به گزارش پارس به نقل از فارس، واکنش منفعلانه سعودی‌ها به توافق احتمالی شش کشور بزرگ دنیا با ایران بر سر برنامه هسته‌ای ادامه دارد.

«نواف عبید» عامل امنیتی عربستان که به عنوان پژوهشگر و نویسنده مطبوعاتی در آمریکا فعالیت می‌کند، به بهانه این مذاکرات می‌گوید که تلاش‌ها برای عاری‌سازی منطقه خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی شکست خورده و عربستان باید به سمت غنی‌سازی اورانیوم حرکت کند.

طبق ادعای او در مقاله‌ای که در روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرد، توافق احتمالی پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان با ایران، احتمال این مسئله را باقی می‌گذارد که ایران در آینده صاحب سلاح اتمی شود... بنابراین عربستان باید به دفاع از خود بپردازد.

در حالی که «فرید زکریا» ستون‌نویس روزنامه «واشنگتن ‌پست» چندی پیش در مقاله‌ای این ادعا برای عربستان را به تمسخر گرفت و نوشت که نهایت تلاش عربستان برای غنی‌سازی این است که چاله‌ای بکند که از آن نفت بیرون بیاید (+)، عبید، سناریو پس از توافق هسته‌ای با ایران را بر هم زننده توازن قوا در خاورمیانه دانست و مدعی شد که عربستان سال‌هاست برای برنامه هسته‌ای صلح ‌آمیز تلاش می‌کند و احتمال قوی آن است که عربستان برنامه خود را برای برنامه‌ای دفاعی [که منظورش برنامه نظامی هسته‌ای است] توسعه بدهد.

عبید که معروف است به اینکه مرد امنیتی «ترکی فیصل» رئیس اسبق استخبارات عربستان در آمریکاست، در ادامه نوشت که سال‌هاست عربستان خواستار عاری‌سازی منطقه خاورمیانه از سلاح‌های کشتار جمعی است اما باید با این واقعیت روبه‌رو شود که این تلاش‌ها شکست خورده و برای همین باید برنامه‌ای در پیش بگیرد.

عبید که تا سال 2006 مشاور امنیتی دولت عربستان بوده، ادامه داد: برای اجرای این طرح [تجهیز عربستان به سلاح اتمی] عربستان باید قدرت غنی‌سازی اورانیوم را به همراه مهارت رساندن آن به مرحله بارگذاری کلاهک اتمی بسرعت در اختیار بگیرد زیرا ایران الان در آستانه امضای توافقی است که به آن اجازه می‌دهد سلاح اتمی در اختیار بگیرد.

بر خلاف سیاست ایران‌هراسی غرب و دولت‌های عربی منطقه، ایران مکررا اعلام کرده است که ساخت سلاح اتمی در سیاست دفاعی ایران جایی ندارد و بر اساس فتوای رهبر انقلاب، ساخت چنین سلاح‌هایی حرام است.

شهر وین اتریش از دو هفته قبل میزبان دور نهایی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به «1+5» (5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل + آلمان) است.

این گفت‌وگوها از روز شنبه در سطح وزرای خارجه پیگیری شد و یک‌شنبه‌شب موقتا متوقف شد. قرار است وزرای خارجه این کشورها از روز سه‌شنبه (امروز) بار دیگر با بازگشت به وین، مذاکرات را از سر گیرند.