داعش و ایدئولوژی گزینش نیرو/ جهاد نکاح و مساعدت های مالی

سریعاً بعد از اشغال هر منطقهای، برقراری حکومت اسلامی را در آن منطقه اعلام میکند و به نام اجرای حدود، شروع به اعدام و شلاق زدن مخالفان خود میکند.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- سعیده کدخدایی- در دوران صدر اسلام و پس از اوج گیری و شکوفایی این آیین الهی در اقصی نقاط دنیا، آرمان «خلافت فراگیر اسلامی»، به عنوان یک پارادایم مورد توجه حکام و مسلمانان جهان قرار گرفت. در طول تاریخ اختلافات مذهبی باعث شده تا مسلمانان نتوانند از دستاوردهای قرون اولیه اسلام محافظت نمایند. بر همین اساس، تفرقه، انزواطلبی و دعواهای قومی مذهبی به عنوان جدیترین مانع بر سر شکل گیری حکومت جهانی اسلام قرار داشت.
تا جایی که بسیاری از مسلمانان در کشورهای اسلامی و عربی، یکی از مهمترین دلایل مشکلات امروز مسلمانان را از بین رفتن خلافت اسلامی و تشکیل حکومتهای مستبد و غیراسلامی در کشورهای مسلمان میدانند. برای اینگونه افراد، تشکیل یک دولت اسلامی، راه نجات از مشکلات امروز و مقدمه شروع دوران طلایی تمدن اسلامی است.
داعش با توجه به علاقه مسلمانان به تشکیل دولت اسلامی، یکی از مهمترین برنامههایش را تشکیل یک دولت اسلامی بزرگ اعلام کرده است. حتی برای اینکه مصمم بودن خود را در این زمینه نشان دهد، سال پیش، نام خودش را از القاعده عراق، به دولت اسلامی عراق تغییر داد.
داعش برای اینکه دغدغه خود را برای تشکیل دولت اسلامی و اجرای حدود دینی به نمایش بگذارد، سریعاً بعد از اشغال هر منطقهای، برقراری حکومت اسلامی را در آن منطقه اعلام میکند و به نام اجرای حدود، شروع به اعدام و شلاق زدن مخالفان خود میکند.
امروز در سوریه تنها گروههای داعش و جبهه النصره هستند که صریحاً هدف خود را از مبارزه، برقراری دولت اسلامی در این کشور اعلام میکنند. به همین دلیل، بسیاری از جنگجویان غیر سوری، جذب این دو گروه میشوند.
آرمان شکلگیری دولت بزرگ اسلامی
طی دو قرن گذشته و سیطره انگلیس بر منطقه و سیاست تفرقه افکنانه آنان، شدیدترین اختلافات را بین مسلمانان منطقه به وجود آورده است. بر همین اساس، بخش زیادی از مردم کشورهای عربی مسلمان، یکی از دلایل افول قدرت کشورهای اسلامی را اجرای قرارداد سایس ـ پیکو پس از جنگ جهانی اول میدانند؛ قراردادی که کشورهای عربی مسلمان را به کشورهای کوچک تجزیه و بین این کشورها مرز ایجاد کرد.
لذا آرمان ایجاد دولت بزرگ اسلامی و تحقق مدینه فاضله اسلامی مبتنی بر سنتهای اولیه صدر اسلام و از بین بردن مرزها و ایجاد یک خلافت اسلامی واحد که بتواند به شعارهای خلفای صدر اسلام جامه عمل بپوشاند، باعث شد تا افراد بسیاری را از کشورهای عربی مسلمان جذب خود کند.
داعش در همین راستا از سال پیش اعلام کرد که بهدنبال برداشتن مرزها و ایجاد یک خلافت اسلامی واحد در سرزمینهای اسلامی است و برای دادن جنبه عملی به این شعار، سال گذشته دامنه فعالیتش را از عراق به سوریه گسترش داد و سوریه و عراق را یک سرزمین واحد خواند.
داعش همچنین پس از اشغال بخشی از کشور عراق، بهسرعت خاکریزها و موانع مرزی بین دو کشور عراق و سوریه را از بین برد و اعلام کرد که این کارش، قدم اول برای از بین بردن مرزها بین تمام کشورهای اسلامی است.
جهاد نکاح و مساعدت های مالی
بخش زیادی از نیروهای داعش که از کشورهای منطقه جذب شدهاند، مشکل اشتغال و یا ازدواج داشتهاند. پس از اعلام فتوای جهاد نکاح توسط علمای تکفیری، دختران و پسران جوانی که جذب این گروه شدهاند، تحت القائات و تبلیغات کاذب آنها حاضر به تن فروشی شدهاند و بیشرمانهترین جنایتهای بشری در بین اعضاء این گروهک اتفاق افتاده است.
بسیاری از دختران و پسران مجرد با سودای تشکیل زندگی و کار و دستمزدهایی که داعش حاصل از سرقت نفت سوریه و عراق به آنها میدهد باعث روی آوردن به این گروه شده است.
سرمایهگذاری بر روی کودکان و نوجوانان
یکی از برنامههای تکفیریهای اجارهای در بدو ورود به سوریه، برگزاری دورههای دینی برای کودکان و نوجوانان بود تا بتواند از طریق دستکاری در افکار و عقاید، کودکان و نوجوانان را جذب خودش کند. داعش پس از اتمام این دورههای دینی، بسیاری از شرکتکنندگان را به اردوگاههای آموزشی نظامی برد تا پس از آموزش، آنها را در درگیریها به کار بگیرد.
تروریستها پس از جذب کودکان و نوجوانان پر انرژی، به آنها مسئولیتهایی میدهد و پس از شستوشوی مغزی کودکان و نوجوانان، آنها را در عملیاتهای مختلف از جمله؛ عملیاتهای انتحاری به کار میگیرد.
کودکان و نوجوانانی که از سنین پایین عضو گروه داعش شدهاند، به این گروه وفادارتر هستند، چون آنها همه وجود خودشان را جزئی از گروه داعش میدانند و نیز این کودکان، مبلّغان خوبی برای آینده این گروه هستند.
تأکید بر روایت آخرالزمان و حکومت عدل و داد
روایت آخرالزمان و برخورد نهایی مومنان با کفار، جزو اصول و آرمانهای این گروه میباشد. رهبران و طرافداران داعش در صحبتهایشان اشارههای زیادی به روایتهای آخرالزمان دارند، روایتهایی که در آن، گروهی از مسلمانان پس از قیام، عدل و داد را در جهان برقرار میکنند و حرکت خودشان را بر قیام آخرالزمانی مسلمانان تطبیق میدهند و نبرد خودشان را با دیگران، نبرد نهایی مسلمانان موحد با کافران در آخرالزمان میدانند.
تطبیق دادن روایات اهل سنت درباره آخرالزمان با رویدادهای امروز، یکی از شیوههای تبلیغاتی داعش است و گروه داعش، سرزمین شام را مکانی معرفی میکند که مسلمانان در این سرزمین و در نبرد نهایی آخرالزمان پیروز میشوند.
به این ترتیب سردمداران فرصت طلب و قدرت طلب داعش، به توسل به هر حیله و نیرنگی درصدد جذب جوانان و مجاهدان میباشند. اما در این مدت کوتاهی که عراق را به عنوان پایگاه خلافت اسلامی اعلام کردهاند، به اندازهای مدیریت ضعیف و ناتوانی داشتهاند که آن دسته از افرادی که فریب شعارهای کاذب این گروه را خورده بودند، از این گروه تبری جستند و در پی بازگشت به گذشته خود میباشند.
ارسال نظر