به گزارش پارس به نقل از فارس، «میدل ایست آی» در یادداشتی منتشر کرد که از چگونگی همدستی دولت انگلیس با جنایات اسرائیلی از طریق داد و ستد تسلیحات غیرقانونی سخن گفته است.

در این یادداشت آمده است، بعد از گذشت 11 ماه از پایان جنایات اسرائیل در نوار غزه، بررسی‌های دولت انگلیس نشان داد تسلیحاتی که از انگلیس به اسرائیل ارسال شدند بدون شک با نقض قوانین بین‌المللی استفاده شدند.

بر اساس این بررسی‌ها، اثبات می‌شود دولت انگلیس دائما در اجرای معیارهای خود در صدور مجوز صادرات تسلیحاتی، ناتوان بوده است. هم‌چنین دولت بریتانیا در اجرای ضوابط خود برای اطمینان از اینکه تسلیحات فروخته شده انگلیس به اسرائیل در نقض قانون بین‌الملل به کار برده نشده،‌ناکام بوده است.

نویسنده این یادداشت ادامه می‌دهد، اقدامات اصلی ارتش اسرائیل برای ادامه محاصره غیرقانونی کرانه باختری و نوار غزه بدین صورت است که دیوار حائل میان کرانه باختری و نوار غزه کشیده است؛ همچنین شبکه‌ بازرسی‌هایی دارد که ارتش اسرائیل به راه انداخته تا جلوی آمد و شد آسان فلسطینیان را بگیرد؛ دیگر اینکه دستگیری‌ها و حبس‌های سازمان یافته‌ای در اسرائیل است که درنیتجه آن تا کنون 5 هزار و 750 فلسطینی زندانی سیاسی شده یا از خانه هایشان به دست نظامیان ربوده شدند.

در کنار این اقدامات، اسرائیل هر چند وقت یکبار نوار غزه را بمباران می‌کند. سال گذشته نیز حملات اسرائیلی‌ها علیه مردم غزه بیش از 2 هزار کشته بر جای گذاشت که بیش از 500 تن از آنان کودک بودند.

این یادداشت ادامه می‌دهد، برخی از تسلیحات به کار گرفته شده در این قتل عام در انگلیس ساخته شده است. شناسایی تسلیحات به کار گرفته شده در این کشتار اسرائیلی‌ها نیازمند تخصص نظامی نیست. هواپیماهای جنگنده، پهپادهای شناسایی و پهپادهای بمب‌افکن، همچنین تسلیحاتی با فناوری دید در شب از جمله ابزارهایی است که در جنگ غزه به کار گرفته شدند. تمامی این تسلیحات به علاوه تسلیحات دیگری با تایید دولت انگلیس 6 ماه پیش از حملات تابستان گذشته به اسرائیل ارسال شد.

نویسنده یادآور شد، هر نوع فرش تسلیحات از سوی انگلیس می‌بایست در چهارچوب ضوابط فروش تسلیحات اتحادیه اروپا و ضوابط صادرات نظامی ملی انگلیس باشد. این ضوابط دولت را ملزم می‌کند، احترام به قوانین بین‌المللی را از سوی کشور خریدار نیز مورد توجه قرار دهد.

این بررسی‌ها می‌تواند چگونگی نظارت بر فرآیند صادرات تسلیحات انگلیس را مورد بررسی قرار داده و این سیستم انگلیس در همدستی با اسرائیل را به چالش بکشد.

مردم انگلیس بارها در تظاهرات خیابانی خواستار پایان دادن به معامله تسلیحاتی میان انگلیس و اسرائیل بودند. همچنین مردم انگلیس در دو تجمع خواستار پایان دادن به فعالیت کارخانه اسرائیلی پهپادسازی در خاک بریتانیا شدند.