نیلی از امضاکنندگان نامهمعروف فتنهگران بود
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با انتقاد از گزینه پیشنهادی رئیسجمهور برای وزارت علوم، گفت: در دوره مدیریت نیلی در دانشکده فنی یک اردوی مختلط ترکیه برگزار شد که تبعات آن تا مدتها بر پردیس دانشگاه تهران حاکم بود.
به گزارش پارس؛ سیدمحسن میرحاجی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به مطرح شدن محمود نیلی احمدآبادی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت علوم، گفت: ما از دولت آقای روحانی انتظار داشتیم بیش از این سکان وزارت علوم که مهمترین وزارتخانه کشور است را معطل نگذارد و با یک نگاه منطقی و دلسوزانه گزینهای را برای تصدی وزارت علوم انتخاب کند که در عین حال هم واجد ویژگیهای علمی و هم توان مدیریتی باشد.
وی افزود: فردی که مسئولیت وزارت علوم را برعهده میگیرد، باید از صلاحیت فکری و فرهنگی نیز برخوردار بوده و شخصیت مستقلی داشته باشد، اما متاسفانه به نظر میرسد دولت، سخن یکی از معاونان رئیس جمهور را که اعلام کرده بود با هر گزینهای مخالفت کنید، گزینه بعدی فرق چندانی نخواهد داشت، جامه عمل پوشانده و در این زمینه صادق است و گزینههای منتصب به یک طیف سیاسی را برای وزارت علوم معرفی میکند.
میرحاجی درباره سوابق اجرایی و مدیریت وزیر علوم پیشنهادی دولت یادآور شد: مهمترین مسئولیت نیلی ریاست دانشکده فنی دانشگاه تهران و سرپرستی دانشگاه تهران طی چند ماه اخیر بوده است، بنابراین وی سابقه اجرایی روشن و کارنامه مشخصی برای تصدی این وزارتخانه ندارد. این برای جامعه دانشگاهی خوب نیست که با وجود این همه شخصیتهای علمی و توانمند، گزینهای با سوابق حداقلی به عنوان گزینه وزارت علوم معرفی میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه علاوه بر سابقه حداقلی در مناصب اجرایی، نیلی احمد آبادی هرگز در کارگروههای کلان و بنیادین مربوط به حوزههای علمی فعالیت نداشتهاست، گفت: این شخص در هیچ کارگروهی که مسائل علمی کشور را سیاستگذاری میکردند حضور نداشته و با این مسائل آشنا نبوده است.
* در زمان ریاست نیلی در دانشکده فنی اتفاقات تلخی رخ داد
میرحاجی با اشاره به اینکه کارنامه نیلی احمدآبادی در ریاست دانشکده فنی تهران نتایجی را در بر دارد که بر اساس آن نمیتوان به عنوان وزیر علوم به او اعتماد کرد، اضافه کرد: در زمان ریاست وی بر دانشکده فنی تهران مسائلی رخ داد که غالبا اتفاقات تلخی بود و در تاریخ این دانشکده ثبت شد.
وی با اشاره به شخصیت اجرایی نیلی احمدآبادی و همکاران وی در دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: یکی از معاونان وی از مدافعان سرسخت سروش بود و برخی از مدیران منتصب به وی اهل اباحهگری بودند، نه تنها خود وی اهل مراعات مسائل شرعی نبود بلکه تصدی امور در دانشکده فنی در آن زمان به دست کسانی افتاد که به حداقلهای شرعیات پایبند نبودند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران افزود: در دوران ریاست وی و معاونانش جریان مومن دانشگاه در زمینه سیاستگذاری تحت فشار بودند و در عین حال وی و معاونانش با مجموعههای ناهمسو با اهداف نظام به شکل عیان و گاه پنهان همسو بوده و از آنها حمایتهای جدی سختافزاری و نرمافزاری میکردند.
میرحاجی در همین زمینه تصریح کرد: نحوه مواجه نیلی با تشکلهای مختلف دانشجویی در آن دوران به روشنی بیانگر عملکرد وی است.
