به گزارش پارس به نقل از فارس، «احمد یوسف» قائم مقام سابق وزارت خارجه حماس در نوار غزه و مشاور سابق «اسماعیل هنیه» معاون ریاست دفتر سیاسی حماس در گفت‌وگویی با «المانیتور» به مسائل مختلف از جمله رابطه این جنبش با ایران پرداخت.

ایران

بر اساس این گزارش، یوسف در پاسخ به این سوال که «رابطه حماس با ایران چگونه است؟ آیا این رابطه با وجود اختلاف در مسأله سوریه می‌تواند پیشرفتی داشته باشد؟ ادامه حمایت مالی ایران از گردان‌های «القسام» شاخه نظامی حماس بدون کمک به شاخه سیاسی چگونه است؟» گفت: دلایل اختلافات در رابطه با ایران به مداخله نظامی ایران در سوریه و ایستادن آن در کنار «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه بازمی‌گردد، اقدامی که به این مسأله جنبه طائفی (مذهبی) داد و مواضع دولت‌های عربی و سُنی را تحریک کرد و در نهایت باعث اختلافات حماس با ایران شد.

او پس از این ادعا، افزود: حماس نقش حمایتگرایانه مالی و نظامی ایران در مقابله با اسرائیل را منکر نمی‌شود و خواهان تقویت روابط با این کشور است. ایران نقشی پررنگ و راهبردی در حمایت از حماس و تقویت توانایی‌های نظامی آن دارد اما تنش مذهبی در منطقه و مداخلات ایران در عراق، سوریه، یمن و بحرین با پیش‌زمینه فرقه‌ای، جنبش‌های اسلامی سنی را تحریک می‌کند و خشم دولت‌های منطقه را به دنبال دارد. روابط ایران با شاخه نظامی این جنبش نیز همچنان محکم و پابرجاست و حماس نیز مُصر به این است که اوضاع منطقه آرام گیرد و روابط راهبردی با ایران به گذشته خود بازگردد.

عربستان

وی در پاسخ به این سوال که «حماس توجه جدیدش به سمت عربستان را چگونه تفسیر می‌کند؟ اثر این رویکرد جدید بر آشتی و صلح و کاسته شدن از میزان تنش با مصر و امکان تشکیل یک محور بزرگ منطقه‌ای متشکل از عربستان،‌مصر و ترکیه چیست؟» نیز گفت: بیشتر شاخص‌های عربستان مثبت است و تضمین‌هایی وجود دارد که بهبود عالی روابطش با قطر و ترکیه را منعکس می‌کند و این مسأله بشارت‌دهنده نزدیکی بهبود روابط میان عربستان و حماس است. این بدان معناست که عربستان با تشویق مصر و با قدرت برای آشتی میان فتح و حماس وارد خواهد شد تا انتخابات قانونگذاری و ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار شود و نظام سیاسی فلسطینی با شراکت سیاسی و توافق ملی تشکیل شود.

وی در ادامه اعلام کرد که حماس تمام تلاش خود را برای جلوگیری از جنگ جدید در نوار غزه انجام می‌دهد.

یوسف درادامه وجود مذاکرات مستقیم حماس با رژیم صهیونیستی در دوره گذشته و درباره پرونده‌های داخلی و خارجی را تکذیب کرد و گفت که هیأت‌های اروپایی و غربی این نامه‌ها میان حماس و اسرائیل را منتقل می‌کرده‌اند.

احمد یوسف در بخش دیگری به اختلافات میان فتح  حماس نیز پرداخت و گفت که آشتی میان این دو جنبش روز به روز در سایه اتهامات متبادل دوطرفه و نبود یک میانجی سوم در میان آنها سخت‌تر می‌شود.