روحانی: تورم بهمن ماه صفر بود
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه آمار تورم بهمن ماه سال گذشته ۵.۵ درصد بود، اظهار داشت: مرکز آمار اعلام کرد که تورم بهمن ماه امسال صفر است که این کار بزرگی است و برای اولینبار در کشور شاهد آن هستیم.
به گزارش پارس به نقل از مهر، رئیس جمهور در همایش روز ملی مهندسی با اشاره به افتخارات و خدمات جامعه مهندسی کشور گفت: اینکه غربی ها می گویند ایران در فناوری هستهای پنهان کاری کرده، دروغ بزرگ است. ما برای غنیسازی اول به سراغ اروپاییها رفتیم و این موضوع را با کشورهای غربی مطرح کردیم و این غنیسازی را هم برای اهداف صلح آمیز و برای انرژی نوین هسته ای می خواستیم.
وی افزود: یکی از کشورهای اروپایی یک مدتی وقت ما را تلف کرد و قول هایی داد و در نهایت ما قبول نکردیم. یک مدت با روس ها صحبت کردیم البته برخی از تکنولوژی ها را از آنان گرفتیم اما در نهایت حاضر نشدند فناوری غنیسازی را به ما بدهند. سپس با چین صحبت کردیم هر کدام یک بهانه آوردند و بعد خودمان تلاش کردیم و اولین بار وقتی با مهندسین صحبت کردیم، ۳ ماه بعد رفتیم برای بازدید و اولین غنی سازی توسط یک سانتریفیوژ انجام گرفته بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه بخشی از افتخارات و دستیابی ما به دانش فناوری نوین مرهون تلاش و زحمات مهندسین است، تصریح کرد: این ماهواره ای که اخیرا پرتاب شد، یک گام جدید در مسیر هوا و فضا بود و این کار بسیار پرافتخار است.
روحانی با بیان اینکه در مسائل علمی و مهندسی نباید نگاه سیاسی داشته باشیم، اضافه کرد: در علم و فناوری و افتخارات ملی باید این خط و آن خط، سیاسی و جناحی نگاه کردن را کنار بگذاریم؛ چراکه مهندسین چپ و راست کنار هم بودند و سانتریفیوژ را راه انداختند.
وی همچنین با اشاره به تلاش های دیپلماتها و تیم مذاکرهکننده هستهای توضیح داد: آنها هم در میدان رقابت هستند. میدان بزرگی که بزرگترین کشورهای جهان در آن حضور دارند که در مسائل فنی، حقوقی و سیاسی بحث می کنند. تاریخ بعدها شهادت خواهد داد که چه زحماتی کشیده اند و ما هیچ دست کمی از دنیا نداریم و در میدان رقابت موفق هستیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: موفقیت هایی که تاکنون دیپلمات های ما به دست آورده اند، با توجه به تلاش هایی که کرده اند، چه در توافق نهایی موفق بشویم و چه نشویم، دیپلماتهای ما افتخار تاریخ کشور هستند، همانطور که مهندسان ما در اصفهان، نطنز و فردو افتخار ما بوده اند و خواهند بود و این مهندسان، جهادگران خط مقدم امروز کشور در علم و فناوری هستند.
روحانی با بیان اینکه رتبه ما در بسیاری از زمینه های علمی قابل قبول است، بیان کرد: ما باید با دنیا در علم و فناوری رقابت کنیم و در این صحنه رقابت پیروز باشیم، لذا باید قدم های جدی و جدیدی برداریم.
وی در ادامه با بیان اینکه موفقیت های دولت یازدهم مرهون حمایت های مردم، تلاش فرهیختگان و حمایت مقام معظم رهبری است، خاطر نشان کرد: آمار دیروز مرکز آمار نشان می دهد که تورم بهمن ماه صفر بوده است.
رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: همه اقتصاددانان می دانند که ماه بهمن و اسفند دو ماهی است که بیشترین تورم را دارد. سال گذشته تورم بهمن ۵.۵ درصد بود و من در جلسات اقتصادی که هر ۲ ماه یکبار با حضور اقتصاددانان شرکت میکنم، هیچکس پیشبینی نمیکرد که تورم بهمن ماه صفر باشد و این اولینبار است که در کشور چنین چیزی را شاهدیم که کار عظیم و بزرگی است.