وی با اشاره به نگاههای فرهنگی وزیر پیشنهادی علوم و فعالیتهای صورت گرفته در دانشکده فنی در این خصوص تصریح کرد: در دوره مدیریتی نیلی در دانشکده فنی اردوهای مختلطی برگزار شد که یکی از آنها اردوی مختلط ترکیه بود که تبعات آن تا مدتها بر پردیس دانشگاه تهران حاکم بود. بیتوجهی به مسائل فرهنگی و مسائلی از جمله حجاب، در این دوران به شکلی بود که اگر پیش از این دوران حداقل توجهاتی به آنها میشد در این دوران این حوزهها به راحتی آزاد شد و اردوهای هنجارشکن و ناراحت کننده در دانشکده فنی برگزار میشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به نحوه مدیریت دانشگاه تهران در مدت سرپرستی نیلی احمدآبادی گفت: نیلی احمدآبادی برای اداره دانشگاه تهران از خط دهی شورای ۴ نفرهای پشتیبانی فکری میشود که هر ۴ عضو این شورا از اساتید تندرو رادیکال دانشگاه تهران بوده و از همفکری آنها بهره میگیرد.
* افرادی که در دانشگاه تهران بر سر کار آمدهاند به یک طیف خاص سیاسی وابستهاند
میرحاجی با بیان اینکه انتصابات دانشگاه تهران در این دوران نیز خود مسئله دیگری است، گفت: افرادی که اخیرا در دانشگاه تهران بر سر کار آمدهاند اغلب به یک طیف خاص سیاسی وابستهاند و از نظر توانمندی اجرایی اغلب ضعیف و بیکارنامهاند. طبیعتا فردی که خود دارای سوابق و توانمندیهای لازم برای اداره مرکزی نباشد، از نیروهایی استفاده میکند که مانند خود او ضعیفند و متاسفانه شاهدیم که چنین فردی برای تصدی وزارتخانهای مانند علوم انتخاب میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی این مدت به دلیل نگاه سیاسی تند سرپرست دانشگاه تهران اتفاقاتی با نظر و تصمیم وی در دانشگاه تهران رخ داده است که میتواند طلیعه اتفاقات بزرگتری باشد، گفت: این اتفاقات در دانشگاه ایجاد تنش کرده و فضای دانشگاه را از مسائل علمی دور میکند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به نمونههایی در این خصوص گفت: یکی از مسائلی که حاشیهساز شد و البته با اصرار دلسوزان و خیرخواهان لغو شد، اما نظر دکتر نیلی همچنان به برگزاری این برنامه بود، مراسمی بود که قرار بود با حضور افراد موثر در فتنه ۸۸ مانند حجاریان، معینفر و لطفالله میثمی در دانشکده فنی برگزار شود که امر کم سابقهای در دانشگاه تهران به شمار میرفت و بنا نبود دانشگاهها جولانگاه جریان تندرو قرار گیرند و تنش در آنها وجود داشته باشد. این در حالی بود که دکتر نیلی نشان داد که نه تنها خود مخالفتی با این اقدامات ندارد بلکه بر آنها صحه میگذارد.
میرحاجی افزود: همچنین طی مدت سرپرستی نیلی به یکی از تشکلهای دانشجویی مجوز برنامهای داده شد که بعضا مجرمین امنیتی فتنه ۸۸ و برخی از عناصر معارض و مسئلهساز نظام نظیر نوریزاد و محمدرضا خاتمی در مراسم افطاری حضور یافتند، علاوه بر آن مجوز برگزاری مراسم افطاری به یکی از احزاب سیاسی در دانشگاه تهران داده شد که افراد پرحاشیه در آن حضور یافتند.
وی با اشاره به وضعیت امروز دانشگاه تهران گفت: پس از سرپرستی نیلی احمدآبادی در دانشگاه تهران افرادی در سطح دانشگاه ظهور و بروز و فرصت سخنرانی پیدا کردند که بعضا از مجرمین امنیتی فتنه و عناصر معارضی هستند و فضای دانشگاهها را به یک تریبون یک طرفه افراد مخالف نظام تبدیل میکنند. افرادی که حضور آنها در مراسمهای سخنرانی و تبلیغات برنامههایشان در سطح دانشگاه دیده میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: قطعا تریبون دادن یک طرفه نمیتواند ناشی از چیزی جز نگاه مسئلهدار سیاسی خود رئیس دانشگاه باشد.
