اکنون نوبت به راستی آزمایی تعهدات ایران
وزیر خارجه آلمان گفت: نوبت به راستی آزمایی تعهدات ایران و سایر کشورهای طرف مذاکره در توافق نامه رسیده است.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیمافرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان در ادامه کنفرانس مشترک خبری با حضور جان کری، همتای آمریکایی در برلین گفت: ما باید ببینیم که آیا می توانیم آنچه را که برای منطقه خاورمیانه می خواهیم و آرزو می کنیم ترسیم کنیم؟ باید بگویم که با توافق وین ، چشم انداز جدیدی در این زمینه بوجود آمده است.
اکنون ما در مرحله ای هستیم که باید این توافق را راستی آزمایی کنیم و ببینیم که آیا تمامی طرفهای مذاکره کننده ، بویژه ایران ، تعهداتشان را انجام می دهند؟
اما امروز فقط ایران و توافقنامه اش نبوده اند که ما را به خود مشغول کردند.
چون وقتی به این منطقه نگاه می کنیم متوجه می شویم که همچنان خاورمیانه ، جای کار دارد و آن، مساله سوریه است.
در مذاکرات امروز ما در مورد شماری از پناهجویان سوری که به کشور ما آمده اند نیز صحبت شد. تراژدی سوریه از آنچه که شهروندانش در این مدت تجربه کرده اند ، آغاز شد.
راهی که آنها برای رسیدن به ما پیمودند ، بسیار خطرآفرین بوده است و این خطرات را نمی توان بدرستی بیان کرد.
ما در این مرحله احساس می کنیم که پس از تقریبا پنج سالی که از جنگ داخلی سوریه می گذرد ، پنجاه هزار کشته ای که این جنگ داشته است و دوازده میلیون نفری که از کشورشان گریخته اند نه تنها وظیفه سیاسی بلکه وظیفه اخلاقی داریم تا به کشتار و خونریزی در این کشور پایان دهیم.
طبعا ما این برداشت مشترک را نیز داریم که هر چه سریعتر تلاشی جدید ، مشترک ، سیاسی و دیپلماتیک را برای پایان دادن به این جنگ داخلی بکار بندیم و نکته دوم اینکه تمامی تهدیدهای ناشی از این جنگ ، بویژه از ناحیه گروههای تندرو از جمله دولت اسلامی را جدی بگیریم و تنها منافع ملی نزدیک به خود را در این زمینه مطرح نکنیم. ما تنها زمانی در حل بحران سوریه موفق خواهیم بود که جامعه بین الملل واضح و آشکار در این مورد مشارکت کند. کشورهایی از جمله ترکیه، عربستان سعودی، ایران و روسیه همه باید در این زمینه مشارکت کنند. اگر همه مشارکت کنند، موضع مشترکی نیز وجود خواهد داشت. این هدف مشترک ما است که امروز نیز در موردش با هم صحبت کردیم. ما می خواهیم تمام توان خود را بکار بندیم تا ظرف روزها و هفته های آینده پیشرفتهایی در حل مساله سوریه داشته باشیم.
من بشدت از این موضع که از طریق گزارشهای دریافتی از آلمان شنیده ام و به مشارکت چشمگیر نظامی روسیه در سوریه مربوط می شود، استقبال می کنم. ما در این باره با جان کری و سرگی لاوروف، وزیران خارجه آمریکا و روسیه مذاکره کرده ایم و حداقل اقدامی که این مذاکرات تاکنون داشته، تبادل اطلاعات بوده است. در واقع بدون این تبادل اطلاعات نمی توان انتظار داشتن یک موضع مشترک را داشت. طبعا ما نیز همینک در آلمان، مناقشه سوریه را بعنوان یک وضعیت جدید می بینیم.
شمار زیادی از پناهجویان ظرف هفته ها و ماههای گذشته به اینجا (آلمان) آمده اند. فارغ از آنکه این پناهجویان سوری باشند یا به یکی از کشورهای خارومیانه تعلق داشته باشند یا اینکه پناهجویان سوری بطور موقت در اردوگاههای پناهندگی آلمان پذیرش شوند ما در مورد وضع حقوق بشر پناهجویان اسکان یافته در اردوگاههای پناهندگان در لبنان، اردن و بویژه ترکیه نیز با هم گفتگو کردیم.
اوضاع انسانی در این اردوگاهها چنان بد است که حالا صحبت از استقرار اردوگاههای جدید پناهندگان است.
در این رابطه دو کشور آلمان و آمریکا سهم خود را ادا خواهند کرد.
تامین قابل توجه مالی از سوی کمیساریای عالی پناهندگان و برنامه جهانی غذای ملل متحد اگر نتوانند این وضعیت نامطلوب را بطور کل رفع کنند لااقل می توانند تالمات این وضع را کاهش دهند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است که در حال حاضر به دو میلیارد و هشتصد میلیون دلار، اعتبار اضافی نیاز دارد.
به نظر می رسد که دستکم تا پایان سال نیز همچنان در این سطح به این کمکها نیاز باشد.
ما در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل و نیز در چارچوب مذاکرات گروه هفت که با هم دیدار داریم برای کمک اعلام آمادگی کرده ایم تا اوضاع انسانی پناهجویان در تلاش مشترک با کمیساریای عالی پناهندگان را بهبود بخشیم.
وضع پناهجویان سوری امروز در اولویت مذاکرات ما قرار داشت و ما می دانیم تا بهبود اوضاع خاورمیانه بویژه سوریه راه طولانی در پیش داریم و این وظیفه همه ماست.
ارسال نظر