به گزارش پارس به نقل از ایرنا، یکسال پس از ناپدید شدن پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی مالزی که دو مسافر ایرانی نیز در آن حضور داشتند، به دستور سازمان بین المللی هوایی کشوری و به وسیله یک تیم 19 نفره از کشورهای مختلف تهیه و منتشر شده است.

در این گزارش علاوه بر جزئیات فعالیت خلبان هواپیما و خدمه پرواز، هویت مسافران و صحت قسمت های مختلف این هواپیما مورد بررسی قرار گرفته است.

مقامات مالزیایی که با روخوانی از این گزارش درصدد گذر از پیچ یکمین سال ناپدید شدن پرواز ام.اچ 370 بودند، باز هم گرفتار لبه تیز انتقاد ماهاتیر محمد شدند.

نخست وزیر اسبق مالزی، ناپدید شدن یک بویینگ 777 با 230 تن وزن را در آسمان و آن هم بدون برجای گذاشتن هیچ گونه اثری، معقول نمی داند.

وی گفت: من همچنان نمی توانم این گزارش را بپذیرم، زیرا مطمئن نیستم در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات یافتن مکان این هواپیما امکان نداشته باشد.

انتقاد از این گزارش محدود به ماهاتیر محمد نیست و خانواده قربانیان این حادثه نیز اعتراض خود را نسبت به آن اعلام کرده اند.

وی همچنین اتهام به خلبان هواپیما برای خودکشی در اقیانوس هند را غیرمنطقی دانست و گفت: این بسیار عجیب است که فردی بخواهد خودکشی کند و چهار تا پنج ساعت پرواز کند تا این کار را انجام دهد.

بر اساس گزارش موقت تیم 19 نفره تحقیق، تاریخ باطری چراغ ردیاب جعبه سیاه این پرواز در دسامبر سال 2012 منقضی شده بود و مستنداتی نیز وجود ندارد که باطری جدیدی جایگزین آن شده باشد.

گزارش های ضد و نقیضی که بعد از ناپدید شدن این پرواز انتشار یافت، ضمن سردرگمی افکار عمومی به ویژه خانواده قربانیان این حادثه، اکنون سرنوشت ام.اچ 370 را به کلاف سر در گمی تبدیل کرده است.

این هواپیما با 239 سرنشین 17 اسفند سال گذشته از فرودگاه کوالالامپور به پرواز درآمد تا مسافران خود را به پکن پایتخت چین برساند، اما براساس گزارش های رسمی مسیر هواپیما تغییر کرده و به اعماق اقیانوس هند فرورفته است.

بسیاری از خانواده های سرنشینان هواپیما به دلیل این که اثری از هواپیما یافت نشده این تئوری را باور ندارند و توطئه را در ناپدید شدن این پرواز دخیل می دانند.

یک نویسنده انگلیسی در کتابی مدعی شده است هواپیمای ام.اچ 370 در زمان رزمایش نظامی مشترک تایلند - آمریکا مورد هدف گرفته شده و سقوط کرده است.

گروهی از نظریه پردازان نیز معتقدند طالبان در ناپدیدشدن این هواپیما با 239 سرنشین نقش داشته است و یا گروهی دیگر شهاب سنگ را در این ماجرا دخیل می دانند.

گمانه زنی ها در یک دوره که نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی براساس اطلاعات اینمارست اعلام کرد پرواز این هواپیما در جنوب اقیانوس هند پایان یافته است کاهش یافت، اما پس از گذشت یکسال و شکست تلاش های بین المللی برای پیداکردن اثری از این هواپیما ماهاتیر محمد را بار دیگر به شک انداخته و خواستار شفافیت در این خصوص شده است.

وی پیش از این نیز در پایگاه اطلاع رسانی شخصی خود (چدت) نوشت سازمان سیا اطلاعات این پرواز را مخفی نگه داشته است .

ماهاتیر شرکت بوئینگ را نیز در ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 مقصر می داند و معتقد است تجهیزات بوئینگ اجازه می دهد این هواپیما از راه دور کنترل شود و این گفته نشان می دهد وی اعتقاد دارد کنترل هواپیما از دست خلبان خارج شده و تحت کنترل دیگران قرار گرفته است.

پدر عرصه سیاست مالزی در تاکید دارد چگونه ممکن است با فناوری های پیچیده امروزی نتوان این هواپیما را ردیابی کرد.