به گزارش پارس به نقل از ایسنا امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما درباره جزییات این طرح گفت: این طرح در سفر ماه گذشته آقای ظریف به دمشق به آقای بشار اسد ارائه شد و او از دیدگاه‌های سازنده ایران استقبال و با ارائه برخی پیشنهادهای سازنده با آن برخورد کرد.

او گفت: توافق کرده‌ایم که راجع به جزئیات این طرح با تیم وزارت خارجه سوریه گفت‌وگوهای بیش‌تری داشته باشیم اما درباره چارچوب و مفاد اصلی آن به توافق رسیده‌ایم.

او تمرکز بر نقش مردم، ایجاد نشدن خلاء قدرت در سوریه، مبارزه با تروریسم، کمک به آوارگان و ارسال کمک‌های انسان دوستانه را از ویژگی‌های طرح سیاسی جمهوری اسلامی برای حل و فصل بحران سوریه برشمرد.

وی افزود: ما این طرح را کمک کننده به طرح سازمان ملل متحد می‌دانیم و در مشورت‌های مستمر با دبیرکل سازمان ملل و نماینده ویژه‌اش در امور سوریه تلاش داریم زمینه اجرای آن را با استفاده از ساز و کارهای سیاسی بیش از گذشته فراهم کنیم.

امیرعبداللهیان گفت‌: آن چه اهمیت دارد این است که در خروجی طرح ایران، این مردم سوریه هستند که تصمیم می‌گیرند و بر مبنای توافقاتی که صورت خواهد گرفت شاهد سوریه‌ای امن و آرام خواهیم بود تا مردم بتوانند برای ‌آینده کشورشان تصمیم بگیرند.

او افزود: بر این اساس گروه‌های معارض معتقد به راهکار سیاسی برای مشارکت در آینده سیاسی سوریه فرصت می‌یابند و در عین حال تروریست‌ها در سوریه فرصتی برای رشد نخواهند داشت و مبارزه جدی با تروریسم آغاز می‌شود.

معاون وزیر امور خارجه با ردّ القای عقب‌نشینی ایران از مواضع گذشته‌اش در خصوص سوریه، هر طرح سیاسی واقع‌بینانه درباره این کشور را مبتنی بر عناصری شامل مردم سوریه، مبارزه جدی و واقعی با تروریسم و مخالفت با ایجاد خلا قدرت در این کشور برشمرد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به نقش بشار اسد به عنوان رییس‌جمهور سوریه در وحدت ملی این کشور و مبارزه با تروریسم توجه جدی دارد.

وی گفت: رویکرد ما در سوریه ادامه حمایت‌های قوی از مردم و حکومت این کشور برای تحقق راهکار سیاسی و شکست کامل تروریست‌ها با در نظر گرفتن نقش مثبت و سازنده بازیگران منطقه‌یی و فرامنطقه‌یی است که در حال بررسی جزییات بیش‌تر این موضوع هستیم.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره رایزنی‌های ایران و ترکیه برای برقراری آتش‌بس در زَبِدانی سوریه و احتمال اجرای طرح‌های مشابه برای برقراری آتش‌بس در سراسر این کشور گفت: یکی از ایده‌های مطرح درباره سوریه برقراری آتش‌بس محلی به منظور رسیدن به آتش‌بس پایدار است.

امیرعبداللهیان افزود: جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های گذشته تلاش‌های جدی را در همکاری مستقیم با سازمان ملل و نماینده بان کی مون در امور سوریه آغاز کرده است تا بتوانیم در محله‌ها و شهرهای مختلف آتش‌بس محلی پایدار داشته باشیم.

وی با اشاره به برقراری آتش‌بس در حمص در حدود یک سال و نیم قبل، تلاش برای برقراری آتش‌بس در زبدانی، فوعه، کفریا و مناطق مختلف سوریه را در دستور کار جدی و مشترک تهران، سازمان ملل متحد و دولت سوریه دانست.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره احتمال اقدام صهیونیست‌ها برای گشودن جبهه جدید علیه سوریه اظهار کرد: در رویدادهای اخیر در سوریه پیوندی مستقیم میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریستی اعم از داعش و جبهه النصره آغاز شد.

امیرعبداللهیان افزود: حتی مجروحان گروه‌های تروریستی از جبهه النصره و داعش برای مداوا به مناطق صهیونیستی منتقل و برخی در تل‌آویو معالجه می‌شوند.

او گفت: صهیونیست‌ها در پی استفاده از هر فرصتی برای اهداف جاه‌طلبانه‌شان در سوریه هستند و اگر شرایط منطقه‌یی و بین‌المللی اجازه می‌داد در اشغال مناطق جدید در سوریه در سال‌های گذشته تعلل نمی‌کردند.

امیرعبداللهیان افزود: نقش مردم و ارتش سوریه در مقابله با جاه‌طلبی‌های رژیم صهیونیستی و عوامل تروریستی آنان در سوریه این فرصت را از آنان سلب کرد هر چند هم‌چنان در پی رویاها و برنامه‌های‌شان برای تسلط بر منطقه هستند.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش حضور نظامی روسیه در سوریه را می‌توان پاسخی به تحرکات اروپا و آمریکا در مرزهای روسیه به ویژه اوکراین قلمداد کرد و گفت: آن چه اهمیت دارد این است که مبارزه با تروریسم در سوریه باید به صورت قوی انجام شود.

امیرعبداللهیان افزود: آمریکایی‌ها ائتلافی را با هیاهو به راه انداختند اما متاسفانه عناصر نقش آفرین در این ائتلاف همزمان با تروریست ها ارتباط داشتند و به آنان کمک می‌کردند و از طرفی به طور گزینشی در مناطقی علیه تروریست‌ها بمباران‌های موضعی داشتند.

وی گفت: تصور می‌کنیم دوستان‌مان در روسیه به این جمع‌بندی رسیده‌اند که این ائتلاف و تلاش‌های آن در مبارزه با تروریسم از جانب آمریکایی‌ها نتایج موثر و جدی در پی نداشته است.

امیرعبداللهیان افزود: روسیه به درخواست سوریه بر مبنای توافق‌نامه همکاری‌های دفاعی که از گذشته داشته‌اند و در چارچوب قطعنامه‌های سازمان ملل تصمیم گرفت در مبارزه با تروریسم اقدامات موثرتر و ملموس‌تری انجام دهد.

معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: ما اقدام روسیه در مبارزه با تروریسم در سوریه، عراق و منطقه را اقدامی مثبت و سازنده ارزیابی می‌کنیم.