آیا گذشته انگلیس را میشود پاک کرد؟
از دیروز ساختمان روباه پیر بار دیگر محل رفت و آمد دیپلمات های این کشور شد مسئولین ذیصلاح ، نباید رفتار سیاسی گذشته انگلیس علیه ملت ایران را از یاد ببرند.
به گزارش پارس ، قفل درب ساختمان شماره 172 در خیابان فردوسی دیروز در حالی پس از چهار سال باز شد که کماکان این ابهام وجود دارد که آیا مالکان این ساختمان، با این پرونده قطور و سیاهی که از خود در اذهان و افکار عمومی به جا گذاشتند با هدف تغییر اصلاح ذهنیت منفی به فعالیت خودشان ادامه میدهند یا اینکه کماکان بر مسیر رویکردهای کینه توزانه خود باقی خواهند ماند.
وزیر خارجه انگلیس دیروز با حضور در تهران در مراسمی رسمی ساختمان سفارت این کشور را که از سال 2011 تعطیل شده بود بازگشایی کرد.
فیلیپ هاموند در این مراسم، گفت که محدودیتی در روابط ایران و بریتانیا وجود ندارد، هرچند ممکن است آنها در همه موضوعات اشتراک نظر نداشته باشند. هاموند پیش از ترک لندن ابراز امیدواری کرده بود که طرفین طی چند ماه آینده برای تعیین سفیر به توافق برسند.
وزیر خارجه انگلیس همچنین گفته است: بازگشایی سفارتخانههای ما گامی کلیدی برای توسعه روابط دوجانبه است. در این وضع ما میخواهیم مطمئن باشیم که توافق هستهای موفقیتی است که با برداشتن تحریمها بر گسترش روابط تجاری و سرمایهگذاری همراه است. بریتانیا و ایران باید آماده گفتوگو درباره چالشهای مشترک شامل تروریسم، ثبات منطقه و گسترش داعش در سوریه و عراق و مقابله با موادمخدر و مهاجرت باشند.
با لندن اختلاف نظرهایی داریم
بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در تهران در حالی صورت گرفت که وزیر خارجه کشورمان نیز در اینباره گفت که ما سفارت انگلیس را نبسته بودیم بلکه آنان خودشان این کار را کرده بودند و اکنون به نقش سازنده ایران در منطقه و جهان پی بردهاند. ظریف افزود : البته ما اختلافنظرهایی با دولت انگلیس داریم و در محیطی تعاملی مبتنی بر چشم باز میتوان گفتوگو کرد و با روشی جدی و دقیق میتوان کارها را پیش برد.
بازگشایی سفارت انگلیس در تهران، دیروز در حالی با حضور فیلیپ هاموند وزیر خارجه این کشور در ایران صورت گرفت که با نگاهی گذرا به سوابق و کارنامه دولت انگلیس در قبال منافع ملی ایرانیان در طول سالهای متمادی آشکار میشود که خباثتهای این دولت مکار علیه ایرانیان دائمی است و به یک استراتژی واحد در سیاست خارجی لندن تبدیل شده است.
تحمیل عهدنامهها و قراردادهای ننگینی چون مفصل، رویتر، لاتاری، تالبوت، هرات، نفت شمال، دارسی، 1919، اشغال ایران در خلال جنگهای جهانی اول و دوم، ایفای نقش موثر در کودتای 28 مرداد 1332، تسلیح و تجهیز رژیم بعث عراق در جنگ 8 ساله، نقش آفرینی در فتنههای 78 و 88 و اعمال تحریمهای اقتصادی به بهانه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان در یک دهه اخیر تنها بخش کوچکی از خیانتها، خباثتها و خسارتهایی است که از جانب دولت طماع انگلیس به ملت ایران وارد شده است.
رویکرد خصمانه دولتمردان انگلیسی علیه ملت ایران در حالی ادامه دارد که طرح مجلس برای تنزل سطح روابط با این کشور در دوم آذر 1390 با 162 رای موافق به تصویب بهارستاننشینان و تایید شورای نگهبان رسید، که دستگاه دیپلماسی دولت وقت را مکلف کرد تا روابط با لندن را به سطح کاردار تنزل دهد و سفیر انگلیس را اخراج کند.
البته این اقدام نمایندگان مجلس هشتم پس از آن صورت گرفت که دولت خبیث انگلیس بدنبال گزارش یکسویه دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به تحریم بانک مرکزی ایران مبادرت ورزید.
البته در تبصره یک ماده واحد کاهش سطح روابط با انگلیس قید شده بود که در صورت تغییر سیاستهای خصمانه این کشور و با گزارش وزارت امور خارجه و تصویب مجلس شورای اسلامی امکان ارتقای سطح روابط وجود دارد.
