به گزارش پارس به نقل از فارس، حملات ماههای اخیر گروهک تکفیری داعش به شیعیان در عربستان و کویت و تهدید برای بمب‌گذاری در بحرین، این روزها بیش از هر کس دیگری خواب آسوده سران عربی خلیج فارس را آشفته کرده است و آن‌ها را به یقین رسانده که حال قرعه بحران داعش به جان آن ها افتاده است.

به نوشته الجزیره، حمله خون‌بار داعش در کویت، همراه با حضور این گروه تروریستی در عراق و سوریه و درگیری با کشورهای منطقه و بین‌المللی است و دیر نیست آن روزی که داعش بر روی زمین در حال پیشروی در کشورهای عربی خلیج فارس باشد و این را از طریق راه اندازی درگیری طائفی بین شیعه و سنی در بین کشورهای عربی خلیج فارس به پیش ببرد.

به نوشته این شبکه قطری، در حرکت داعش در منطقه خلیج فارس به نکات زیر توجه کرد:

1- داعش تمام عملیات‌های تروریستی خود در شرق عربستان و درکویت را تحت نام «ولایت نجد» انجام داده است، همان‌گونه که مشاهده می‌کنیم این یعنی داعش هیچ یک از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را به رسیمت نمی‌شناسد تا نام ولایت خود را به نام یکی از این کشورها بکند و علاوه بر این، از به کار بردن عبارت «کشورهای ساحلی خلیج فارس» نیز پرهیز می‌کند؛ اگر دلیل این کار را دشمنی داعش با قرار داد سایس-پیکو یا عداوت داعش با امپراتوری عثمانی بدانیم، بحرین اما از زمان پیامبر اسلام به همین نام بوده است و این نشان می‌دهد داعش تمام خود را ملاک می‌داند.

2- داعش دو نوع تکفیر را با خود به همراه دارد و از آن به عنوان شمشیری برای بسط نفوذ خود استفاده می‌کند:

الف: تکفیر عقیدتی: همان مفهوم سلفی طائفه‌گری را دارد و معقتد است که اهل سنت از اعتقادات صحیح منحرف شده است و با این اوصاف هرکسی که وابسته به جغرافیای سنی باشد، با تمام میراث فرهنگی و تمدنی و جهاد در راه خدا و رهبرانش تکفیر می‌شود.

داعش در ابتدا از مرز بندی خود با اهل سنت از طریق عملیات‌های تروریستی سخن نمی‌گفت که یک اقدام تاکتیکی بود؛ اما اکنون هر نوع تفکر اسلامی که بر مبنای آگاهی بخشی باشد را رد می‌کند و آن را در زمره تکفیر قرار می‌دهد.

ب: تکفیر سیاسی: بنا به این اصل، یک مسلمان باید همانند اصول دین خود، در برابر داعش نیز پیرو و مؤمن باشد و به خلافت ابوبکر البغدادی خود را ملتزم بداند؛ اما اگر رد کرد و نپذیرفت؛ حتی اگر در عقاید نیز با داعش همسشو باشد باز نیز مستحق تکفیر و خونش حلال است؛ در این حالت شاید شما یک مفتی بزرگ اهل سنت را پیدا کنید که حتی داعش از او در عقیده پیروی می‌کند اما دچار تکفیر سیاسی شود.

3- هدف داعش از نامگذاری «ولایت نجد» برای دو هدف است:

الف: باز کردن جبهه مبارزه با دولت عربستان

ب: استفاده از باور به تکفیر عقیدتی و تعصب مذهبی در بین مردم منطقه که بیش از سه دهه است جای جنبش احیای اسلام سنی را گرفته است و استفاده از این پتانسیل برای پیشبرد اهداف بعدی خود.

داعش در ابتدا اعلام کرد که هدف حمایت از مسلمانان در برابر صلیبی‌ها و یهودی‌ها است اما بعدها به کشتار مردم روی آورد و در برابر هرگونه مخالفتی واکنش نشان داد.

الجزیره، در آخر می‌نویسد: نبود اصلاحات سیاسی و ناامیدی جوانان و به هم ریختگی فرهنگی دنیای عرب که هر اتفاقی را به ایران ارتباط می‌دهد؛ زمینه را برای حضور داعش در کشورهای عربی خلیج فارس مهیا می‌کند و این در حالی است که هیچ اقدامی از سوی کسورهای این منطقه برای بستن راه نفوذ داعش انجام نمی‌گیرد.

داعش این روزها به حملات علیه شیعیان و مساجد آن‌ها مشغول است؛ اما به این محدود نخواهد ماند و سعی خواهد کرد تا جامعه را با تغییرات اساسی مواجه کند.