هم آوایی آلسعود با داعش درشکستن حرمت رمضان
عربستان با تشدید حملات در ماه مبارک رمضان برخی از مساجد را تخریب و تعدادی از علمای یمن را از طریق عناصر خود در این کشور ترور کرده است همچنان که گروه تروریستی داعش در این ماه دستور تشدید حملات را به عناصر خود داده است.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم ، در حالیکه انتظار میرفت برگزاری نشست ژنو در آستانه ماه مبارک رمضان حداقل به توقف حملات هوایی عربستان به یمن در این ماه منجر شود تا امکان کمک رسانی به بیش از 20 میلیون فقیر و جنگ زده این کشور فراهم شود که سازمانهای متعدد سازمان ملل بر آن صحه گذاشتهاند اما سنگ اندازی عربستان بر سر راه این نشست و طرح خواستههای زیاده خواهانه از به نتیجه رسیدن این نشست جلوگیری کرد و در نهایت این بهانه برای این کشور فراهم شد که همچنان حملات خود را به یمن ادامه دهد.
حمله به مساجد و ترور علما همزمان با آغاز ماه رمضان
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان چند مسجد مهم یمن از جمله الکبسی، القبه الخضرا، الحشحوش و قبه المهدی، مورد حمله تروریستی قرار گرفت. همزمان با آن چند حمله برنامه ریزی شده علیه علمای یمنی صورت گرفت که از جمله آنها می توان به هدف قرار دادن شیخ حسین عبدالباری العیدورس، امام مسجد حزم در شهر حضرموت و علامه عبد الله الحمیضه در صعده اشاره کرد. برخی از این حملات بدست عوامل القاعده و داعش و برخی دیگر به وسیله جنگندههای سعودی صورت گرفت و نوعی از تقسیم کار مشخص را بین آنها آشکار کرد. پایگاه خبری «حصاد الیوم»در مقالهای این حملات را کاملا برنامه ریزی شده ارزیابی کرد و در تحلیل آن نوشت :"بدون شک، مقامات عربستان، با این انفجارها میخواستند پیام هایی بفرستند که ارسال آنها از طریق کانالهای دیپلماتیک یا زبان گفتگو سخت بود. باید اشاره کرد، حملات اخیر عربستان به مساجد، کاملا برنامه ریزی شده بود؛ زیرا مساجد مهمترین مکان تجمع مردم یمن در ماه رمضان است. "
هم آوایی عربستان با جنگ مقدس داعش
حملات عربستان به اهداف غیرنظامی در یمن آنهم در ماه مبارک رمضان با هیچ اصول انسانی ،اخلاقی ،اسلامی و حقوقی سازگار نیست و تنها تناسبی که می توان برای آن پیدا کرد فرمانی است که سخنگوی داعش در آغاز ماه مبارک رمضان صادر کرد و در این فرمان برای اینکه از کاهش حملات این گروه جلوگیری کند آن را به جنگ مقدس تعبیر کرد تا اعضای این گروه با اعتقاد راسخ به کشتارهای خود ادامه دهند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی با انعکاس سریع این دستور العمل توجیه آمیز داعش نوشت: "ابو محمد العدنانی سخنگوی گروه تروریستی داعش در پیامی صوتی که در چند سایت اینترنتی متعلق به این گروه پخش شد گفت: "جهاد بهترین اعمال است که مسلمانان را به خدا نزدیک میکند و مسلمین باید برای تسلط بر سرزمین های بیشتر و شهادت، در ماه مبارک رمضان جنگ مقدس را بر علیه مشرکان آغاز کنند". ابو محمد عدنانی با اشاره به شیعیان و سنیهایی که علیه داعش و غربیها مبارزه میکنند افزود « مسلمانان و جهادی ها در سرتاسر جهان، کاری کنید که رمضان به ماه بدبختی و نکبت برای کافران بدل شود." آنچه در این میان قابل تامل است اینکه هر چند عربستان در تبلیغات خود میکوشد داعش را خطری برای خود معرفی کند اما در عمل همچنانکه ملاحظه میشود از همان خط مشی پیروی میکند که داعش برای اعضای خود تعیین کرده است و آن اینکه حملات در ماه رمضان نه تنها نباید کاهش یابد بلکه برعکس در پوشش جهاد باید افزایش هم پیدا کند.
بی میلی عربستان برای پایان راهبرد زمین سوخته
برخی از شاخصها نشان می دهد که عربستان نه تنها تمایلی به پایان جنگ ندارد بلکه در پی تدارک مقدمات دخالت زمینی است. شبکه سعودی الحدث، در گزارشی با اذعان به این مسئله گفت :"دولت (مستعفی) یمن که اعضای آن در ریاض اقامت دارند، قصد دارد پنج هزار نیرو را برای جنگیدن در شهرهای عدن و تعز در جنوب این کشور آماده کند تا بتواند مناطق امن ایجاد کند. در همین راستا پایگاه اینترنتی حصاد الیوم در گزارشی از اقدام عربستان برای ارسال سلاح با چتر برای تروریست ها در دو منطقه الجراحی و جبل راس واقع در الحدیده پرده برداشت و نوشت :"منابع محلی و شاهدان عینی یمنی تاکید کردند هواپیماهای سعودی با چترهای ویژه انواع سلاح به مناطقی که تروریستها در آنجا حضور دارند فرود آوردند تا در اختیار تروریستها قرار بگیرد."
