نظرخواهی مرکز پژوهش های مجلس درباره طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس
مرکز پژوهش های مجلس جهت اخذ نظرات کارشناسان، نخبگان، متخصصان و علاقمندان، موضوع طرح اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان را در تالار گفتگوی این مرکز قرار داده است.
به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش های مجلس با قرار دادن موضوع طرح اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان در تالار گفت و گوی خود، مبادرت به اخذ نظرات کارشناسان، نخبگان، متخصصان و همه علاقمندان در این زمینه کرده است.
بر اساس اصل شصت و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «هر ده سال یک بار با در نظر گرفتن عوامل انسانی، جغرافیایی، سیاسی و نظایر آنها حداکثر تا بیست نفر میتواند به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود» در حالی که از سال 1378 تاکنون، اصلاح جدول حوزههای انتخابیه و اضافه شدن 20 نماینده صورت نگرفته است.
شایان ذکر است در دوره نهم مجلس شورای اسلامی، در کمیسیون شوراها و امور داخلی طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه به تصویب رسید و مقرر شده است تا این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد. در عین حال جمعی از نمایندگان محترم، طرحی را بر اساس‹‹پیشنهادهای کارشناسی حوزههای مختلف و بررسیهای انجام شده›› تهیه کردهاند که در قالب‹‹اصلاح جدول حوزههای انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها›› قرار است در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در این راستا مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برای اخذ نظرات و دیدگاههای صاحبنظران و کارشناسان، این طرح را در تالار گفتگوی این مرکز قرار داده است تا زمینه تبادل نظر و تضارب آراء را در این خصوص فراهم آورد.
از تمامی علاقمندان درخواست میشود برای اظهارنظر درباره این موضوع به تالار گفتگوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به آدرس الکترونیکی http://rc.majlis.ir/fa/forum مراجعه کنند.
گفتنی است تالار گفتگوی پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، فضایی مجازی برای حضور گسترده و همزمان اشخاص حقیقی و حقوقی صاحبنظر و ذینفع در باب موضوع مورد بحث برای افزایش کیفیت قانونگذاری فراهم آورده است تا از نظرات کارشناسان و متخصصان در امر تقنین استفاده شود.
همین افرادی که در حال حاضر در مجلس حضور دارند کارشان را درست انجام دهند کافی است تحمیل هزینه به نظام در شرایط فعلی چه نفعی دارد؟