نگاه جدی ظریف به دیپلماسی منطقه ای
ر پس هماوردی سنگین با قدرت های سیاسی جهان پیروزمندانه و با تثبیت حقوق هسته ای خود بازگشته است و ظریف وظیفه ارسال این پیام را که شاید دیگر معطوف به هسته ای نبوده و ابعاد بیشتری را نیز داشته باشد در کنار رئیس جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- هادی محمدی – «شما این روزها فعالترین و معروفترین وزیر خارجه در دنیا هستید و اینکه پکن را برای سفر خود انتخاب کردید برای ما اهمیت زیادی دارد.» این اولین جمله های توصیفی وزیر خارجه چین، پرجمعیت ترین کشور جهان و یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و ۱+۵ در مورد محمد جواد ظریف است که به قول او توانسته در مدت 2 سال و در پی ده ها دور گفتگو و مذاکره در نقاط مختلف جهان بر سر پرونده هسته ای ایران ، این کلاف پیچیده را تا حد بسیاری به سر منزل مقصود برساند و حالا «وانگ یی» کارکشته او را معروفترین رییس دستگاه دیپلماسی در جهان می نامد.
اما چرا پر کارترین؟ در حالی که شاید پیش بینی می شد ظریف بعد از به سرانجام رساندن برجام تا حد زیادی از فعالیتش کاسته شود اما نگاهی به آمار سفرهای وی در همین دو ماه بعد از توافق هسته ای نتیجه دیگری به دست می دهد . ظریف در این دو ماه در دو سفر پر معنا از میان 6کشور عضو ۱+۵، روسیه و چین را برای رایزنی و تبادل نظر انتخاب کرد و از سوی دیگر نیز به کشورهای مختلفی از جمله عراق، سوریه، قطر و کویت در خاورمیانه عربی گرفته تا الجزایر و تونس در شمال آفریقا و پاکستان و هند و بنگلادش در آسیا و ... سفر کرده تا نشان دهد با همان انرژی و انگیزه ای که راهبرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را در پرونده هسته ای پیش می برد در حوزه سیاست های منطقه ای نیز عزمی جدی دارد و شاید همین مساله باعث شد تا وانگ یی چینی که اصولا در تعریف کردن از دیگران خست به خرج می دهد او را فعالترین وزیر خارجه امروز جهان بداند.
بحران های خشونت آمیز منطقه ای در غرب آسیا از یک سو، آماده شدن کشورمان برای یک جهش اقتصادی پس از رفع تحریم ها و اجرای برجام از سوی دیگر و جلب نزدیکی کشورهای دوست و نزدیک ما در مرزهای ایران و منطقه باعث شده تا ظریف همچنان به دنبال اجرا شدن این مثل معروف میان دیپلمات ها باشد که «دفتر کار وزیر خارجه هواپیماست» و با سفر به پایتخت های مختلف جهان، سیاست های خارجی جمهوری اسلامی را تبیین نماید.
در همین راستا هفته آینده نیز در آستانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دکتر ظریف عازم نیویورک است تا با صدایی رساتر و در جمع همتایان خود از سراسر جهان بتواند پیام ایران را در شرایط جدید جهانی و منطقه ای مطرح کرده و اهداف نظام در عرصه دیپلماسی را دنبال نماید. امسال، حاضران در سالن اجتماعات سازمان ملل مشتاقند تا حرف های جدیدی از ایرانی بشنوند که در پس هماوردی سنگین با قدرت های سیاسی جهان پیروزمندانه و با تثبیت حقوق هسته ای خود بازگشته است و ظریف وظیفه ارسال این پیام را که شاید دیگر معطوف به هسته ای نبوده و ابعاد بیشتری را نیز داشته باشد در کنار رئیس جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد.
ارسال نظر