به گزارش پارس به نقل از فارس عبدالحسین مقتدایی ظهر امروز در نشست هماهنگی حمایت از تولیدکنندگان استان خوزستان که در سالن اجتماعات فرمانداری آبادان برگزار شد اظهار کرد: با توجه به بهره مندی شهرهای آبادان و خرمشهر از وجود دو فرماندار ویژه که به عنوان معاونت استاندار نیز محسوب می‌شوند، انتظار می‌رود تا این دو به حمایت دیگر شهرها به لحاظ مدیریتی بروند که از جمله آنها می‌توان به شهرهای همجوار آنها از جمله اروندکنار، چوئبده و مینوشهر اشاره کرد.

وی اضافه کرد: خوزستان به لطف خداوند و همت تمام دست اندرکاران هم از نظر امنیت مرزهایش و هم از لحاظ امنیت درون استانی از ضریب نسبتا بالایی برخوردار است.

استاندار خوزستان تصریح کرد: در کنار این امنیتی که به امنیت ملی گره خورده است باید رضایتمندی مردم را نیز حاصل کرد، در کنار مسلمانی و دینداری و ولایتمداری مردم مرزنشین خوزستان و اعتقاد آنان به دفاع از کیان و آب و خاک سرزمینشان باید سایر موضوعات از جمله معیشتی، کار و اشتغال، آینده تحصیلی، شغل و ازدواج آنان نیز مورد توجه خاص قرار گیرد.

به گفته مقتدایی، گسترش عرصه‌های مختلف از جمله تولید و دفاع از مرزها بدون توجه به رفع نیازها و عدم ارتقای سطح رضایتمندی مردم حاصل نمی‌شود.

وی با اشاره به دوران هشت سال دفاع مقدس یادآور شد: در هر نقطه مرزی که اقتصاد قوی‌تر و مردمانش متمکن‌تر بود مقاومت سرسختانه‌تر و طولانی‌تر بود، مرزهای جنوبی از مهران تا دهانه اروندرود به عنوان یک الگو در این زمینه است که دیدیم مردم با چه امکانات و زیرساخت‌هایی این کار را به انجام رساندند.

مقتدایی گفت: دیدیم که در دوران دفاع مقدس هر جا سرمایه متمرکزتر و معیشت مردم متحول‌تر بوده سقوط نیز دیرتر  انجام شده و یا اصلا سقوطی اتفاق نیفتاده است.

وی افزود: موضوع منطقه آزاد اروند علی‌الاصول باید به سرعت تاثیرش را مردم احساس کنند، منطقه آزاد اروند باید سال‌ها پیش از این به ثمر می‌نشست که متاسفانه چنین نشد.

استاندار خوزستان با اشاره به تمایل عراقی‌ها برای انجام مراودات تجاری و بازرگانی با ایران و به ویژه خوزستان و به‌طور خاص منطقه آزاد اروند(شهرهای آبادان و خرمشهر) اظهار کرد: حدود 13 سال از یک امکان اقتصادی به نام منطقه آزاد اروند می‌گذرد اما اثرات آن به زعم کارشناسان مختلف اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هنوز برای شهروندان این مناطق ملموس نیست.

 

مقتدایی تصریح کرد: از زمان بدون تولید منطقه آزاد اروند تا کنون اهداف اولیه آن هم محقق نشده لذا باید همگی کمک کنند تا اروند هر چه سریع‌تر شکل گیرد تا سرمایه‌گذاری‌ها برای از دست ندادن بازار عراق صورت گیرد.

وی با اشاره به تفاوت منطقه آزاد اروند با سایر مناطق آزاد در سطح کشور یادآور شد: در منطقه آزاد اروند (شهرهای آبادان و خرمشهر) 500 هزار نفر جمعیت دارای تبحر و 100 هزار نیروی ماهر وجود دارند که نیازی به سرپناه ندارند و این در حالی‌ست که در سایر مناطق آزاد وضعیت چنین نیست.

