به گزارش پارس به نقل از شبکه خبر، مرحله جدید جنگ سرد که از یک سال پیش و با برکناری ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهور اوکراین آغاز شده، همچنان بر روابط روسیه وغرب سایه افکنده است، به ویژه آنکه که در روزهای پایانی سال میلادی، آمریکا و اروپا از اعمال تحریم های جدید ضد روسیه خبر دادند.

همزمان با اعمال تحریم های جدید اتحادیه اروپا برضد شبه جزیره کریمه ، رئیس جمهور آمریکا نیز از اعمال تحریم های بیشتر علیه این منطقه خبر داد. باراک اوباما بر اساس قانون جدید ضدروسی آمریکا که دو روز پیش امضاء کرد، به وزارت خزانه داری آمریکا دستور داد تحریم هایی برضد افراد و شرکت های فعال در جزیره کریمه اعمال کند.

براساس این قانون، آمریکا با حمایت از دولت اوکراین، به این کشور تسلیحات وتجهیزات نظامی به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار تحویل خواهد داد . آمریکا و اتحادیه اروپا از مقامات کرملین خواسته اند به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه پایان دهند.

باراک اوباما روز جمعه اعلام کرد که تحریم‌های تازه بیانگر آن است که آمریکا الحاق کریمه به روسیه را نخواهد پذیرفت.

پس از انضمام کریمه، شبه نظامیان جدایی‌طلب در مناطق عمدتا روس نشین شرق اوکراین نیز شورش کردند و خواستار الحاق این بخش از خاک اوکراین به روسیه شدند. درگیری بین آنان و نیروهای دولتی اوکراین همچنان ادامه دارد.

روز جمعه اعلام شد که با وجود اعلام آتش بس، پنج سرباز اوکراینی در زد و خورد‌ها کشته شده‌اند.

هم زمان، کانادا نیز حداقل ۲۰ مقام روسیه و اوکراینی را بر سر بحران در شرق اوکراین و حمایت از اقدام روسیه در کریمه تحریم کرده است. وزارت امور خارجه کانادا نیز از اعمال تحریم های ضد روسی در زمینه های مختلف خبر داد. کانادا همچنین تحریم‌ها علیه صنایع نفت و گاز روسیه را گسترش داده است.

کشورهای غربی دولت روسیه را به حمایت مالی و تسلیحاتی از جدایی‌طلبان و حتی دخالت مستقیم در جنگ داخلی اوکراین متهم کرده و خواستار حل و فصل این بحران از راه‌های مسالمت آمیز شده‌اند. روسیه هرنوع کمک نظامی به جدایی‌طلبان را تکذیب کرده و گفته است که آنان گروهی خودجوش هستند که برای احقاق حق خود قیام کرده‌اند.

براساس مصوبه جدید اتحادیه اروپا، از روز ۲۰ دسامبر شهروندان و شرکت‌های تابع کشورهای عضو اتحادیه حق سرمایه‌گذاری و خرید ملک و ارائه خدمات به کریمه را ندارند و موسسات جهانگردی این کشور‌ها، به خصوص ترتیب‌دهندگان سفرهای دریایی، مجاز به حمل مسافر برای بازدید از این منطقه نیستند و کشتی‌های اروپایی، مگر در موارد اضطراری، نمی‌توانند به بنادر این منطقه سفر کنند.

فروش برخی اقلام و اجناس به شرکت‌های ثبت شده در کریمه نیز ممنوع است.

با افزایش تنش سیاسی بین مسکو و غرب، روسیه با بحران اقتصادی رو به رو شده است. روبل (واحد پول روسیه) این هفته حدود ۱۵ درصد از ارزش خود را از دست داد.تعدادی از شرکت‌های خودروسازی غربی نیز در واکنش به سقوط روبل که امسال ارزش آن نسبت به دلار نصف شده، به اقدام مشابهی دست زده‌اند.

همزمان وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیه ای هشدار داد : این کشور اقدامات ضد روسی آمریکا را بدون پاسخ نمی گذارد . در این بیانیه ضمن بی نتیجه خواندن هرگونه تلاش برای فشار بر مسکو تاکید شده است : روسیه با توجه به اقدامات عملی آمریکا درباره پاسخ احتمالی تصمیم گیری خواهد کرد . وزارت امور خارجه روسیه هشدار داده است : اقدام واشنگتن روابط روسیه و آمریکا را به خطر انداخته و می تواند به روند همکاری دو کشور در موضوعات مختلف ضربه بزند .

آلکسی مشکوف معاون وزیر خارجه روسیه

آلکسی مشکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه هم به آمریکا درخصوص عواقب ارسال تسلیحات به اوکراین هشدار داد . مشکوف تاکید کرد : باید به حل وفصل مسالمت آمیز بحران اوکراین و برقراری گفتگو میان دولت اوکراین و مخالفان در جنوب وشرق این کشور کمک کرد .

با تشدید تنش بین روسیه و غرب ، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد: توانمندی های دفاعی کشورش متناسب با تهدیدات بین المللی افزایش یافته است. ژنرال سرگئی شایگو در گزارشی به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفت: توانمندی های دفاعی این کشور با توجه به اوضاع بین المللی و تهدیدهای موجود ازجمله اقدامات ناتو، بیش از سه برابر افزایش یافته است. وی تاکید کرد : روسیه همکاری نظامی و امنیتی با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و کشورهای دوست در منطقه آمریکای لاتین را توسعه خواهد داد .