به گزارش مهر، رئیسجمهور در ابتدای این همایش با اشاره به آثار مهندسی در کشور، گفت: شما در تختجمشید و یا اصفهان آثار بسیار شگرفی را میبینید که هنوز هم بعد از قرنها اصفهان میتواند به عنوان یک الگویی برای شهرسازی و معماری کشور باشد.
روحانی یکی از افتخارات گذشته ایران را شاهکار مهندسی و ساختمان نامید و گفت: در برخی از شهرهای کویری ما، بادگیرها و ساختمانهایی وجود داشت که میتوانست به خوبی انرژی را چه از لحاظ سرما و چه گرما حفظ کند و مهندسین چند قرن پیش ایران، افتخارات بزرگی را به وجود آوردهاند.
وی همچنین در ادامه با اشاره به خدمات مهندسی در دوران جدید، گفت: اگر بخواهیم در دوران جدید از خدمات مهندسین یاد کنیم، بیتردید مهندسین کشور ما در پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری داشتند.
رئیسجمهور افزود: ۱۶ آذر سرآغاز جنبش دانشجویی است و من وقتی دانشجو بودم، هر گاه حرکت انقلابی در تهران میخواست شروع شود، از دانشکده فنی شروع میشد و این صنف فرهیخته نه تنها در علم و دانش، بلکه در تحولات سیاسی جامعه ما پیشتاز هستند و بعد از انقلاب نیز همین گونه بوده است.
روحانی با اشاره به خدمات جامعه مهندسی در دوران دفاع مقدس، گفت: قبل از انقلاب نیروهای زمینی و هوایی در اختیار مستشاران نظامی بود و من در جریان بازدیدی که از نیروی هوایی داشتم، به سالنی رسیدیم و آن فردی که با من بود، گفت تاکنون هیچ ایرانیای به اینجا پا نگذاشته است. بنابراین نیروی هوایی و زمینی ما دست آمریکاییها بود و توسط آنان اداره میشد و بعد از انقلاب کار بزرگی صورت گرفت.
وی افزود: در سال ۵۸ یک عده میگفتند ما نمیتوانیم هواپیمای F-۱۴ را نگهداری کنیم، اینها را بفروشید که زنگ نزند، اما دیدیم که فرزندان این مرز و بوم از همان سالهای اوایل انقلاب، همافرها، افسران و درجهداران، نهادی را به نام نهاد خودکفایی نیروی هوایی تاسیس کردند و زمانی که در شهریور ۵۹ افلقیان به ما حمله کردند، پنج صبح اول مهر ماه ۱۴۰ فروند هواپیمای ایرانی وارد آسمان عراق شد و عراق را شکاند و هیچ کس فکر نمیکرد نه آمریکاییها، نه فرانسویها و نه حتی شوروی سابق که ما بتوانیم ۱۴۰ فروند هواپیما به آسمان عراق برویم تا همه سالم و از ماموریت برگردند.
رئیسجمهور ادامه داد: بعد از جنگ نیز جامعه مهندسی کشور در ساخت و ساز کشور بسیار نقش داشتند و بسیاری از افتخارات علمی و فناوری مربوط به این قشر است و در بخشهای مهندسی پزشکی، داروسازی، هستهای، نانو، IT و ICT کارهای بسیار بزرگ و عظیمی انجام دادند.
روحانی خطاب به مهندسین، گفت: من به شما مهندسان اعلام میکنم، دولت به فکر شماست، به کار شما و تلاش شما نیازمند است و در صدد است که بسیاری از کارهای خود را به انجمنهای مختلف واگذار کند چرا که تردید نداریم مردم بهتر از دولت کار خواهند کرد.
وی افزود: ما در شرایطی هستیم که هم برنامههای بسیاری پیش رو داریم و هم در کنار آن با مشکلاتی مواجه هستیم که یکی از مشکلات ما در زمینه آب و محیط زیست است.
رئیسجمهور با بیان اینکه استفاده از آب را باید با متد جدید و بهرهوری قابل قبول شروع کنیم، گفت: مهندسان باید در این زمینه به دولت کمک کنند و ما در استانهای غربی و جنوبی تحت پوشش قرار دادن شبکه آبیاری مدرن صدها هزار هکتار زمین را آغاز کردهایم و ظرف یک سال آینده خواهیم دید که خوزستان متحول خواهد شد و هزاران مهندس با هزاران دستگاه در خوزستان کار میکنند و در سیستان و بلوچستان نیز به همین گونه است.
