نگرانی اسرائیل از همکاری روسیه، سوریه و ایران
اسرائیل از تلاش روسیه برای بازگشت به میدان قدرت و رقابت در خاورمیانه نگران است .
به گزارش پارس به نقل از العالم ، روزنامه لبنانی "السفیر" نوشت: اسرائیل قراردادهای فروش تسلیحات روسی خصوصاً تسلیحات پیشرفته را به معنای تلاش روسیه برای نفوذ در منطقه خاورمیانه می داند.
اسرائیل نَه تنها از فروش تسلیحات دفاعی روسیه به ایران و سوریه نگران است بلکه فروش تسلیحات هجومی باعث افزایش نگرانیهای این رژیم شده است.
خبری اخیراً درباره فروش تسلیحات پیشرفته روسی به سوریه و توافق قریب الوقوع روسیه با ایران برای فروش جنگنده های سوخوی 30 منتشر شد جنگنده هایی که از بهترین جنگنده ها در جهان است، و کشورهای معدودی در جهان مشابه چنین سلاح کارآمدی را دارند.
رسانه ها به نقل از سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ایران هنگام مشارکت در رزمایش هوایی در مسکو گزارش داده بودند : ایران با روسیه درباره احتمال خرید جنگنده پیشرفته سوخوی 30 مذاکره می کند.
سورنا افزود: خبر تصمیم ایران برای خرید جنگنده سوخوی 30 صحت دارد و دولت ایران با نهادهای مربوطه روسیه در این باره مذاکره کرده است .
منابع خبری اعلام می کنند که دست یابی ایران به جنگنده پیشرفته سوخوی 30 خطرناک خواهد بود زیرا این جنگنده از قدرت دفاعی و هجومی و مقابله با جنگنده های مهاجم برخوردار است .
بر اساس گزارش های منتشر شده؛ ارزش هر فروند جنگنده سوخوی 30 بین 30 تا 50 میلیون دلار است. جنگنده سوخوی 30 دو برابر سرعت صوت حرکت می کند و می تواند بدون سوختگیری مسافت 3 هزار کیلومتری (بیشتر از مسافت رفت و برگشت هوایی به اراضی اشغالی فلسطین) را طی کند و قادر به حمل موشک های پیشرفته است، و یک توپ 30 میلیمتری در آن تعبیه شده است .
اسرائیل برای منع روسیه از فروش سامانه های اس 300 به ایران بسیار تلاش کرد و از همه کانال های آمریکایی و اروپایی وارد عمل شد، و می توان گفت که تلاش این رژیم برای جلوگیری از فروش تسلیحاتی هجومی همچون سوخوی 30 به ایران بسیار بیشتر از تلاش اش برای جلوگیری از فروش تسلیحات دفاعی خواهد بود.
عاموس هارئِل گزارشگر نظامی روزنامه اسرائیلی هاآرتص اعلام کرد : اخبار هفته گذشته نشان می دهد که روسیه حمایت نظامی خود از نظام بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را بسیار افزایش داده است، و نظام دمشق برای حفظ قدرت احتمالاً از کادر نیروی هوایی و جنگنده های روسیه در درگیری ها استفاده می کند و انتقادات واشنگتن نیز در حد مطلوب نبوده است .
هارئل نوشت: روزنامه نیویورک تایمز مطلبی درباره اعزام کمیته جدید کارشناسی از روسیه به سوریه و تصمیم مسکو برای استقرار هزار مستشار نظامی در استان لاذقیه منتشر کرد، و گفته می شود که هدف روسیه ایجاد پایگاهی نظامی برای خود در سواحل سوریه است .
سایت دیلی بیست نیز به نقل از مخالفان سوری نوشته بود که روسیه هم خودروهای جدید به سوریه می دهد و هم نظامیان خود را برای جنگیدن به این کشور اعزام می کند.
روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت نیز مدعی شد که جنگنده های روسیه در سوریه مستقر شده اند و در درگیری ها مشارکت می کنند.
هارئل افزود : حمله نظامی آمریکا به داعش در عراق و سوریه ، غیرمستقیم ، باعث کمک به بشار اسد شد زیرا زمینه تضعیف یکی از سرسخت ترین دشمنان اسد را فراهم کرد و داعش را مجبور به تلاش بیشتر برای دفاع از خود به جای حمله تمام عیار به نیروهای ارتش نظام دمشق کرد. و با توجه به تلاش نکردن آمریکایی ها برای سرنگون کردن نظام سوریه و حمایت روزافزون روسیه و ایران از این نظام مواضع دفاعی سوریه همچنان پابرجاست هر چند تلفات و خساراتی را متحمل شده است.
ارسال نظر