تازه ترین دستاورد انقلاب اسلامی برای جهان سوم
راهبری داهیانه رهبر انقلاب که از ظرفیت های 3 دولت اصلاحات، عدالت و اعتدال متناسب با شرایط زمانی و نیاز کشور بهره گرفت تا این شطرنج طولانی را از غرب برد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- امید ادیب- گفت وگوهای هسته ای طولانی بین ایران و 6 قدرت جهانی رکوردهای زیادی را جابه جا کرد و بسیاری از قواعد نظام بین الملل را تغییر داد. فارغ از این که چه برداشتی از توافق را بپذیریم یا این که سرنوشت توافق های انجام شده به کجا می رسد، می توان ادعا کرد این مذاکرات، نقطه عطف تاریخی در تغییر پارادایم های بین المللی در 2 بعد حقوق و روابط بین الملل بود. جمهوری اسلامی باز هم توانست گفتمانی جدید در دنیا ایجاد کند؛ راهبرد مقاومت همراه با ابزار دیپلماسی.
تقسیم بندی های نظام سرمایه ایران از کشورهای مختلف، ایران را یک کشور «جهان سوم» می داند. حال اگر از این منظر یک بار دیگر نگاهی به روند 12 ساله گفت وگوهای هسته ای بیندازیم، به نکته حیرت آوری می رسیم؛ برای اولین بار در تاریخ سیاسی، یک کشور به زعم غربی ها «جهان سومی» توانست حرف خود را به 6 قدرت جهانی بقبولاند؛ بله! ایران بر 6 قدرت دنیا شامل 5 قدرت عضو دائم شورای امنیت و 26 کشور عضو اتحادیه اروپا پیروز شد، همان گونه که در جنگ تحمیلی با استراتژی مقاومت و نثار خون فرزندانش بر بیش از 80 کشور دنیا غلبه کرد و براساس همین قدرت مقاومت، پای میز مذاکرات قطعنامه 598 نیز حرف خود را در متجاوز خواندن عراق و حفظ حقوق خود (تمامیت ارضی) به کرسی نشاند.
اکنون هم کشورهایی که 12 سال قبل حاضر نبودند حتی یک سانتریفیوژ ایران را به رسمیت بشناسند و از برچیدن تمام تاسیسات هسته ای ایران سخن می گفتند، صنعت هسته ای ایران را پذیرفته و حاضر شده اند اعلام کنند قطعنامه های پیشین علیه ایران ظالمانه بوده و باید لغو شود. البته این موفقیت مدیون عناصر متراکمی است. عواملی مانند مقاومت مردم در برابر تحریم ها، افزایش قدرت منطقه ای ایران، خون شهدای هسته ای که سرمایه هایی چون غنی سازی 20 درصدی را به عنوان ابزاری برای چانه زنی فراهم کرد و البته راهبری داهیانه رهبر انقلاب که از ظرفیت های 3 دولت اصلاحات، عدالت و اعتدال متناسب با شرایط زمانی و نیاز کشور بهره گرفت تا این شطرنج طولانی را از غرب برد.
این مقدمه طولانی بیان شد تا بدانیم یکی از دستاوردهای مذاکرات اخیر که کمتر بر آن تکیه شده این بود که ایران به کشورهای ضعیف تر نظام بین الملل آموخت اگر بر موضع خود پافشاری کنید، می توانید قواعد و تابوهای حاکم بر روابط بین الملل را بشکنید و برای خود قدرت تعریف کنید.
ارسال نظر