وی با بیان اینکه خشکسالیها و کمبود آب ادامه دارد، گفت: ما باید در این زمینه برنامهریزی کنیم و شما مهندسان نیز باید به دولت راهکار ارائه دهید.
روحانی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ادامه داد: هوای ما ناسالم است. مردم زندگی راحت و سالم میخواهند. مگر نمیشود با هوای ناسالم مبارزه کنیم؟ شما مهندسان باید طرح و ایده بدهید؛ ولو اینکه بعضی از طرحها بلند مدت باشد.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به بحث ریزگردها، گفت: یکی از مشکلات ما در مورد ریزگردها که مهندسین یک کشور دیگر آنقدر سد ساختند که برای ایران و عراق مشکل درست کردند.
وی با اشاره به ضرورت پیوست فرهنگی و اخلاقی در کنار علم و تکنولوژی، گفت: همین بمب اتمی که آمریکاییها درست کردند، کار بزرگی بود. اما به دلیل آنکه پیوست فرهنگی و اخلاقی نداشت، چنین جنایت بزرگی را در هیروشیما و ژاپن آفریدند و اگر پیوست فرهنگی و اخلاقی ضمیمه علم و تکنولوژی نباشد، منجر به جنایت بزرگ خواهد شد.
روحانی با بیان اینکه دولت نیازمند کمک مهندسان در مساله محیط زیست و آب است، گفت: برای توسعه کشور در زمینه راه، راهآهن نیازمند مهندسین است و ما بنادر را باید توسعه دهیم.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به راهآهن سریعالسیر تهران ـ اصفهان، گفت: منابع مالی این قطار سریعالسیر را دیروز نهایی کردیم و کارش را به سرعت شروع و با تلاش شما مهندسان به نتیجه میرسانیم. پس دولت دست کمک و تقاضا به سوی شما دراز میکند.
وی با تاکید بر اینکه در بعضی از مواقع باید از منافع زودگذر، به خاطر منافع ملی بگذریم، گفت: مثلا در اصفهان زمانی که میخواستند مسجد لطفالله را بسازند، اگر سازندگان آن به دنبال سود بودند، ممکن بود یک ساختمان تجاری بسازند که آن ساختمان بارها خراب و جایش ساختمان دیگری بنا شده بود. مثلا یک مسالهای که در جامعه ما مرسوم است، مردم میگویند ساختمان آیا شخصیساز است یا نه؟ لذا باید اخلاق حرفهای به میدان بیاید.
روحانی همچنین با اشاره به ضرورت کاهش مصرف انرژی، خاطر نشان کرد: شما مهندسان باید در معماری طوری ساختمانها را طراحی کنید که بشود سرما و گرما را حفظ کرد و انرژی کمتری مصرف کنیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به ضرورت تشکیل دولت الکترونیک، گفت: در زمینه فناوری اطلاعات و تشکیل شبکه ملی اطلاعات چه کسی باید به دولت کمک کند. ما در زمینه فناوری برنامههایی داریم که مهندسان باید به دولت کمک کنند.
وی همچنین با اشاره به افزایش صادرات غیرنفتی در دولت یازدهم، گفت: یکی از افتخارات این دولت این است که توانسته است صادرات غیرنفتی را ۲۵ درصد افزایش دهد.
روحانی افزود: شب گذشته در جلسه هیات دولت یک گزارشی از اقتصاد مقاومتی ارائه شد و اولین گام در اقتصاد مقاومتی این است که صادرات غیرنفتی را توسعه دهیم و ما در ۱۰ ماهه سال ۹۳ نسبت به ۱۰ ماهه سال ۹۲ توانستهایم ۲۵ درصد صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم که این کار بسیار ارزشمندی است.
رئیسجمهور ادامه داد: رهبران دو کشور که با من صحبت کردند، گفتند که فلان سد و نیروگاهی که در کشورشان درست شده، کار مهندسان ایرانی از همه کشورها بهتر بوده و پروژهشان درخشیده است.
ارسال نظر