پوست خربزه عربستان زیر پای اخوانی های یمن
با وجود اینکه عربستان از تمام امکانات خود برای براندازی و سرنگونی اولین دولت اخوان المسلمین به رهبری محمد مرسی در مصر استفاده کرد اما در یمن از روی ناچاری دست کمک به سوی حزب اصلاح شاخه یمنی اخوان المسلمین دراز کرده و سعی میکند از آنها نیز همانند القاعده برای مقابله با انصار الله و کمیتههای انقلابی استفاده کند. در واقع عربستان از این طریق خواسته با یک تیر دو نشان بزند یعنی هم از اخوانیهای یمن در جهت مقاصد خود استفاده کند و هم اینکه آنها را به القاعده نزدیک و بی اعتمادی جامعه جهانی را علیه آنها برانگیزد و بعد از اینکه تاریخ مصرف آنها تمام شد این گروه را به سرنوشت اخوانیهای مصر دچار کند. از این دید حزب اصلاح یمن همان اشتباه راهبردی را مرتکب میشود که اخوان المسلمین مصر با هدایت و مدیریت عربستان آن را مرتکب شد و به سلفیهای مصر نزدیک شد و جبهه واحدی را با مشارکت آنها تشکیل داد.
سکوت جامعه جهانی در برابر همپیمانی عربستان با القاعده در یمن
با وجود اینکه جامعه جهانی القاعده و شاخههای محلی آن از جمله جبهه النصره در سوریه را جزء گروههای تروریستی می داند و در قطعنامه های که در شورای امنیت سازمان ملل برای مقابله با داعش تصویب شد همه کشورهای جهان به مقابله با این گروهها ملزم و فراخوانده شدهاند اما عربستان در جلوی چشم جهانیان به حمایتهای خود از القاعده در یمن ادامه میدهد و با توجه به اینکه تاکنون نتوانسته است به اعزام نیروی زمینی به یمن اقدام کند لذا از القاعده به عنوان نیروی جانشین برای پرکردن بخشی از خلائ های خود استفاده میکند و سکوت غربیها و سازمان ملل در این زمینه نشان میدهد ظاهرا عربستان سکوت این محافل را خریده است کما اینکه طبق اسناد فاش شده ویکیلیکس مشخص شده است یکی از ماموریت های سفارتخانه های این کشور خرید سکوت رسانهها و همراه کردن آنها با خود بوده است و مصادیقی از این اقدام را می توان در جای جای تحولات یمن مشاهده کرد.
برای مثال در حالیکه دولتهای غربی و رسانههای تحت امر آنها تبلیغات گستردهای را در خصوص مبارزه با تروریسم و مظاهر آن یعنی القاعده و داعش به راه انداخته اند اما در خصوص حمایت های عربستان از القاعده در یمن سکوت کرده و یا اخبار و مطالب مربوط به القاعده را در یمن به گونهای تنظیم میکنند که هیچ رد پایی از عربستان باقی نمیماند تا مسئولیتی را متوجه آن سازد.
نتیجه گیری
از آنچه گفته شد مشخص میشود که عربستان تمام توان خود را بکار گرفته است تا به هر طریق ممکن تغییری در اوضاع میدانی یمن به نفع خود بوجود آورد تا بر اساس آن بتواند از یکسو قدرت چانه زنی را در مذاکرات سیاسی افزایش دهد و از دیگر سو جای پای برای خود به واسطه دولت مستعفی عبدربه نگه دارد.
عربستان در حالی بر ادامه جنگ اصرار میورزد که حملات این کشور در حدود سه ماه گذشته نه تنها هیچ یک از اهداف نظامی اعلام شده و نشده آن را محقق نکرده بلکه در مواردی نتیجه عکس هم به همراه داشته است که از جمله مصادیق آن می توان به تقویت وحدت ملی در یمن در برابر تجاوز نظامی عربستان اشاره کرد حال آنکه یکی از اهداف عربستان از اجرای سیاست زمین سوخته در یمن دامن زدن به نارضایتی عمومی در این کشور و برانگیختن خشم و نفرت عمومی علیه کمیتههای انقلابی به رهبری انصار الله بوده است.
همچنین حملات عربستان باعث شده است که عربستان حداقل جایگاه و نفوذ خود را نیز در این کشور از دست بدهد به گونه ای که طبق بررسیهای مشخص شده است که حتی اگر به فرض کمیتههای انقلابی با بازگشت عبدربه منصور (که به بهانه درخواست کمک از عربستان زمینه تجاوز هوایی این کشور را فراهم کرد ) و دیگر فراریان به صنعا موافقت کنند آنها با توجه به عمق و گستره مخالفتها و نفرتهای موجود جرات چنین کاری را به خود نخواهند داد.
ارسال نظر