اما زمزمههای بازگشایی سفارت انگلیس در سال گذشته نیز در همین مقطع زمانی مطرح شده بود؛ زمانی که یکی از خبرگزاریها به نقل از رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از توافق ایران و انگلیس برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران خبر داده بود.
انتشار این خبر در آن مقطع زمانی بازتاب وسیعی در رسانههای داخلی و خارجی داشت و و برخی رسانهها با برجستهکردن این خبر، بحث ارتقای سطح روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس را مطرح کردند؛ البته بروجردی طی گفتوگویی در همان زمان، بر استمرار و اعتبار مصوبه مجلس مبنی بر کاهش سطح روابط ایران و انگلیس از سفیر به کاردار تاکید کرد.
حال که از دیروز ساختمان روباه پیر بار دیگر محل رفت و آمد دیپلمات های این کشور شد مسئولین ذیصلاح اگرچه با رویکرد تعامل سازنده در عرصه سیاست خارجی به دنبال پیشبرد منافع ملی هستند، اما نباید رفتار سیاسی گذشته انگلیس علیه ملت ایران را از یاد ببرند ؛ رفتاری که در دو قرن فعالیت، ذهنیتی منفی را در حافظه تاریخی ایرانیان ایجاد کرده است.
انگلیس به دنبال اقدامات جاسوسی است
حسن کامران عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با میزان ضمن انتقاد به بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در ایران اظهار کرد: برای بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در ایران نباید عجله کرد چراکه انگلیسیها در این مورد طمع دارند و ما نباید غفلت کنیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری بارها فرمودند انگلیسیها خبیث هستند و اقدامات جاسوسانه را دنبال میکنند ما منکر ضرورت گسترش روابط دیپلماسی در عرصه بینالمللی نیستیم اما این روابط باید حساب شده صورت بگیرد.
کامران یادآور شد: ما در راستای بیانات مقام معظم رهبری که تاکید فرمودند باید راههای نفوذ دشمنان به عرصههای فرهنگی، اقتصادی وسیاسی کشورمان را ببندیم باید با یک نظم هندسی برای برقرار ارتباط با جهان غرب جلو برویم و در این کار نباید به هیچوجه عجله کنیم.
بازگشایی سفارت انگلیس قبل از نتیجهگیری برجام منطقی نیست
سیدباقر حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در انتقاد به بازگشایی مجدد سفارت انگلیس درایران اظهار کرد: به نظر من این تصمیم عجولانه بود و باید صبر میکردیم وضعیت برجام مشخص شود بنابراین در شرایطی که هنوز اتفاق مثبتی برای موضوع هستهای ایران نیفتاده است عجله در برقراری ارتباط با دولت انگلیس غیرمنطقی به نظر میآید.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دولت انگلیس کارشکنیهای بسیاری در ایران کرده و نقش موثری در شکلگیری فتنه 88 داشت ضمن اینکه نقش انگلیس در استثمار ملتهای دنیا و سوءاستفاده از برخی اتفاقات در ایران غیرقابل چشمپوشی است.
وی تاکید کرد: چه لزومی دارد در شرایطی که هنوز حسننیت انگلیس به ما ثابت نشده و نسبت به عدم تکرار اقدامات جاسوسی آنها در کشور ما مطمئن نیستیم به سرعت برای برقراری روابط دیپلماسی با این کشور تصمیم بگیریم؟!
جنس انگلیسیها تغییرناپذیر است
منصور حقیقتپور عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در مورد بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در ایران، اظهارکرد: من احساس میکنم نباید ما دراین شرایط عجله میکردیم و باید در مورد موضوع به این مهمی مراقبت و دقت بیشتری میکردیم چراکه جنس انگلیسیها تغییرناپذیراست و آنها در هر جا که باشند شیطنتهایی خواهند داشت بنابراین در شرایط کنونی هم باید قابلیت خود را بالا ببریم تا آسیب نبینیم.
وی در مورد نقش مجلس در ایجاد این تصمیم، یادآورشد: توسعه روابط دیپلماسی به لحاظ قانونی به وزارت خارجه مربوط میشود و مطابق با قانون هرگاه که تشخیص دهد شرایط برای برقراری ارتباط با کشوری که در مقطعی ناچار به قطع ارتباط با آنها شدیم، فراهم شد میتواند به شرایط قبلی برای برقراری روابط با آنها برگردد و این نیاز به قانونگذاری مجدد مجلس ندارد.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس تصریح کرد: البته من معتقدم ما در شرایط کنونی برای برقراری ارتباط با انگلیس و بازگشایی سفارت آنها در کشور عجله کردیم و باید صبر میکردیم بعد از مشخص شدن نتیجه موضوع هستهای کشورمان در مورد روابطمان با این کشور تصمیم میگرفتیم.
ارسال نظر