به گزارش پارس به نقل از تسنیم: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دقایقی پیش در ادامه نخستین روز از دوازدهمین سفر استانی خود، در جمع علما، ایثارگران و نخبگان استان بوشهر حضور پیدا کرد.

در این نشست ابتدا علما، خانواده معظم شهدا، ایثارگران و نخبگان مطالبات خود را در حوزه‌های گوناگون به سمع و نظر رئیس‌جمهور رساندند.

مهمترین محور‌های سخنرانی رئیس‌جمهور به‌ شرح ذیل است: 

* هرچه داریم از عزت و عظمت، استقلال، افتخار ایثارگران بنیان‌گذار آن هستند.

*بوشهر از دیرباز سرزمین مبارزه در برابر استعمارگران و بدخواهان بوده است. بوشهر سبب شد تا ما بتوانیم بهتر دربرابر تجاوز هواپیماهای دشمن ایستادگی کنیم.

* دشمن هرروز به انواع سلاح‌ها در جنگ تحمیلی مجهز‌تر می‌شد و کار ما سخت‌تر. 

*در دوران دفاع مقدس کار‌های عظیم و تلاش‌های شبانه‌روزی صورت گرفت. اگر ایثار و فداکاری با نخبه‌بودن توأم شود، می‌تواند حماسه‌های بزرگ برای کشور بیافریند.

*دنیایی پشت دشمنان ما در جنگ تحمیلی قرار داشتند و ما تنها بودیم، اگر هرزمان نخبگی، علم و دانش و ایثار کنار هم قرار گیرد، امت و ملت در برابر جهانی از دشمن پیروز می‌شود.

* منابع آبی جمهوری اسلامی کاهش پیدا کرده است. باید با علم و دانش از زمین کم محصول بیشتر برداشت کنیم و از منابعی که تاکنون استفاده نشده، استفاده کنیم و ارزش افزوده را بالا ببریم.

* با تکیه به نفت نمی‌توان کشور را اداره کرد. نمی‌توانیم به یک منبع متکی باشیم بلکه باید منابع ما متعدد باشد. نمی‌توانیم به یک صادرات تکیه کنیم آن هم "نفت خام".  

* باید با هم برادر و دوست شویم. رقابت اشکالی ندارد. تظارب آرا و رقابت احزاب و گروه‌ها اشکالی ندارد ولی یادمان نرود که همه متعلق به یک کشور هستیم و منافع بلند مدت ما یکی است ودارای یک رهبر هستیم. یادمان باشد که همه ادامه‌دهنده راه امام راحل هستیم.

* در دنیای امروز بدون اینکه از علم و دانش حداکثر استفاده را ببریم نمی‌توانیم به پیشرفت برسیم. 

* دنیای امروز دنیای رقابت است و ما تنها نیستیم. 

*اگر می‌خواهیم در این کشور پیشرفت کنیم و به جلو پیش برویم، باید تحریم را بشکنیم.

* افرادی که امروز در مذاکرات و سیاست خارجه ما در دنیا مذاکره می‌کنند، منافع ملی را درک می‌کنند و به استقلال کشور احترام می‌گذارند و لذا این‌قدر ایراد‌های "نیش‌قولی" مطرح نکنیم. احترام کنیم به یکدیگر و مداوم در بحث‌ها و حرف‌ها اینگونه صحبت نشود که ما تنها بلدیم. همه بلدیم و همه در کنار هم باشیم.

* اگر می‌خواهیم در سیاست خارجه موفق شویم حمایت رهبری، ایثارگران و ملت را نیاز داریم. کسی که می‌خواهد در صحنه سیاست خارجه حرف بزند، در برابر 6 قدرت حرف بزند، کار آسانی نیست.

*مخالف این نیستم که کسی نقد دارد ابراز نکند، بلکه باید ابراز کند ولی نقدِ محترمانه کنیم و راه‌حل بهتر ارائه دهیم.

* شرایط ما شرایط خاصی است و باید این شرایط را مدنظر قرار دهیم. البته به آینده کاملاً امیدوار هستم. 

مشروح سخنرانی حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور در دیدار با علما، ایثارگران و نخبگان استان بوشهر را در ادامه می‌خوانید:

رئیس جمهور در بخش ابتدایی سخنان خود با بیان اینکه بوشهر از دیرباز سرزمین مبارزه در برابر استعمارگران و بدخواهان بوده است، اظهار داشت: من از بوشهر خاطرات فراوانی در دوران دفاع مقدس به یاد دارم. به هر حال بوشهر از صادرات نفتی که آن روز بسیار به آن نیازمند بودیم، برای اداره جنگ و کشور حراست کرد.

وی افزود: گرچه هنوز هم به طور کامل از این طلای سیاه بی‌نیاز نشده‌ایم و باید برای استفاده بهتر از آن برنامه‌ریزی کرد. در واقع بوشهر سبب شد تا ما بتوانیم بهتر در برابر تجاوز هواپیماهای دشمن ایستادگی کنیم.

روحانی ادامه داد: روزگار سختی بود چراکه هیچکس حاضر نبود یک سلاح سبک در اختیار ما قرار دهد. حتی برای قطعات یک سلاح سبک سطح پایین پدافند هوایی مثل توپ 23 هم با مشکل مواجه بودیم. اشکال ما این بود که دشمن هر روز به انواع سلاح‌ها مجهز‌تر می‌شد و کار ما سخت‌تر.

