قطعنامه سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی
مجمع عمومی سازمان ملل با صدور قطعنامهای از رژیم صهیونیستی خواست تسلیحات هسته ای را کنار بگذارد.
به گزارش پارس،آسوشیتدپرس در گزارشی به قلم الکساندرا السون نوشت: مجمع عمومی سازمان ملل روز سهشنبه قطعنامه ای را تصویب کرد که از رژیم صهیونیستی میخواهد از داشتن تسلیحات هسته ای چشم پوشی کند و تاسیسات هسته ای خود را تحت نظارت بینالمللی قرار دهد.
در این قطعنامه که با ۱۶۱ رای موافق در برابر تنها پنج رای مخالف به تصویب رسید، آمده است رژیم صهیونیستی تنها کشور خاورمیانه است که پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان پی تی) را امضا نکرده است. این قطعنامه از رژیم صهیونیستی میخواهد هرچه سریعتر پیمان ان پی تی را بپذیرد و تسلیحات اتمی تولید یا آزمایش نکند و از اختیار داشتن این تسلیحات چشم پوشی کند و تاسیسات هسته ای خود را تحت نظارت بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد.
آمریکا و کانادا به همراه رژیم صهونیستی از جمله طرف های بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند و همچنین ۱۸ کشور نیز به آن رای ممتنع دادند. در حالیکه به شدت گمان میرود رژیم صهیونیستی تسلیحات اتمی در اختیار داشته باشد، این رژیم این موضوع را تایید یا تکذیب نکرده است. این قطعنامه که از سوی مصر پیشنهاد شد، مشابه قطعنامه ای است که در ماه سپتامبر کشورهای عربی نتوانستند آن را در آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب برسانند. در آن زمان رژیم صهیونیستی کشورهای عربی را به دلیل تبعیض قائل شدن علیه این رژیم در مجامع بینالمللی مورد انتقاد قرار داد و عامل تضعیف گفتگوهای صلح دانست.
هیئت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل درباره قطعنامه مجمع عمومی اظهارنظر نکرده است.
قطعنامه مجمع عمومی با عنوان quotation mark خطر گسترش تسلیحات هسته ای در خاورمیانه quotation mark خواستار ایجاد یک منطقه عاری از تسلیحات اتمی در خاورمیانه شده است و اظهارتاسف میکند که تلاشهای سال ۲۰۱۲ برای گفتگو در این باره رها شده است. رژیم صهیونیستی مدتهاست که میگوید طرح صلح کامل اسرائیل-فلسطین باید قبل از ایجاد هرگونه منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه باشد. رژیم صهیونیستی همچنین مدعی است که برنامه هسته ای ایران تهدید واقعی منطقه است.
قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل به لحاظ حقوقی الزام آور نیستند ولی بار اخلاقی سنگینی دارد زیرا این نهاد تنها جایی است که ۱۹۳ عضو سازمان ملل در آن نماینده دارند. رابرت وود نماینده آمریکا در سازمان ملل ماه گذشته پس از دادن رای مخالف خود به این قطعنامه در سطح کمیته ای گفت: این قطعنامه فاقد عوامل اساسی انصاف و تعادل است. این قطعنامه تنها درباره فعالیتهای یک کشور ابراز نگرانی میکند.
وود با بیان اینکه آمریکا به پیشبرد طرح خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی ادامه میدهد، در عین حال هشدار داد که چنین قطعنامههایی تنها چشم انداز پیشرفت را تضعیف میکند.
منبع: واحد مرکزی خبر
ارسال نظر