به گزارش پارس به نقل از فارس، افسران نظامی آمریکا معتقدند حملات هوایی آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران با موجی از حمله با بمب‌های مافوق سنگین متعارف که نفوذگر مهمات انبوه (Massive Ordnance Penetrator) نام دارند، تلا‌ش‌های این کشور را در ساخت بمب هسته‌ای یک تا دو سال به تعویق می‌اندازد.

بر اساس این گزارش، ۲ افسر ارشد آمریکا که در طرح حمله احتمالی نظامی علیه ایران مشارکت دارند و مایل به افشای نامشان نبودند، در گفت‌وگو با روزنامه «یو اس تودی» تاکید کردند عملیات نظامی آمریکا علیه ایران نیاز به حملات دقیق‌تر علیه تاسیسات هسته‌ای این کشور دارد و البته این مورد منجر به حملات تلافی جویانه در خلیج فارس شده که به موجب آن ایران در مسدود کردن خلیج فارس مباردت خواهد کرد.

* موج اول حملات دو جانبه

افسر نخست آمریکایی در این زمینه به روزنامه یو اس ای تودی گفت، در موج حملات اولیه علیه ایران، ایران از تاسیسات دفاع موشکی زمین به هوا و راداری برای رهگیری و حمله به جنگنده‌های آمریکایی استفاده می‌کند و افسران اطلاعاتی باید در جدول زمانی نسبتا سریع نسبت به پرواز امن هواپیماها تلاش کنند.

افسر دوم مرتبط با حمله نظامی به ایران در این زمینه به یو اس ای تودی گفت که مقدمه چینی‌های دیپلماتیک برای متحدان آمریکا در منطقه و دسترسی به پایگاه‌ها و تاسیساتشان برای نیروهای آمریکایی لازم است. آمریکا نیاز دارد تا از موشک‌های پاتریوت که موشک‌های دشمن را سرنگون می‌سازند برای محافظت از پایگاهش در سطح منطقه استفاده کند.

و اما «مایکل او هانلون» کارشناس ارشد اندیشکده «بروکینگز» نیز در اظهار داشت: «این حمله مستلزم کاستن بسیاری از زیر ساخت‌های هسته‌ای ایران تا حد ممکن است اما باید اذعان کرد که چنین حمله‌ای به طور تمام عیار یا کامل زیر ساخت‌های هسته‌ای ایران را نابود نخواهد ساخت.»

او هانلون افزود که چنین حمله هوایی با انجام ۱۰۰۰ سورتی پرواز در چند روز تا یک هفته نیروگا‌ه‌ها و دیگر زیر ساخت‌های مرتبط با تاسیسات هسته‌ای ایران را احتمالا می‌تواند نابود سازد و البته چنین حمله‌ای موجب تاخیر یک تا پنج ساله برنامه هسته‌ای ایران که مدعی مسالمت آمیز بودنشان است، خواهد شد.

این کارشناس ارشد آمریکایی افزود که موج نخستین حملات به هدف دفاع هوایی ایران خواهد بود و احتمالا در این حملات از موشک‌هایی که از مناطق امن شلیک می‌شوند، استفاده خواهد شد.

* بخش دشوار

افسر نخست آمریکایی در این زمینه معتقد است که هدف قرار دادن تاسیساتی که در آن‌ها مواد هسته‌ای تولید می شوند نسبتا آسان است و مکان‌های تاسیسات ایران چندان سری نیستند و ماهوار‌ه‌های جاسوسی و دیگر وسایل از جمله رصد شبکه های اجتماعی منجر به ارزیابی شناخته شده می‌شوند. در مجموع ۲۰ تاسیسات هسته‌ای در ایران وجود دارد که نیاز به ۶۰ حمله هوایی علیه آن‌ها است.

این افسر مطلع آمریکایی در بخشی دیگر افزود: «اما بخش مشکل‌تر این حمله هدف‌گیری دقیق آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌هایی که در آن‌ها سلاح هسته‌ای ساخته می‌شوند، می‌باشد . ساخت کلاهک‌های هوشمند ، موتور و سامانه‌های هدایت شونده برای یک موشک می‌تواند در تخریب این مکان‌ها کمک کند.»

مایکل او هانلون در این زمینه معتقد است که لازمه حمله موفق به این مکان‌ها یک هفته بمباران و ۱۰۰۰ سورتی پرواز است و البته پنتاگون نیز باید آماده حمله علیه کشتی‌هایش در خلیج فارس شود .حمله آمریکا علیه ایران احتمالا کشته شدن نظامیان آمریکایی را در پی خواهد داشت.

و اما «دیوید دپتولا» ژنرال ذخیره نیروی هوایی آمریکا و فرمانده سابق رکن اطلاعات نیروی هوایی این کشور (سال ۲۰۱۰) معتقد است که حمله هوایی علیه ایران اثر معکوس دارند مگر این که بر اساس «یک راهبرد» صورت گیرد. این راهبرد باید در مسیر نابود کردن میل سران ایران در ساخت بمب هسته‌ای باشد و در صورت تغییر این راهبرد ، حمله آمریکا در بهترین حالت راه حلی موقت است.