به گزارش پارس به نقل از ایرنا، لذا یکی از ماموریت ها و سرفصل های کاری وزارت خارجه آمریکا بررسی وضع حقوق بشر کشورهایی است که نه تنها با سیاست های واشنگتن سازگار نیستند بلکه منافع نامشروع این کشور را در جهان به چالش کشیده اند و در صدر همه این کشور نام جمهوری اسلامی ایران به چشم می خورد.

لذا در همین چهارچوب ؛ وزارت خارجه آمریکا پنج شنبه گذشته در گزارش تکراری سالیانه خود درباره نقض حقوق بشر باردیگر اتهاماتی را درباره رعایت نشدن حقوق شهروندی در ایران مطرح کرد.

انتشار این نوع گزارش های تکراری و لفاظی های سیاسی و خصمانه واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران در حالی صورت می گیرد که بر اساس اعلام رسمی نهادهای حقوق بشری ؛ آمریکا یکی از سه کشور اول جهان در نقض گسترده حقوق شهروندی و آزادی های فردی و اجتماعی است.

در این گزارش به برخی از بارزترین جلوه های نقض آشکار حقوق بشر توسط آمریکایی ها در اقصی نقاط جهان اشاره می کنیم . اقداماتی که چون لکه ننگی تا ابد بر پیشانی حاکمان امریکا نقش بسته است .

1- مساله تبعیض نژادی و یا به عبارتی 'نژاد گرایی' در آمریکا به 400 سال پیش و زمانی که نخستین برده های سیاه پوست وارد قلمرو این سرزمین شدند، بازمی گردد، تنها بین سال های 1882 تا 1968 حدود سه هزار سیاه پوست بدون محاکمه اعدام شدند.

2- بر اساس اعلام مرکز ملی آمار آمریکا، بیش از 14 درصد از جمعیت آمریکا را سیاه پوستان تشکیل می دهد که این قشر به ویژه مسلمانان با شدید ترین مسایل تبعیض نژادی روبرو هستند.

3- در طول چند سال گذشته هزاران نفر از افراد غیر نظامی به ویژه کودک و نوجوان پاکستانی و افغانی بر اثر بمباران هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته و یا زخمی شده اند.

4- شنود مکالمات تلفنی و ایمیلی شهروندان آمریکایی که با افشاگری های ادوارد اسنودن به اوج رسید، از دیگر موارد نقض گسترده حقوق بشر توسط دولت آمریکاست.

5- بیش از 40 میلیون مهاجر از کشورهای مختلف به ویژه آفریقایی و اسپانیایی تبار در آمریکا زندگی می کنند که حدود 11 میلیون نفر آن مهاجران غیرقانونی هستند که با کمترین دستمزد و حقوق اولیه انسانی در بدترین شرایط به بردگی و استعمار گرفته شده اند.

6- بومیان آمریکا با جمعیتی حدود چهار میلیون نفر همواره از سیاست های تبعیض آمیز دولت مرکزی رنج می برند و بر اساس نظرسنجی های انجام شده بیش از 34 درصد از بومیان این کشور زیر خطر فقر زندگی می کنند.

7- تاسیس زندان های بگرام و زندان ابوغریب و استفاده از مخوف ترین روش ها برای شکنجه زندانیان از دیگر موارد نقض گسترده حقوق بشر سایر ملت ها توسط دولت آمریکا است در حالی که دولتمردان پیشین و فعلی آمریکا همواره ژست حمایت از دمکراسی و حقوق بشر به خود گرفته و می گیرند.

8- خشونت پلیس علیه شهروندان این کشور به ویژه اقلیت های مذهبی و نژادی یکی دیگر از موارد نقض حقوق بشر در آمریکا است . به طور متوسط روزانه شاهد کشتار بی رحمانه آمریکایی ها به ویژه سیاه پوستان هستیم.

ناوی پیلای، کمیسر سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر در سال 2013 ضمن انتقاد شدید از موارد متعدد نقض گسترده حقوق بشر، اقدامات دولت آمریکا در داخل و خارج از این کشور را نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین الملل دانست

ماه گذشته نیز شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر در اقدامی اغماض آمیز به جای صدور قطعنامه علیه موارد گسترده نقض حقوق بشر در آمریکا، 384 توصیه حقوق بشری به مقام های آن کشور ارایه داد. 

هفته گذشته و در زمانی که یک نوجوان 9 نفر سیاه پوست را در کلیسای تاریخی چارلستون به قتل رساند ، مجبور به اعتراف واقعیتی تلخ شد و اعلام کرد که ' نژاد پرستی همچنان در آمریکا زنده است' و سایه عمیق میراث برده داری، همچنان در ایالات متحده آمریکا وجود دارد.

سخن آخر آنکه از کشوری که همچنان روح برده داری در آن زنده است، اقلیت های نژادی تامین جانی و شغلی ندارند و هر روز شماری از مردم این کشور یا بر اثر سلسله تیراندازیهای مرگبار و یا خشونت پلیس جان خود را از دست می دهند و یا از شهروندان در سطح بسیار گسترده جاسوسی می شود، انتظار نمی رود که خود را از حامیان و طرفداران سرسخت حقوق بشر بداند.