار بگیرد. به نظر من روش درست این بود که روی سر راهپیمایان تیراندازی هوایی کنند و از گاز اشک آور استفاده کنند و اگر این روش موثر نبود لوله تفنگ‌ها باید پایین می‌آمد تا شکی باقی نماند که نیروها شوخی ندارند. ژنرال قره‌باغی فوراً با آقای بختیار تماس گرفت و بعد آجودانش را صدا کرد. خیلی سریع به زبان فارسی دستور آتش داد و به طرف من برگشت و گفت همانطور که صحبت کرده بودیم اوضاع دقیقا کنترل خواهد شد."