استاندار خوزستان گفت: علاوه بر جمعیت متبحر و ماهر موجود، هزاران میلیارد تومان سرمایه اعم از امنیت، برق، آب و فاضلاب، بنادر، گمرکات، پالایشگاه و غیره در کنار سایر زیرساخت‌های شهری در منطقه آزاد اروند وجود دارد که باید از آنها به نحوه شایسته‌ای استفاده کرد.

مقتدایی افزود: انتظار ما آن است که اگر مقرر شده تا بررسی‌هایی تحت عنوان تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند صورت گیرد باید به گذشته هم برگردد و این وضعیت از سال‌های شکل گیری تاکنون مورد ارزیابی قرار گیرد.

 

 

*مزیت‌های فراوان موجود در منطقه آزاد اروند

وی با دیگر با اشاره به مزیت‌های فراوان موجود در منطقه آزاد اروند از جمله وجود شهرک‌های صنعتی و بهترین بندر اقتصادی کشور در خرمشهر اظهار کرد: انتظار می‌رود تا مردم هر چه سریع‌تر حلاوت آزاد شدن منطقه را در کام خود احساس کنند.

استاندار خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به وجود شرکت‌هایی همچون پالایشگاه، پاسارگاد، نفت و گاز اروندان، بنادر و غیره و حجم معاملاتی که صورت می‌گیرد بایستی این امتیاز در اختیار کسانی قرار گیرد که می خواهند چرخه اقتصادی را بچرخانند و لذا شهرهای آبادان و خرمشهر بایستی بتوانند از این مزایا برخوردار شوند.

مقتدایی یادآور شد: باید در حرکتی گسترده به لحاظ عمق و بهره‌ گیری مردم اتفاقات خوبی در منطقه بیفتد، به رغم آنکه شهرهای آبادان و خرمشهر در محدوده منطقه آزاد اروند قرار دارند اما به منظور کمک به شکل گیری این مجموعه اعتبارات عمرانی به این دو شهر هنوز پرداخت می‌شود.

وی در ادامه گفت: با هدف استفاده از خدمات محلی در جهت توسعه زیرساخت‌ها و امکانات مورد نیاز مردم در جهت افزایش سطح رضایتمندی آنان پنج جلسه با دستگاه‌های دولتی و غیردولتی برپا کردیم.

 

 

*فرمانداران در زمینه معاملات دقت و مراقبت لازم را داشته باشند

مقتدایی افزود: در استفاده از خدمات پیمانکاری و مشاوره‌ای ذی‌حق‌تر از مردمی که محل انجام پروژه‌ها در آنجا هست چه کسی می‌تواند باشد؟ از فرمانداران شهرهای آبادان و خرمشهر می‌خواهیم تا در زمینه معاملات دقت و مراقبت لازم را داشته باشند.

وی اظهار کرد: به رغم واقع شدن شهرهای آبادان و خرمشهر در محدوده منطقه آزاد اروند باید این توجه باشد که اگر پیمانکار مشابهی در منطقه هست نباید از جایی دیگر پیمانکار بیاورند، تمام قراردادها باید در منطقه و با هدف کمک به توسعه امکانات و زیرساخت‌های شهری انجام شود.

مقتدایی تصریح کرد: در مجموعه سرزمینی انتظار می‌رود تا فرمانداران دقت بیشتری کنند، خوشبختانه در شهرهای آبادان و خرمشهر خدمات فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی بسیار خوبی هست که می‌توان از آنها بهره گرفت.

وی یادآور شد: آنچه که در مجموعه جامعه نفت انتظار می‌رود آنکه معاملات، انتفاعشان به درون استان منتقل شود، همه باید در حرکتی همسو و همگام در جهت توسعه امکانات رفاهی و زیرساختی بکوشیم.

استاندار خوزستان گفت: به طور مثال در زمینه عملکرد فولاد خوزستان به رغم خصوصی بودنش می‌توان گفت که از 4 هزار و 600 میلیارد تومان خرید داخلی‌اش 40 درصد آن (معادل 32 میلیارد تومان) از درون استان تهیه شده که این کمک بزرگی به استان بوده است.

مقتدایی خطاب به شرکت‌های بزرگی که تمامی معاملات خود را در تهران به انجام می‌رسانند، افزود: باید درصدی از این سرمایه به شهرهای محل شرکت‌ها داده شود.

