پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- هادي عسگري- سپاه ايران به فرماندهي امام قلي‌خان در روز دهم ارديبهشت‌ماه نيروي دريايي پرتغال را در جزيره هرمز شكست داد و با اين شكست دوره استعماري پرتغال بر جزاير جنوب كشور به پايان رسيد، اين اتفاق مهم تاريخي حدود 400‌سال پيش رخ داد، زماني كه بسياري از كشور‌هاي آفريقايي هنوز يا كشف نشده بودند يا توسط دولت‌هاي اروپايي چپاول مي‌شدند.

اين اتفاق تاريخي مهم كه پيروي دولت آسيايي را بر كشوري غربي و استعماري رقم زد، چند سال پيش و در پي تحريف نام خليج فارس از سوي اداره ملي جغرافياي امريكا (نشنال جئوگرافي) دوباره بر سر زبان‌ها افتاد.

زماني كه نشنال جئوگرافي با حمايت مالي عرب‌ها نقشه‌اي را عرضه كرد كه در آن نامي مجعول «خليج ع ر ب ي» ديده مي‌شد، اعتراض سراسري در ايران و اقدامات مسئولان كشورمان، مؤسسه امريكايي را وادار به عقب‌نشيني و عذرخواهي كرد اما كار به همين‌جا ختم نشد و طرح تصويب روزي در تقويم ملي كشورمان به نام خليج فارس مطرح شد كه در نهايت روز پيروزي ايران بر پرتغال را براي اين روز انتخاب كردند.

از آن سال به بعد و به خصوص در دوران دولت‌هاي نهم و دهم وزارت ارشاد برنامه‌هاي مفصلي را براي اين روز در نظر مي‌گرفت؛ از اعزام هنرمندان به جزاير خليج فارس گرفته تا برگزاري جشنواره‌هاي مختلف با نام خليج فارس؛ اقداماتي ملي براي بالابردن انسجام دروني و يادآوري جايگاه خليج فارس نزد ايرانيان براي هوشياري كساني كه قصد تعدي به اين نام را دارند. هر سال دهم ارديبهشت يادآور يك غرور ملي و حس همدلي در ميان ايرانيان بود زيرا دولت تلاش مي‌كرد تا نگذارد اتفاقات مشابه تحريف نام خليج فارس باز هم رخ دهد. اما اين رخداد قابل تقدير با تغيير دولت به يكباره به فراموشي سپرده شد.

برنامه‌هاي مفصلي كه وزارت ارشاد برگزار مي‌كرد به تعطيلي انجاميد و دولت يازدهم هيچ اقدامي براي ادامه آن پاسداشت‌ها انجام نداد. هم‌اكنون نيز نام خليج فارس بر تقويم رسمي كشور نقش برجسته است اما در تقويم كاري دولت چه جايي براي آن در نظر گرفته شده است؟ براي وزارت ارشاد كه بايد پاسدار فرهنگ كشور باشد نگهباني از نامي ملي بايد جايگاه ويژه‌اي داشته باشد و بايد بر شور و حرارت بزرگداشت روز خليج فارس بيفزايد نه اينكه آن را به فراموشي بسپارد.