یک روز تا انتخابات سنگاپور: رقابت برای 89 کرسی پارلمان
رای دهندگان سنگاپوری روز جمعه در 832 حوزه انتخاباتی به پای صندوق های رای می روند تا سرنوشت 89 کرسی پارلمان این کشور را تعیین کنند.
به گزارش پارس به نقل از ایرناافراد مجاز به شرکت در انتخابات پیش از این کارت آراء که نشان دهنده واجد شرایط بودن آنهاست را دریافت کرده اند تا بر اساس آن به حوزه رای مورد نظر مراجعه کنند.
روز جمعه در سنگاپور هر نوع فعالیتی از قبیل پوشیدن لباس با نشانه خاص و یا حمل هر گونه کارتی که نشان دهنده حمایت از فرد یا حزب خاصی باشد ممنوع است.
سنگاپوری های مقیم خارج با مراجعه به سفارتخانه ها و کنسولگری های این کشور در کانبرا، لندن، توکیو، پکن، شانگهای، هنگ کنگ، دبی، واشنگتن، سانفرانسیسکو و نیوریورک می توانند آرای خود را به صندوق بیاندازند.
بر اساس قانون سنگاپور امروز (پنجشنبه) نامزدهای انتخاباتی مجاز به هیچگونه فعالیت تبلیغی نیستند و طبق قانونی که در سال 2011 مورد تصویب قرار گرفته است، در این روز رای دهندگان فعالیت و سخنرانی های نامزدها را در فعالیت های تبلیغاتی مورد بررسی و تفکر قرار می دهند.
این برای نخستین بار در انتخابات سنگاپور است که همه 89 کرسی پارلمان مورد رقابت نامزدهای 9 حزب رقیب قرار می گیرد.
حزب اقدام مردم در چهار دوره اول انتخابات سنگاپور تا سال 1980 همه کرسی ها پارلمان را از آن خود کرده بود و در سال 1984 دو کرسی از مجموع 79 کرسی پارلمان را از دست داد. در انتخابات گذشته این کشور در سال 2011 نیز این حزب از 87 کسری 81 کرسی را از آن خود کرد.
در حالی که احزاب مخالف در تلاشند در مقابل حزب اقدام مردم (پاپ) که بیش از پنج دهه قدرت را در سنگاپور در اختیار داشته است به پیروزی دست یابند، اما این حزب تمام تلاش خود را به کار گرفته تا همچنان در قدرت باقی بماند.
ارائه گزارش های کاری از جمله طرح صندوق مرکز معیشت (سی.پی.اف)، ساخت 100 هزار واحد مسکونی، طرح جدید ساخت مسکن برای طبقه متوسط، زوج های جوان و خانوارهای کم درآمد و همچنین تقویت مزایای بازنشستگی از جمله بخش هایی هستند که دولت پیشین سنگاپور آنها را نمره های قبولی کارنامه خود می داند، اما احزاب رقیب این گونه برنامه ها را به چالش کشیده اند.
صندوق مرکز حمایت از معیشت (سی.پی.اف) یک حساب پس انداز اجباری برای شهروندان سنگاپور و مهاجرانی است که حق شهروندی را به دست آورده اند و مراقبت های بهداشتی، حقوق بازنشستگی و حق مسکن از آن تامین می شود.
مبالغ این صندوق از حقوق ماهیانه کارمندان کسر و به صورت اجباری به این صندوق واریز می شود و پس از اینکه به مبلغ خاصی رسید، دولت به صاحبان حساب مبالغی سود پرداخت می کند.
بازگشت این مبالغ در 55 سالگی از جمله درخواست هایی است که احزاب مختلف بر آن تمرکز دارند.
'حزب اقدام مردم' سنگاپور با ارائه کارتی به نام 'کارت گزارش' از مردم خواسته است در صورتی که این حزب تاکنون موفق عملکرده است، به حمایت خود ادامه دهند.
'لی هسین لونگ' نخست وزیر فعلی سنگاپور که معتقد است دولتش با همه توان تلاش کرده و کارنامه قابل قبولی از خود ارائه کرده است، از مردم خواست برای حفظ و تداوم 'معجزه' دولت، از حزب اقدام مردم حمایت کنند.
حزب اقدام مردم از سال 1959 تاکنون قدرت را در اختیار داشته است.
حزب کارگر به رهبری 'لو تای خیانگ' که هفت کرسی را در پارلمان در اختیار داشت، از احزاب اصلی رقیب حزب حاکم سنگاپور به شمار می رود.
حزب مردم سنگاپور نیز به رهبری 'چیام سی تونگ' تنها یک کرسی در پارلمان در اختیار داشت.
در تبلیغات 9 روزه انتخابات سنگاپور که روز گذشته پایان یافت، رهبران احزاب مختلف تلاش کردند برنامه های خود را با عموم مردم در میان بگذارند.
خدمت سربازی، کارگران خارجی و حداقل دستمزد و مراقبت های بهداشت عمومی از جمله مسائلی است که احزاب در این دوره از انتخابات بر آن تمرکز کردند.
در مجموع هشت حزب در این دوره از انتخابات سنگاپور، حزب حاکم را به چالش کشیده اند. اگرچه شعارهای تبلیغاتی روزهای پیشین نشان دهنده رقابت های نزدیک حزب کارگر با حزب اقدام مردم است، اما با توجه به ریشه های قدرت حزب حاکم، بعید به نظر می رسد سایر احزاب بتوانند شمار قابل توجهی از کرسی های پارلمان که سالهاست نمایندگان حزب حاکم بر آنها تکیه زده اند را از آن خود کنند.
از آنچه که در سالیان گذشته در عرصه سیاسی سنگاپور رخ داده است و با توجه به احزاب ضعیف این کشور که تاکنون نتوانسته اند نقش مهمی در پارلمان این کشور ایفا کنند، می توان گفت که این رویه در انتخابات فردا نیز تکرار می شود.
ارسال نظر