به گزارش پارس به نقل از تسنیم عربستان سعودی تنها کشور عربی است که با اهتمام فراوان،‌ تبلیغات انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را دنبال می‌کند؛ چرا که ترامپ تنها کسی است که تا این لحظه درخصوص موضع آمریکا [در دولت بعدی] درقبال ریاض سخن گفته ‌ و در این سخنان بر کاهش اهمیت عربستان و جایگاه نفتی آن پس از خودکفایی نفتی آمریکا تأکید کرده است.

در آخرین نظرسنجی‌های انتخاباتی که روز پنجشنبه انجام شده، صدرنشینی دونالد ترامپ و پیشی گرفتن وی از «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات این انتخابات در نظرسنجی‌ها، ناظران سیاسی را غافلگیر کرده است.

هر چند دونالد ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود درخصوص مسائل داخلی از جمله مهاجرت‌، تشویق تولیدات داخلی به جای واردات چینی سخن می‌گوید ولی در برخی موارد به مسائل کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی و نحوه مبارزه با داعش اشاره می‌کند.

ترامپ، 10 روز پیش در گفت‌وگو با شبکه «‌ان‌بی‌سی»‌ گفت; «چه دوست داشته باشید و چه دوست نداشته باشید، عربستان سعودی به کمک نیاز خواهد داشت. افرادی [در آمریکا] به عربستان سعودی کمک کرده‌اند. چیزی که برای من مهم است این است که حمایت ما از عربستان سعودی با هزینه بسیار هنگفتی صورت گرفته است ما هیچ چیزی بدست نیاوردیم ولی آنها یک میلیارد دلار در هر روز درآمد کسب می‌کنند. به نظر من عربستان سعودی هدف مهمی است... عربستان سعودی به زوی با خطر داعش مواجه خواهد شد و به ما نیاز پیدا خواهد کرد. عربستان بدون ما وجود نخواهد داشت.»

اظهارات ترامپ شخصی نیست و بیانگر دیدگاه جریان حاکم بر نهاد نظامی آمریکا است. این دیدگاه مبتنی بر آن است که واشنگتن بعد از خودکفایی نفتی و صادرات نفتی، در اولویت قرار گرفتن آسیا در سیاست‌های آمریکا و تمایل آن برای سازش طولانی‌مدت با ایران برای برقراری ثبات در خاورمیانه،‌ از نفت اعراب بی‌نیاز خواهد بود.

جریان حاکم بر نهاد نظامی آمریکا همچنین‌ مجازات عربستان سعودی را خواستار هستند چرا که آن، اخیرا به مسکو درخصوص مسائل منطقه نزدیک شده، در حالی‌که این اقدام به زیان نفوذ کاخ سفید است.

براساس اطلاعات موجود، ریاض مواضع ترامپ را با نگرانی دنبال می‌کند و بیم آن دارد که مواضع وی به دیگر نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا هم سرایت کند به همین دلیل، سفارت‌خانه‌ و نهاد اطلاعاتی عربستان در واشنگتن به دقت تبلیغات انتخاباتی این نامزد جنجالی جمهوری‌خواهان و همچنین نحوه تعامل مردم با اظهاراتش درباره خاورمیانه و به‌ویژه ریاض را دنبال می‌کند.

ترامپ نخستین نامزد در تاریخ انتخابات آمریکا در نیم قرن اخیر است که علنا از عربستان انتقاد می‌کند و از جایگاه این کشور در سیاست‌های خارجی آمریکا می‌کاهد. تلویزیون «سی‌ان‌ان» از انتقاد گسترده کاربران عربستانی در «توییتر» از ترامپ به دلیل اظهارت جنجال‌آفرین وی، خبر داده است.

براین اساس، ریاض متقاعد شده است که انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی آمریکا ، ‌تغییراتی اساسی در سیاست خارجی این کشور در عرصه جهانی برای حفظ جایگاه آن به‌وجود خواهد آورد که با فرمول دیپلماتیک جدیدی که ترامپ علنا نویده آن را داده است، آغاز خواهد شد.