میرحاجی افزود:کسی که در دوران کوتاه مدت سرپرستی خود بستر و زمینه چنین مسائلی را ایجاد کرده است، حتما در مسئولیت بزرگتری هم که همان وزارت علوم است نمیتواند روند خود را اصلاح کند و این روند ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اتفاقات فتنه ۸۸ در دانشگاه تهران و نقش نیلی احمدآبادی در این زمینه گفت: وی در ایام فتنه ۸۸ رئیس دانشکده فنی بود و در زمانی که اتفاقات کوی دانشگاه رخ داد، این مسئولیت را برعهده داشت، در شرایطی که دانشگاه به فضای آرام نیاز داشت نیلی یک سویه امتحانات دانشکده فنی دانشگاه تهران را تعطیل کرد و این مسئله منجر شد تا امتحانات دانشکدههای دیگر دانشگاه تهران نیز تحت تاثیر این اقدام برگزار نشود و ثمرهای جز التهابات و تنش برای دانشگاه و سردرگمی دانشجویان برای امتحانات نداشت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران تاکید کرد: این نشان میدهد که وی در آن دوران نه تنها به دنبال آرام کردن دانشگاه نبود، بلکه آب به آسیاب دشمن میریخت و به دور از تدبیر و برخورد عقلانی مدیریت فضا را شعلهورتر میکرد.
* نامه معروف به ۸۸ و ایمیل همه با هم نیلی برای فشار به ارکان نظام
میرحاجی به اقدامات نیلی احمدآبادی پس از وقایع فتنه ۸۸ نیز گفت: نیلی جزو امضاء کنندگان نامه معروف به ۸۸ است و در آن دوران با کمک دوستانش در دانشکده فنی ایمیلی با عنوان "همه با هم" ایجاد کرد و هر کجا لازم بود به یکی از ارکان و مسئولان نظام فشاری ایجاد کنند از آن استفاده میکردند و جزو پرچمداران عناصر اصلی خط دهی و فضاسازی در بین اساتید بود، تحصنی که در ایام فتنه در دانشگاه تهران شکل گرفت، مورد حمایت رسمی سازمان منافقین قرارگرفت.
وی با اشاره به عدم تایید صلاحیت نیلی احمدآبادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با بررسی سوابق وی در دانشکده فنی و توانمندیهای اجراییاش اینگونه قضاوت کردند که او توانایی اداره دانشگاه تهران را ندارد. اگر این مسئله را یک قضاوت منصفانه از شورا که افراد نخبه و رجال فکری و فرهنگی کشور در آن هستند بدانیم، معرفی وی برای جایگاه بزرگتری مانند وزارت علوم زنگ خطری است و همین گزینه به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت علوم معرفی میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: دکتر روحانی اگر به دنبال اعتدال و تقویت جریان علمی کشور است، نباید مسئولیت وزارت علوم را به گروههای سیاسی بسپارد و نباید با مسئولیت وزارتخانهای مانند علوم، سیاسی و حزبی برخورد کند.
میرحاجی گفت: به نظر میرسد آقای روحانی پیش از اینکه وزارت علوم برایش موضوعیت داشته باشد، بازی سیاسی که به بهانه وزارت علوم در افکار عمومی ایجاد کردهاست موضوعیت دارد. به نظر میرسد ایشان میخواهد از پروژه وزارت علوم استفاده سیاسی ببرد.
وی گفت: توصیه ما به رئیس جمهور این است که بیش از اینکه نگران جذب و حفظ یک طیف رادیکال سیاسی و دست و پا کردن یک بدنه رای از یک طیف سیاسی خاص برای انتخابات باشند، خیرخواهانه و دلسوزانه به وزارت علوم نگاه کنند و از نمایندگان مجلس نیز میخواهم به عنوان عصاره فضائل ملت با رصد دقیق کارنامه و سوابق آقای نیلی احمدآبادی حقمدارانه و بر محور مصالح کشور از وجود چنین عنصر مسئلهساز، ناکارآمد و ناتوانی در وزارت علوم که مهمترین نهاد آموزشی کشور است جلوگیری کنند.
ارسال نظر