 

 

*اعتبارات 480 میلیارد تومانی استان خوزستان ازمحل تملک دارایی‌ها

وی با اشاره به اعتبارات 480 میلیارد تومانی استان خوزستان از محل تملک دارایی‌ها اظهار کرد: ما تنها بر 10 درصد این اعتبارات اشراف داریم.

استاندار خوزستان، درآمد حاصل از ارزش افزوده را در سال گذشته 600 میلیارد تومان خواند و گفت: سعی داریم تا این رقم را در سال جاری به یک‌هزار میلیارد تومان با هدایت معاملات برسانیم، برای این منظور شرکت‌های خصوصی و دولتی باید مناقصات خود را به درون استان تعمیم دهند و کار را ماندگار کنند.

مقتدایی افزود: ارزیابی مدیریت‌ها به نسبت عملکرد بخشنامه‌ها در خرید مشاوره و کالا با هدف اشتغال و درآمد (ارزش افزوده) انجام می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه 15 درصد از جمعیت کل کشور در تهران به سر می‌برند عنوان کرد: این در حالی‌ست که 35 درصد از کل درآمد حاصل از محل ارزش افزوده کشور در تهران است، دلیل آن وجود شرکت در این مکان و بستن قراردادها در تهران است و این به هیچ‌وجه صحیح نیست.

مقتدایی تصریح کرد: به طور روزانه یک‌هزار خودرو عراقی از شمال وارد بندر امام می‌شود و خدمات جاده‌ای و غیره به آنها را استان خوزستان می‌دهد اما تمام نقل و انتقال پروژه قراردادش در تهران منعقد می‌شود.

وی یادآور شد: انتظار می‌رود تا مدیران محل فعالیتشان به عنوان بنگاه اقتصادی اعم از تجاری، تولیدی و مشاوره‌ای محسوب می‌شود عزم خود را جزم کرده و نگاهشان به جای تهران به استان خوزستان باشد.

استاندار خوزستان گفت: از خانوده‌های نفتی می‌خواهیم هر آنچه را که در قالب یک قرار داد باید منعقد شود در محل شهرهای خود به انجام برسانند، فرمانداران مسئول نظارت بر حسن اجرای انعقاد قراردادها هستند.

مقتدایی افزود: سعی کرده‌ایم تا در این زمینه به طور تخصصی ورود کنیم، لذا انتظار می‌رود تا تصمیماتی در جهت رفع مشکلات گرفته شود، تمام واحدهای تولیدی اعم از خصوصی و دولتی که از امکانات شهری استفاده می‌کنند باید در این زمینه ما را یاری کنند.

وی اضافه کرد: همه ما برای خدمت به مردم آمده‌ایم و اولویت نخست ما مردم هستند، امید می‌رود استان خوزستان به جایی برسد که در شان و منزلتش است.

 

 

*سهمیه 100 میلیون دلاری هر ملوان تحت نام کالای ملوانی و یا ته لنجی

استاندار خوزستان تصریح کرد: در بحث مبادلات مرزی نیز به عنوان یک امکان مغفول مانده نیز در حال انجام کارهای کارشناسی هستیم و قصد داریم تا آن را به کاره‌ای بنکداری و تجاری و غیره پیوند بزنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهمیه 100 میلیون دلاری هر ملوان تحت نام کالای ملوانی و یا ته لنجی یادآور شد: شهر اروند کنار از سال‌های دور خود دارای بندر و تاسیسات شیلاتی بوده اما باید کوشید تا وضعیت این امکانات رو به بهبودی رود.

استاندار خوزستان بار دیگر با از میزان چرخش پول موجود در منطقه و آنچه حاصل می‌شود به عنوان ملاک ارزیابی مدیریتی در سطح استان نام برد و گفت: به طور مثال پالایشگاه ابادان به دلیل واقع شدن در منطقه آزاد به طور  سالانه از پرداخت 300 میلیارد تومان مالیات معاف شده لذا از مدیران این مجموعه انتظار می‌رود تا در ازای آن با خلق ابتکارات مناسب بخشی از درآمدها را به شهر نیز اختصاص دهند.