جدیدترین نقشه دستگاه اطلاعات عربستان برای اعدام شیخ نمر
به گزارش پارس به نقل از فارس، پایگاه خبری النشره لبنان در مقالهای به قلم «نایف العسیری» شهروند سعودی و با عنوان «سناریوی دستگاه اطلاعات عربستان برای اعدام شیخ نمر» به بررسی تحرکات و تصمیمهای جدید پادشاهی عربستان برای کشتن شیعیان، حمله به زندانهای منطقه الشرقیه و برنامهریزی برای استفاده از داعش برای حمله به زندان شیخ نمر باقر النمر روحانی سرشناس شیعه عربستانی پرداخته است.
ناتوانی حکومت در مقابل هشدار داعش برای حمله به زندانهای الشرقیه
در این مقاله آمده است: هفته گذشته در منطقه الشرقیه نشستی بین خانوادههای زندانیان و برخی مسئولان سازمان اطلاعات عربستان برگزار شد، در این نشست نمایندگان حکومت عربستان با حالتی تهدیدآمیز خطاب به خانواده زندانیان اعلام کردند که داعش به عربستان هشدار داده تمامی نیروهای زندانی شیعه را خواهد کشت.
بنا بر این گزارش، مسولان اطلاعات عربستان در این جلسه تأکید کردهاند که ما از تامین امنیت زندانیان در مقابل داعش ناتوان هستیم و اگر اتفاقی برای افراد دربند بیفتد، حکومت عربستان مسئول نیست. نمایندگان حکومت عربستان در پاسخ به این سوال که چرا در مقابل داعش از زندانها محافظت نمیکنید، اعلام کرده اند که ما سعی میکنیم اما توان مقابله با داعش را نداریم. این خبر بهانهای شد تا به برخی فعالیتهای دستگاه اطلاعات عربستان در دوره زمامداری امام سلمان بپردازیم.
نایف العسیری در ادامه تأکید کرده است: دولت عربستان سعودی در سالهای گذشته با ایجاد یک مکانیسم پلیسی و امنیتی توانسته مناطق داخلی خود را – بویژه مناطق الشرقیه که شیعیان سکونت دارند- کنترل نماید.
وی افزوده است: همزمان با تحولات اخیر در منطقه و بویژه با حمله عربستان سعودی به یمن امروزه شواهد و نشانههایی از بحران در این مناطق هویدا گشته است، نشانههایی که تحلیلگران را با ابهاماتی روبرو ساخته و بسیاری نقش دستگاه اطلاعاتی و امنیتی عربستان را در این مسئله دخیل می دانند.
نقش دستگاه اطلاعات عربستان را در پشت پرده تهدیدات داعش
این شهروند عربستانی در ادامه مقاله، نقش دستگاه اطلاعات عربستان را در پشت پرده تهدیدات داعش- چنین بررسی کرده است:
اول: پیام داعش در حمله به زندانهای منطقه الشرقیه نشان میدهد که دولت عربستان از یک طرف توانایی کنترل بحرانهای داخلی را نداشته و از طرفی دیگر نشاندهنده هماهنگی و همکاری دستگاه امنیتی عربستان با داعش است. زیرا تحولات یمن و واهمه از انتقال بحران به این منطقه عربستانیها را نگران ساخته است.
دوم: انفجار سلسلهوار مساجد در مناطق الشرقیه که بلافاصله با پذیرش از سوی داعش همراه بوده است، نکته مهم حضور مسئولین بلندپایه عربستانی در این مناطق میتواند نوعی بازی تبلیغاتی به حساب آورد. در خوشبینانهترین حالت، نفوذ داعش و ایجاد نا امنی در مناطق شیعیان و بلافاصله دلجویی حکومت از شیعیان با حضور نمایندگانش در مراسم تشییع و وعده بازسازی مساجد و اماکن تخریب شده که یک نوع بازی تبلیغاتی به نظر میرسد.
سوم: مخالف حکومت عربستان با تشکیل بسیج مردمی یکی دیگر از متغییرهای مورد بررسی است. زیرا از دیدگاه حکومت، تشکیل هستههای مردمی در الشرقیه یکی از چالشها و تهدیدات آینده نظام سعودی خواهد بود.بنابراین با این تشکل ها به شدت مخالفت نموده و حتی نظام سعودی برخورد قهری و تهدیدآمیز علیه چنین تشکل هایی را گوشزد کرده است.
چهارم: اعدام شیخ نمر باقر النمر: سوابق اقدامات سیاسی و امنیتی در زمان امام سلمان نشان میدهد که هر گاه عربستان بخواهد دست به اقدامی ویژه بزند، بطور مستقیم درگیر نمیشود. شواهد نشان می دهد اعدام احتمالی شیخ نمر در چندین سطح با واکنش هایی همراه است: الف: سطح داخلی؛ بویژه التهاب در بین شیعیان منطقه الشرقیه، ب: سطح منطقه ای؛ واکنش قدرت های منطقه ای و نهادهای بشردوستانه و مدافع حقوق بشر و ج: سطح بینالمللی؛ واکنش قدرتهای فرامنطقه ای، سازمان های بینالمللی حقوق بشر و گروههای آزادی خواه.
حمله داعش به زندانهای شرقیه سناریوی دستگاه اطلاعات عربستان
العسیری در ادامه بیانیه دولت عربستان مبنی بر احتمال حمله داعش به زندانهای منطقه الشرقیه را یک سناریو از طرف دستگاه امنیتی عربستان قلمداد میکند، سناریویی که حتی ممکن است در یک حمله برنامه ریزی شده با نام داعش به محل زندان شیخ نمر، ضمن حذف این روحانی، در افکار عمومی چنین القا نمایند که داعش دشمن نظام سعودی است.
در ادامه این مقاله آمده است: 2 ماجرا در 2 ماه اخیر در عربستان رخ داده است که در این زمینه قابل تامل است، نخست دستگیری و اعدام نزدیک به 80 عضو داعش در القصیم و نزدیکی شهر ریاض که یک شب قبل از برکناری «مقرن بن عبدالعزیز» از ولیعهدی رخ داد و دیگری فایل صوتی منتشر شده توسط مجتهد که در آن نیروهای امنیتی عربستان قبل از انفجار مسجد امام حسین در بندر دمام، به همکاران خود هشدار میدهند نزدیک این منطقه نشوید.
این شهروند عربستان در ادامه با طرح این سوال که آیا حکومت عربستان فقط در نزدیکی ریاض و استانهای سنینشین توانایی دستگیری داعش را دارد و در مناطق الشرقیه ناتوان است، تأکید کرده است: انتشار فایل صوتی مکالمات نیروهای امنیتی عربستان قبل از انفجار مسجد امام حسین در دمام نیز بر همگان مشخص میکند که این اقدام ضمن حذف سران شیعه- به بهانه تهدید داعش- درصدد جلب افکار عمومی مناطق الشرقه خواهد بود.
در پایان این مقاله آماده است: حال برای ساکنان الشرقیه این سوال مطرح است که آیا حکومت عربستان با اینهمه فعالیتهای جاسوسی، واقعاً توان کنترل داعش را ندارد، چرا حکومت عربستان که ادعا دارد نسخه مقابله با تروریست در سوریه و یمن و عراق میپیچد، اینبار برای مقابله با تروریست در خاک خودش ناتوان است؟
ارسال نظر