به گزارش پارس به نقل از فارس، «چاک هیگل» در مصاحبه با شبکه «پی بی اس» در خصوص ماهیت همکاری آمریکا با ایران و عراق تأکید کرد: «ما هیچ همکاری با ایران و عراق نداریم.»

وی در خصوص مذاکرات در جریان ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه‌ آلمان) در وین برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای گفت: «شرمن و دیگر مقامات آمریکایی  زمان و تلاش زیادی را به همراه شرکای 1+5 خود تخصیص داده‌اند و برای رسیدن به توافق تا مهلت تعیین شده در تلاش هستند. به طور قطع ما امیدواریم که این مذاکرات به چیزی ختم شود که بتوانیم بر روی آن به توافق برسیم اما رئیس‌‌جمهور به وضوح اعلام کرده است که یک توافق بد یک توافق بد است و ما آن را نمی‌پذیریم. توافق نکردن بهتر از توافق بد است. ما همگی این موضوع را می‌دانیم».

هیگل ابراز امیدواری کرد که موضوع هسته‌ای ایران از راه صلح‌آمیز حل شود و گفت: «این موضوع می‌تواند از راه‌ صلح آمیز حل شود و من همچنان به این موضوع معتقدم. ما همگی به این موضوع معتقدیم اما باید مشاهده کنیم ببینیم که چه اقداماتی رخ می‌دهد.»

وزیر دفاع آمریکا در خصوص عواقب عدم رسیدن به توافق نهایی هسته‌ای گفت: من به فرضیات درباره این موضوع نمی‌پردازم اما ترجیح می‌دهم با آنچه که در حال حاضر داریم روبرو شویم. احتمالاتی که در مسیر وجود دارد، با توجه به نقش من بعنوان وزیر دفاع و اینکه مسوولیت امنیت و دفاع از این کشور را دارم، این است که تضمین دهیم که رئیس‌جمهور تمامی گزینه‌های نظامی لازم در هر شرایطی را در اختیار دارد و ما این کار را انجام می‌دهیم. اما رویکرد هوشمندانه و عاقلانه و مسوولانه در اینجا این است که به کمک همتایان خود در گروه 1+5 تلاش کنیم تا یک راه‌حل دیپلماتیک برای این مسئله (موضوع هسته‌ای ایران) پیدا کنیم و ما به شدت بر روی این مسئله کار می‌کنیم.

هیگل در پاسخ به اینکه آیا توجیه شده است که ایران تسلیحات هسته ای می‌خواهد، می‌گوید: «من به هیچ عنوان درباره هیچ موضوعی متقاعد نشدم. من با حقایق و آنچه که دیدم و می‌دانم روبرو هستم و این برای من واضح است که ایران این از گزینه حفظ و ساخت (تسلیحات هسته‌ای) دست برنمی‌دارد.»

خبرنگار پی بی اس در ادامه حرف‌های هیگل گفت که ایران احتمالاً تصمیمی برای پیشبرد گزینه ساخت و حفظ تسلیحات هسته‌ای ندارد که هیگل گفت: «من درباره تصمیمات آنها چیزی نمی‌دانم اما فکر می‌کنم که مسئله مهم چیزی است که دستکم در عقیده من است و فکر می‌کنم ایده بسیاری دیگر نیز باشد و آن این است که آنها این گزینه را برای اینکه بتوانند پیش بروند، حفظ‌ کرده‌اند. این چیزی است که ما می‌خواهیم به آن برسیم و این چیزی است که ما در حال حاضر بر روی آن کار می‌کنیم.

هیگل درباره توافق خوب گفت: «یک توافق خوب توافقی است که ایران از آمادگی‌ها و گزینه‌ها و ظرفیت ساخت یک سلاح هسته‌ای کوتاه آید. فکر می‌کنم که یک توافق خوب این است که همه از آن بهره ببرند و برای آنها (ایران) این است که اجازه لغو تحریم‌های اقتصادی که ما می‌دانیم به آنها بسیار آسیب وارد کرده است، را بدهیم. اگر آنها چنین چیزی را می‌خواهند، فرصت دارند که به نظم جهانی بیایند و این مسئله مهم است.