پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- انتقادات جدی به فروش پرینتر توسط شرکت «اچ‌پی» به ایران در زمان تحریم، این‌روزها گریبانگیر «فیورینا» شده است که مخالفت با توافق ایران را یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های انتخاباتی خود اعلام کرده است. کارلی فیورینا، تنها کاندیدای زن جمهوری‌خواهان، در روزهای اخیر به‌خاطر معاملات تجاری گذشته‌اش با ایران به‌عنوان مدیر اجرائی شرکت اچ‌پی با انتقاداتی مواجه شده است. گفته می‌شود شرکت اچ‌پی در زمان مدیریت او، به طور غیرمستقیم، صدها میلیون دلار تجهیزاتی که اکثرا چاپگر بودند را در ایران به فروش رساند. اما «فیورینا» می‌گوید از فروش پرینترها به ایران بی‌خبر بوده و قوانین مربوط به تحریم‌ها را زیرپا نگذاشته‌ است. شرکت اچ‌پی توضیح داده که شرکت واسطی در هلند جریان این خریدوفروش را تسهیل می‌کرد و آنها مستقیم با خریداران ایرانی در ارتباط نبوده‌اند.   

کمپین‌های انتخاباتی کاندیداهای جمهوری‌خواه برای ریاست‌جمهوری آمریکا، پر از حملات جدی به توافق هسته‌ای دولت اوباما به ایران بوده است. کارلی فیورینا نیز مانند اکثر کاندیداهای جمهوری‌خواه توجه خود را روی توافق هسته‌ای با ایران قرار داده و مواضع سختی نسبت به این توافق گرفته است. او توافق هسته‌ای با ایران را بسیار خطرناک خوانده است چراکه موجب رهایی و شکوفایی اقتصاد ایران شده و به بازرسان آمریکایی اجازه دسترسی کافی به تأسیسات هسته‌ای را نمی‌دهد. او گفته‌ است در اولین روز حضورش در اتاق بیضی کاخ سفید با دوست خوب آمریکا، نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو، تماس گرفته و خیال او را از حمایت آمریکا از اسرائیل آسوده می‌کند. تماس دوم با رهبر عالی ایران خواهد بود. فیورینا گفت که در تماسش با مقامات ارشد ایران، به ایشان می‌گوید که اگر اجازه بازرسی از تأسیسات هسته‌ای و مراکز غنی‌سازی را در هر زمان و هر مکان به ما ندهند، با تمام توان خود و با استفاده از سیستم گردش مالی آمریکا در سراسر جهان، تحریم‌های مالی سختی را علیه ایران تحمیل می‌کنیم.

فیورینا1

البته اچ‌پی تنها شرکتی نبوده که با استفاده از شرکت‌های واسطه به طور غیرمستقیم به ایران پرینتر فروخته است. یکی از این شرکت‌ها شرکت زیراکس است. مورد دیگر شرکت کانن است که به گزارش نیویورک‌تایمز در سال ۲۰۱۰، این شرکت بزرگ ژاپنی برای یک دهه محصولات خود را به ایران می‌فروخته است. اپسون و سامسونگ نیز فعالیت‌های تجاری گسترده‌ای با ایران داشته‌اند.

فیورینا4

سخنگوی کمپین سنای فیورینا در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که هیچ‌گاه شرکت اچ‌پی با اطلاع خانم فیورینا با ایران به تجارت نپرداخته است و کاملا به تحریم‌های آمریکا و قوانین مربوط به آن پایبند بوده است. به گزارش وب‌سایت خبری آمریکایی «واکس»، رفع اتهام از فیورینا ساده است چراکه وظیفه مدیر ارشد اجرائی‌‌، ‌بالابردن ارزش سهام‌داران شرکت در چارچوب قوانین است که به نظر می‌رسد فیورینا به‌خوبی این کار را انجام داده باشد. در بخش دیگر این گزارش گفته شده است که چون چاپگرها تجهیزات نظامی نیستند، پس ضرری که آمریکا از این تجارت متحمل می‌شود، جزئی و ناچیز و طبیعتا قابل صرف‌نظرکردن است.

فیورینا2

بر اساس آخرین نظرسنجی سی‌ان‌ان، کارلی فیورینا به جایگاه دوم میان کاندیداهای جمهوری‌خواه صعود کرد. این نظرسنجی که فقط سه روز بعد از دومین مناظره‌ کاندیداهای جمهوری‌خواه در چهارشنبه پیش انجام شد، نشان می‌دهد «دونالد ترامپ» هنوز با کسب ۲۴ درصد آرا در جایگاه اول قرار دارد و کارلی فیورینا با صعودی ۱۲ درصدی از ماه سپتامبر و کسب ۱۵ درصد آرا جایگاه دوم را از آن خود کرد.

فیورینا3

روزنامه گاردین در مقاله‌ای، از فیورینا با عنوان زنی یاد می‌کند که ترامپ را ضربه فنی کرد. کارلی فیورینا نیز جزء زنانی بود که از گزند زخم‌زبان‌های ترامپ در امان نماند و برخی همین اظهارات ترامپ راجع به او را، یکی از دلایل محبوبیت فیورینا می‌دانند. ترامپ در مصاحبه با مجله «رولینگ استون» در یکی دیگر از اظهارات جنجالی خود علیه زنان گفت: «به قیافه فیورینا نگاه کنید! اصلاً می‌توانید تصور کنید که این قیافه رئیس‌جمهور شود؟!» او در پاسخ به این اظهارات در مناظره چهارشنبه که بنا به گفته «سی‌ان‌ان»، ۲۳ میلیون تماشاگر داشت، گفت: «همه زنان آمریکایی شنیدند که ترامپ چه گفت». این گفته با تشویق تماشاگران همراه بود. فیورینا در مناظره اول جمهوری‌خواهان در شبکه‌ فاکس‌نیوز در گروه کاندیداهای اصلی نبود اما به خاطر افزایش محبوبیتش در مناظره دوم به گروه اصلی راه پیدا کرد. البته براساس قوانینی که سی‌ان‌ان برای انتخاب شرکت‌کنندگان تعیین کرده بود، او باز هم نمی‌توانست جزء شرکت‌کنندگان اصلی باشد اما به دلیل درخشش خیره‌کننده‌ در مناظره اول، سی‌ان‌ان او را استثنا کرد و این‌گونه شد که به جمع کاندیداهای اصلی راه یافت. مشکلی که فیورینا با آن روبه‌روست این است که سرزنش‌کردن اوباما به خاطر داشتن نگاه‌های عمل‌گرایانه راجع به ایران در شرایطی که خود او نیز چنین نگاهی داشته است، نوعی تناقض محسوب می‌شود.