وی با بیان اینکه در هشت سال دفاع مقدس با استفاده درست از پایگاه هوایی بوشهر توانستیم زمان عکس‌العمل خود را در برابر هواپیماهای دشمن 15 دقیقه کاهش دهیم، خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس کارهای عظیم و تلاش‌های شبانه‌روزی صورت گرفت و اینجاست که ایثار با نخبگی ضمیمه و توأم می‌شود. اگر ایثار و فداکاری با نخبه‌بودن توأم شود، می‌تواند حماسه‌های بزرگ برای کشور بیافریند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: دیروز در دفاع مقدس نخبگی با ایثار توانست ما در برابر توطئه جهانی پیروز کند. دنیایی پشت دشمنان ما بودند و ما تنها بودیم. ما بودیم و جوانان ایثارگر، رزمندگان اسلام و یک ملت متحد؛ ما بودیم با امام و امت. زمانی‌که یک ملت دست به دست هم داده و یکپارچه می‌شود، نخبگی، تفکر علم و دانش با ایثار کنار هم قرار می‌گیرد و یک ملت و یک امت در برابر جهانی از دشمن پیروز می‌شود.

روحانی افزود: آن روزی ما توانستیم، بایستیم و موفق و پیروز شویم که همه یکصدا شدیم، نگفتیم این جناح و آن جناح. نگفتیم شیعه و سنی و نگفتیم این استان و‌ آن استان بلکه گفتیم یک ملت، یک فرمان، فرمان رهبری، ایمان و ایثار. همه دست به دست هم دادیم و توانستیم در برابر دنیایی از دشمن پیروز شده و کشور، سرزمین و استقلالمان را حفظ کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید همه استعدادهای بالقوه را بالفعل کنیم، گفت: امروز جمعیت ما 80 میلیون است، بسیاری از منابع ما کم شده و از آن زمان تا به امروز شرایط آب و هوایی و اقلیمی هم خیلی به نفع ما تغییر نکرده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: منابع آبی ما کاهش پیدا کرده است و بنابراین باید با علم و دانش از زمین کم محصول بیشتر برداشت کنیم و از منابعی که استفاده نشده استفاده کنیم. همچنین باید ارزش افزوده را بالا ببریم.

وی با بیان اینکه با تکیه به نفت نمی‌توان کشور را اداره کرد، اظهار داشت: باید منابع ما متعدد باشد، ما نمی‌توانیم به یک صادرات تکیه کنیم و آن هم "نفت خام". یک زمانی بود تولیدکنندگان نفت تعیین و تکلیف می‌کردند برای مصر‌ف‌کننده، امروز شرایط را بلعکس کردند. می‌توان امروز صحنه جهانی را قدم به قدم عوض کرد البته نه با شعار بلکه با فکر، شعور، برنامه‌ریزی و از سوئی باید یارگیری کنیم.

روحانی بیان داشت: رقابت‌کردن اشکال ندارد، باید احزاب و جناح‌ها رقابت کنند، ولی درعین‌حال یادمان باشد اهل یک کشور و زیر پرچم یک قانون اساسی هستیم؛ یادمان باشد زیر نظر یک رهبر و دنبال کننده راه امام راحل هستیم.

وی با بیان اینکه دنیای امروز دنیای رقابت است، گفت: در دنیای امروز بدون اینکه از علم و دانش حداکثر استفاده را ببریم، نمی‌توانیم پیشرفت کنیم. ما باید اگر می‌خواهیم در این کشور پیشرفت کنیم و به جلو پیش برویم باید تحریم را بشکنیم و راه دیگری هم نداریم.

رئیس‌جمهور با بیان مطلب فوق ادامه داد: البته باید دستاوردها، استقلال و حیثیتمان را حفظ کنیم. شما بدانید افرادی که امروز در مذاکرات و عرصه سیاست‌خارجی در دنیا مذاکره می‌کنند، منافع ملی را درک می‌کنند و می‌فهمند؛ چارچوب سیاست را بلدند و استقلال کشور را احترام می‌گذارند. اینقدر ایراد "نیش‌قولی" مطرح نکنیم. احترام کنیم به یکدیگر و مداوم در بحث‌ها و حرف‌ها اینگونه صحبت نشود که ما تنها بلدیم. همه بلدیم و همه باید در کنار هم باشیم.

وی تاکید کرد: به هر حال اگر ما می‌خواهیم در سیاست خارجی موفق شویم، حمایت یک ملت، رهبری، علما، نخبگان و ایثارگران را نیاز داریم. ما در برابر 6 قدرت داریم مذاکره می‌کنیم که این کار ساده و آسانی نیست. اما شرایط ما خاصی است این شرایط را مدنظر قرار بدهیم. مخالف این نیستم که کسی نقد دارد ابراز نکند بلکه باید ابراز کند ولی نقدِ محترمانه کنیم و راه‌حل بهتر ارائه دهیم. من به آینده کاملاً امیدوار هستم و از این مشکلات با همدلی و وحدت انشاءالله عبور می‌کنیم.

روحانی تصریح کرد: باید در صحنه سیاست خارجی و سیاست داخلی‌مان، هم به آینده امیدوار باشیم و هم تدبیر کنیم؛ برای آینده نیز از امکاناتمان استفاده و بهره‌برداری کنیم.