به گزارش پارس ، رئیس‌جمهور با تأکید بر قابل اجرا بودن توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵، در عین حال متذکر شد: تا زمانی که طرف مقابل ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای پایبند باشد، ما هم نسبت به آن پایبند خواهیم بود.

به‌گزارش جهان به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌ جمهور روز سه‌شنبه در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و اتریش، با قدردانی از میزبانی اتریش برای مذاکرات بسیار مهم هسته‌ای ایران با ۱+۵، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران در اجرای توافق هسته‌ای کاملاً مصمم است و معتقدیم این توافق بایستی از سوی دو طرف به خوبی اجرایی و عملیاتی شود.

روحانی با اشاره به تجربه موفق اجرای توافق ژنو گفت:امروز نیز باید در اجرای این توافق مهم به خوبی و درست حرکت کنیم.

رئیس‌‌جمهور تصریح کرد: تا زمانی که طرف مقابل ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای با کشورمان پایبند باشد، ما هم نسبت به آن پایبند خواهیم بود.

روحانی با بیان اینکه توافق هسته‌ای ایران بایستی پایه‌ای برای ایجاد اعتماد کامل بین دو طرف باشد، گفت: با پایبندی و اجرای درست این توافق می‌توان اعتماد را بیش از پیش، تقویت کرد.

رئیس‌‌جمهور تأکید کرد: تلاش جمهوری اسلامی ایران بعد از توافق هسته‌ای این است که برای ثبات و امنیت منطقه و جهان بیش از گذشته تلاش‌ها را افزایش دهد و معتقدیم ثبات و امنیت پایدار به نفع اروپا، منطقه و جهان خواهد بود.

وی اضافه کرد: توافق هسته‌ای را توافقی قابل اجرا می‌دانیم که می‌تواند مبنای خوبی برای همکاری‌های گسترده باشد.

روحانی با بیان اینکه آثار توافق هسته‌ای ایران به نفع منطقه، اتحادیه اروپا و جهان است، خاطرنشان کرد: امیدوارم با این توافق شاهد صلح، ثبات، امنیت و همکاری‌های بیشتر در سطح جهان باشیم.

رئیس‌‌جمهور تأکید کرد: پیام توافق هسته‌ای ایران صلح، دوستی، گفتگو و همکاری و توسعه آینده منطقه و جهان است و باید این مسیر را به خوبی دنبال کنیم.

روحانی گفت: بدون تردید پیوند عمیق و تحکیم روابط علمی بین کشورها می‌تواند در ایجاد اعتماد کامل مؤثر باشد و باید همکاری‌های گسترده‌ای با یکدیگر انجام دهیم تا پایه‌هایی توافقی که در وین حاصل شده، مستحکم‌تر شود.

لاریجانی در گفت‌وگو با رادیو سراسری آمریکا:

احساس کنیم طرف مقابل توافق را نقض می‌کند، مقابله به مثل می‌کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر احساس کنیم طرف مقابل دارد توافق [هسته‌ای] را نقض می‌کند، ما هم مقابله به مثل می‌کنیم.

به گزارش جهان به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در روز پایانی اقامتش در نیویورک جمعه ۱۳ شهریور گفت‌وگویی با رادیو ملی آمریکا انجام داده است که امروز از این شبکه رادیویی پخش می‌شود.

پایگاه اینترنتی شبکه رادیویی "ان‌پی‌آر" در این خصوص نوشت: در گفت‌وگو با "استیو اینسکیپ"، مجری برنامه مورنینگ ادیشن، علی لاریجانی رئیس مجلس ایران درباره توافق هسته‌ای، احتمال تحمیل تحریم‌های تازه ضد ایران و راه‌های عملی برای آزاد کردن زندانی‌های آمریکایی در بند در ایران سخن گفته است.

لاریجانی در پاسخ به پرسش "استیو اینسکیپ" مبنی بر اینکه آیا وی از قانونگذاران آمریکایی برای سفر به ایران دعوت خواهد کرد یا نه، گفت: "ببینید، این روزها قرار است زمینه را برای تأیید و اجرای توافق فراهم کنیم، اما هر روز به نظر می‌رسد وزیر دفاع شما صبح که بیدار می‌شود، پنجره را باز می‌کند و هرچه می‌تواند ضد ایران فریاد می‌زند و می‌گوید گزینه نظامی هنوز روی میز است. اگر واقعا آنها دنبال جنگ هستند، خوب دست به کار شوند، چرا همش دارید حرف می‌زنید؟".

وی درباره این پرسش که آیا ایران توافق هسته‌ای را می‌پذیرد یا خیر نیز، گفت: "به‌عقیده من، حتی در طول گفت‌وگوها هم آمریکایی‌ها تلاش کردند به ما زور بگویند و چندین مورد را به ما تحمیل کردند؛ از نگاه شخصی باید بگویم این توافق پذیرفتنی است. به‌نظر من می‌توان از این توافق برای حرکت به جلو بهره گرفت، اما بدون نقص هم نیست".

لاریجانی در پاسخ به این پرسش که اگر آمریکا تحریم‌های تازه‌ای به‌علت حمایت ایران از گروه مبارز اسلامی حزب‌الله ضد این کشور تحمیل کند، ایران چگونه پاسخ خواهد داد، هم گفت: "اگر احساس کنیم طرف مقابل دارد توافق را نقض می‌کند خوب ما هم مقابله به مثل می‌کنیم. فکر می‌کنم افرادی هستند که می‌خواهند توافق را به شکست بکشانند، از این رو آنها در پی یافتن راه‌های تازه‌ای هستند تا به توافق خدشه وارد کنند. اگر کسی به این توافق رخنه کند و به هر شکلی آن را به شکست بکشاند، آن‌گاه می‌دانیم چگونه پاسخ بدهیم".

از لاریجانی پرسید، دوست دارد در سایه توافق هسته‌ای چه اصلاحات سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی را در ایران شاهد باشد، وی پاسخ خود را به بحث اقتصادی محدود کرد و گفت: "فکر می‌کنم نباید انرژی خود را در بخش‌هایی هزینه کنیم که نمی‌تواند تغییرات ملموس یا عینی در زندگی مردم ایجاد کند. باید تلاش کنیم تمرکز خود را متوجه بخش اقتصادی کرده و آن بخش را تکان بدهیم".

در پاسخ به این پرسش که آیا راهی عملی سراغ دارد که دولت ایران جیسون رضائیان، خبرنگار واشنگتن‌پست و دیگر آمریکایی‌های در بند در ایران را آزاد کند، لاریجانی گفت:" البته که راه عملی وجود دارد، برای مثال، چندین ایرانی اینجا در آمریکا زندانی هستند. قطعاً در چنین مواردی، می‌توان به راه‌حل رسید. فکر می‌کنم سیاست‌مداران شما این راه‌ها را بشناسند".