کنجکاوی رسانه های غربی از انتشار یک یادداشت در سایت رهبر انقلاب
این نامهی سومی است که برای باز شدن گره آمریکا به ایران رهسپار شده است و البته رهبری معظم انقلاب ضمن آنکه همواره دست کارشناسان را در بررسی موضوع باز گذاشتهاند، اما در نهایت به یک نکتهی کلیدی که تاریخ، درستی آن را به تکرار گواهی کرده است، اشاره داشتهاند: «ملت ایران به آمریکا اعتماد ندارد. آنان در زیر دستکشهای مخملین، دستهای چدنی پنهان کردهاند.»
به گزارش پارس به نقل از تابناک نخستین بار، روز پنجشنبه هفته گذشته بود که وال استریت ژورنال خبر نامه اوباما به مقام معظم رهبری را منتشر کرد. ولی بعدا یک منبع آگاه به فارین پالیسی گفت در این نامه باراک اوباما به رهبری ایران نوشته است که گسترش داعش، خطری مشترک برای ایران و آمریکاست و دو کشور در نبردی مشترک درگیر هستند.
امروز سعدالله زارعی از کارشناسان مسائل خاورمیانه در یکی از روزنامه های سراسری کشور یاداشتی را تحت عنوان «درباره نامه اوباما به رهبر انقلاب» منتشر کرده است. در همین حال ساعاتی پیش این یاداشت در پایگاه اطلاع رسانی حفظ و نشر رهبر انقلاب« http://farsi.khamenei.ir» بازنشر شد.
وی در این مقاله با توجه به انتشار خبر نامه اوباما به رهبری از طریق سه نشریهی سرشناس آمریکایی «نیویورک تایمز»، «والاستریت ژورنال» و «فارین پالیسی» می نویسد؛« طبعاً همانگونه که آن سه نشریهی سرشناس آمریکایی در کنار خبر نامه به خود اجازه دادهاند که حدس و گمانههای خود را ارائه نمایند، ما نیز حق داریم استنباطهای خود را در این خصوص با مخاطبان در میان بگذاریم. گو اینکه در کنار متن افشانشدهی نامه، حقایق غیرقابل انکاری -که با مسایل ایران و آمریکا ارتباط دارند- به ما کمک میکنند تا حدس دقیقتری داشته باشیم.»
زارعی در ادامه با برشمردن سه نکته پیرامون مسائل ایران و امریکا در منطقه مدعی می شود که « باراک اوباما در طول دورهی ریاست جمهوری خود سه بار با رهبر معظم انقلاب مکاتبه کرده و در هر سه مورد تلاش کرده تا با کمک ایران گرههای سخت سیاست خارجی آمریکا را باز کند و در عین حال در هر نامه تلاش کرده است تا کمک ایران بهعنوان اولین گام برای اصلاح روابط ایران و آمریکا تلقی گردد.»
وی همچنین زمان دقیق سومین نامه و آخرین نامه را حدود یک ماه پیش و در کشاکش دو بحث موازی، ناکام شدن آمریکا از ورود دوبارهی نظامی به فضای عراق و یکی دیگر مواجههی آمریکا با شروط اعلام شدهی ایران توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و پروندهی هستهای و مذاکرات ایران و غرب در این خصوص یاد می کند.
[کنجکاوی رسانه های غربی از انتشار یک یادداشت در سایت رهبر انقلاب]
[کنجکاوی رسانه های غربی از انتشار یک یادداشت در سایت رهبر انقلاب]
برخی از تحلیلگران و خبرنگاران غربی انتشار این یادداشت در وبگاه رسمی دفتر رهبر انقلاب را دال بر تایید وجود چنین نامه ای بین دو طرف قلمداد و آن را پایانی بر مشاجرات چند روز اخیر در مورد صحت این نامه خطاب کرده اند.
البته با توجه به محتوای یادداشت و رویه پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری مبنی بر باز نشر برخی از یادداشت ها؛ به احتمال زیاد این یادداشت بیشتر جنبه تحلیلی دارد تا تایید خبر ارسال نامه از سوی اوباما به مقام معظم رهبری.
همچنین لحظاتی قبل اوباما در واکنش به خبر ارسال نامه به رهبری اعلام کرد« قصد ندارم درباره برقراري ارتباط با رهبران کشورها صحبت کنم»
ارسال نظر