به گزارش پارس به نقل از تسنیم، ایران سهم خود از 1800 کیلومتر خط لوله گاز صلح (IP) را در محدوده خود تکمیل کرده است.

این در حالی است که اکنون پاکستان باید سهم خود در پروژه هفت و نیم میلیارد دلاری خط لوله گاز صلح را تکمیل کند.

رادیوی بلژیک نیز اعلام کرد که روسیه برای همکاری در تکمیل خط لوله گاز صلح ایران و پاکستان در محدوده این کشور اظهار آمادگی کرده است.

بر اساس این گزارش، توافق هسته‌ای ایران، مذاکرات صلح افغانستان و تکمیل خط لوله گاز صلح به نفع پاکستان است و تاثیرات مثبتی بر این کشور خواهد داشت.

در گزارش آمده است: پس از صلح و امنیت در افغانستان، خط لوله گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به پاکستان و هند (تاپی) نیز هر چه سریع‌تر تکمیل خواهد شد.

مقامات دولتی پاکستان پروژه خط لوله گاز صلح را به‌دلیل تحریم‌های خارجی علیه ایران به تعویق انداخته بودند و از سوی دیگر هند به نظر می‌رسد از این پروژه جدا شده است.

«پرویز رشید» وزیر نفت پاکستان نیز پس از توافق هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانیگفت که ساخت پروژه خط لوله گاز صلح بزودی تکمیل خواهد شد زیرا این پروژه سبب توسعه صنایع و کاهش بیکاری در پاکستان خواهد شد.

«شاهد خاقان عباسی» وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان نیز با اشاره به توافق هسته‌ای ایران با شش قدرت‌ جهانی گفت: دولت پاکستان که از مدت‌های طولانی با چالش‌های بحران انرژی روبرو است، پس از توافق تاریخی هسته‌ای ایران و 1+5 امیدوار است تا با تکمیل خط لوله گاز صلح (IP)، از افزایش بحران انرژی بتواند جلوگیری کند.

در صورت عدم کارشکنی پاکستان در مورد خط لوله گاز صلح، ایران و پاکستان 1800 کیلومتر خط لوله گاز ایجاد می‌کند.

وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان در این خصوص گفت: برخی مشکلات به ویژه خط لوله گاز صلح که طی چند سال گذشته بین ایران و پاکستان کلید خورده بود به زودی حل خواهند شد..

وی گفت: ایران ساخت خط لوله گاز را در سال 2013 میلادی در محدوده خود تکمیل کرده در حالی که پاکستان به‌دلیل تحریم‌های غرب و آمریکا ساخت این خط لوله را آغاز نکرده است.