به گزارش پارس به نقل از ایرنا، ائتلاف احزاب مائوییست های تندوری نپال امروز با برگزاری یک اعتصاب و تظاهرات سراسری برای تغییر قانون اساسی کشور، اغلب شهرهای کشور را به تعطیلی کشاندند.

آنها با هدف ایجاد تغییر در پیش نویس قانون اساسی نپال برای تقسیم کشور به شش استان، تظاهرات گسترده ای را در همه شهرهای کشور از جمله در کاتماندو برگزار کردند که منجر به تعطیلی همه فعالیت های اجتماعی در این کشور شد.

کمال سنیگ بام، سخنگوی پلیس کاتماندو از تعطیلی کامل مدارس و مراکز آموزشی، بازارها شهرهای اصلی کشور خبر داد و افزود: در خیابان های این شهرها نیز غیر از افراد تظاهرکننده، هیچ شهروند عادی تردد نمی کند.

وی در گفت وگو با کیودو، از دستگیری 15 نفر از تظاهرکنندگان کاملا خشمگین در کاتماندو خبر داد و افزود: تظاهرکنندگان علاوه بر سردادن شعارهای اعتراضی به خرابکاری های اجتماعی نیز در سطح شهرها دست زدند.

این درحالی است که در نهم مرداد احزاب سیاسی این کشور پس از روزها بحث و تبادل نظر و گفت وگو با مردم برای تقسیم این کشور به 6 استان به توافق رسیده بودند تا از این طریق بتوانند راه را برای تصویب قانونی اساسی جدید این کشور هموار سازند.

براساس توافق احزاب سیاسی، قانون اساسی جدید براساس فدرالیسم و با تعیین مرزهای جدید استانی نوشته می شود. 

نخست وزیر نپال از احزاب سیاسی خواست که اختلافات کوچک را کنار بگذارند و همه برای پیشرفت کشور تلاش کنند.

احزاب سیاسی نپال پس از زلزله مرگبار آوریل امسال در توافقی در ماه ژوئن، این کشور را به 8 استان تقسیم کرده بودند که وظیفه تعیین مرزهای استانی به کمیسیون فدرال محول شده بود.

این تقسیم بندی به دلیل اختلافات شدید میان احزاب مختلف این کشور با شکست روبه رو شد.

به گفته کارشناسان، با توافق جدید میان احزاب این کشور که پس از روزها مذاکره به دست آمد بزرگترین مانع برای تصویب قانون اساسی جدید این کشور برداشته شد.

بر اساس این توافق دیگر به کمیسیون فدرال برای تعیین مرز های استان های جدید نیازی نخواهد بود.

این توافق پس از مشورت های عمومی در سراسر نپال به دست آمده بود.

در برخی موارد، مشورت های عمومی با خشونت گروه های مختلف مردمی روبه رو شده است.

احزاب مخالف دولت از مدت ها پیش خواستار تشکیل استان های جدیدی بودند که حقوق اقلیت ها را تامین کند.

براساس تقسیم بندی جدید، هر 6 استان نپال با هند هم مرز هستند.

نپال با 27 میلیون جمعیت در جنوب آسیا قرار دارد که از سال 1996 تا 2006 به دلیل درگیری 10 ساله مخالفان با دولت دوران پرآشوبی را گذرانده که نزدیک به 16 هزار نفر کشته شدند.