ادامه روند اجرای توافق
![lead](/images/topnews-text-icon.png)
کمال خرازی گفت: حتی اگر دولتی جمهوریخواه در آمریکا روی کار بیاید، روند اجرای توافق ادامه دارد.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در جلسه شورای راهبردی با مسئولان وزارت امور خارجه راجع به شورای راهبردی روابط خارجی اظهار کرد: شورای راهبردی روابط خارجی در حال سپری کردن دهمین سال فعالیت خود است که به عنوان یک مجموعه مشورتی برای رهبر معظم انقلاب در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه یکی از پروندههایی که در این ده سال در دستور کار شورا بوده پرونده هستهای بوده است، افزود: در این مدت این شورا راهبردهای بسیاری را تهیه کرده و خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال کرده که خوشبختانه مورد توجه معظمله قرار گرفته است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اینکه این برنامه به عنوان یکی از برنامههای عمومی شورا برای کمک از شما اساتید محترم برگزار میشود، تصریح کرد: به این معنا که این پدیده ای که ما امروز در آن هستیم پدیده ای بی نظیر است که باید در دانشگاه ها تدریس شود و اساتید به تدوین آن و آنچه در پیش داریم، کمک کنند.
وی با بیان اینکه کشورها برای اینکه هسته ای شوند و به این فناوری مجهز شوند چند مسیر را طی کرده اند، تشریح کرد: تعدادی از کشور ها با توجه به ارتباطاتی که با اردوگاههای قدرت داشتند از آنها برای هسته ای شدن کمک گرفتند که پاکستان، هندوستان و رژیم صهیونیستی از ارتباط با یک قدرت هسته ای این فناوری را بدست آوردند.
خرازی با اشاره به اینکه برخی از این کشورها از ابتدا عضو ان پی تی NPT نشدند و برخی هم مانند کره شمالی از NPT خارج شدند، ابراز کرد: در هر صورت توسعه فناوری آنها بومی نبود بلکه با کمک قدرت های هسته ای بود که موفق شدند به فناوری هسته ای البته به اهداف نظامی دست یابند.
وی ادامه داد: عده ای دیگر از کشورها نیز در میانه راه مجبور به از توانمندی هسته ای انصراف شدند و حتی همه امکانات خود را با سوار کشتی کرده و برای قدرت ها فرستاند اما نمونه ای که در ایران توسعه یافته که مبتنی بر استقلال کشور و عدم وابستگی به قدرت هاست بی بدیل است که به اتکای جوانان ایرانی و دانشمندان بومی موفق شدیم فناوری هسته ای را توسعه دهیم؛ هرچند بسیاری در این مسیر زحمت کشیدند تا ما امروز از این فناوری برخوردار باشیم.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی بیان کرد: دانشمندانی جان خود را در این مسیر گذاشتند که جا دارد از خدا بخواهیم روح پر فتوح آنها از برکات والای الهی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب در این سالها از ابتدای شروع توسعه فناوری هسته ای تاکنون موثر بوده بتوانیم تا یک مدل جدید را در دنیا عرضه کنیم، متذکر شد: این مدل نشان داد که می توان بدون اتکای به دیگران به این فناوری مسلط شد و برای مصارف صلح آمیز توسعه داد.
خرازی با تأکید بر اینکه این مدل باید شناسایی، نوشته و تدریس شود، گفت: چراکه مدل بی نظیری و بی سابقه ای در دنیا است.
وی با بیان اینکه البته مراحل مختلفی گذشته تا امروز حق خود را اثبات کنیم و دنیا این حق را بپذیرد، یادآور شد: در دوره اصلاحات تجربه کردیم و مذاکرات هسته ای را بها دادیم و حتی به تعلیق انجامید و در حالی که روابط ما با غرب بسیار نزدیک بود و توسعه سیاسی این روابط مثال زدنی بود اما برخورد غربی ها را دیدیم و نه تنها در مسئله هسته ای بلکه در حوزه روابط اقتصادی و توسعه صنعتی ایران نیز شاهد بودیم و آنچه باید انجام می دادند انجام نشد.
ظریف: از ابتدای مذاکرات هدف این بود که عزت کشور حفظ شود/ هیچکس در دنیا نگفت که ایران در مذاکرات باخت
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه شورای راهبردی روابط خارجی گفت: آنچه که در 12 سال گذشته طی شد، یک روند پرفراز و نشیبی بود که مراحل متفاوتی را طی کرد.
وی افزود: این پرونده 12 سال قبل که شروع شد یک صفحه سفید نبود، بلکه یک روندی بود که به یک مرحلهای رسیده بود و در آن مرحله کار به بحث سطح بالا یعنی در سطح کشور رسیده بود، براساس یک تصور که غنیسازی 1.2 درصد که در کارهای الکتریک صورت میگرفت، از نظر حقوقی نیاز نبود که به آژانس منعکس شود، لذا براساس این تصور، پرونده هستهای ما شکل گرفت.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: آنچه که روز گذشته رئیسجمهور در رابطه با پیدا شدن آلودگیهای سطح بالا بیان کردند، این بود که وقتی معلوم شد باید همان 1.2 درصد را باید گزارش میدادیم.
وی ادامه داد: بنابراین از ابتدا هیچگاه براساس یک صفحه سفید مذاکره و بده بستان صورت نگرفته است، یک مباحثی از گذشته بود و گروه مسئول مذاکره کننده موظف بودند واقعیتها را به گونهای مدیریت کنند که براساس شرایط زمانی، آن زمان کمترین آسیبی به کشور وارد شود، از ابتدا نیز هدف این بود که عزت کشور حفظ شده و از دانش کشور نیز پاسداری شود.
ظریف گفت: تصمیمات براساس شرایطی است که مخل امنیت کشور باشد، که در شرایط مختلف برداشت اینکه چه چیزی مخل امنیت کشور باشد متفاوت است، هم برداشت بازیگران و هم واقعیت صحنه، گاهی اوقات تصور حمله نظامی به کشور مخل امنیت کشور است، یا زمانی وجود دارد که فضای ایران هراسی مخل امنیت کشور است یا زمانی وجود دارد که بازیگر این مهم را خطرناک میبیند که نشانهها به جای آنکه به یک سمت رود، به سمت دیگری رفته است.
وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: هیچکس در دنیا نگفت که ایران در این مذاکرات باخت، در تاریخ سازمان ملل هم سابقه ندارد که در قطعنامهای با کشور هدف مذاکره شده باشد، قطعنامه موضوع بحث ما بوده نه موضوع توافق.
ارسال نظر