به گزارش پارس، همزمان با پایان دور تازه مذاکرات هسته‌ای که در شهر نیویورک آمریکا برگزار شد، دیپلمات‌های غربی می‌گویند طرفین همچنان بر سر مسئله تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و مکانیزم بازگشت تحریم‌ها اختلاف نظر دارند. یک دیپلمات غربی که به شرط ناشناس ماندن با خبرگزاری رویترز گفت‌وگو می‌کرد، گفت: «مسئله تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، مسئله دشواری است. حل آن مقداری زمان می‌برد و باید آن را حل کنیم.»
 
مسئله دیگری که به نظر می‌رسد همچنان مورد اختلاف است، تلاش واشنگتن برای ایجاد مکانیزم «بازگشت آنی» (snapback) تحریم‌های ایران در صورت نقض توافق است. آمریکا می‌گوید در صورت لغو تحریم‌ها، احتمال دارد بازگرداندن آن‌ها از مسیر شورای امنیت با مانع روسیه و چین مواجه شود، به همین جهت به دنبال دور زدن این مسیر است، به نحوی که بتواند بدون نیاز به رأی مسکو و پکن بار دیگر تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کند.
 
یک دیپلمات غربی دیگر به رویترز گفته است: «اگر بازگشت آنی نباشد، توافقی هم در کار نخواهد بود. هنوز مکانیزمی نیافته‌ایم که برای همه طرف‌ها مناسب باشد.» به نوشته خبرگزاری رویترز، مسئله ایجاد یک «کانال تدارکات» نیز که قرار است تهران اقلام مورد نیاز برنامه هسته‌ای خود را از آن مسیر تهیه کند، از دیگر موارد دشوار در مذاکرات است.
 
ایران و ۶ کشور فروردین ماه امسال پس از ۹ روز مذاکرات فشرده در سوئیس، بر سر مولفه‌های کلیدی توافق جامع به تفاهم رسیدند. طرفین قرار است تا ۳۰ ژوئن (۹ تیر ماه) متن توافق جامع را نهایی کنند.
 
دور بعدی مذاکرات، روز سه‌شنبه در شهر وین اتریش برگزار می‌شود. نگارش متن توافق نهایی اصلی‌ترین دستور کار این نشست خواهد بود.