تغيير قلب راكتور اراك با تاييد ايالات متحده
آماده سازي افكار عمومي براي بمب خبري هسته اي/ افشاي استراتژي جديد تيم رسانه اي دولت بعد از مذاکرات وین 4
اتفاقاتي در مذاكرات در حال وقوع است ليكن تيم رسانه اي دولت يازدهم با ارايه راهبرد جديدي، سخنگويان پرونده هسته اي را از ابراز هرگونه پيشرفت در مذاكرات منع كرده hsj.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- استراتژي رسانه اي تيم سياست خارجي دولت يازدهم از خرداد ماه تغيير كرده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، مذاکرات وین 4، اواخر اردیبهشت 1393 همزمان با 13 می 2014) برگزار شد. تحليل محتواي تمامي مواضع اعضاي فعال سياست خارجي دولت يازدهم تا پيش از اين مقطع نشان مي دهد دائم بر دستاوردهاي مختلف در مذاكرات و پيشرفت در روند پرونده هسته اي سخن گفته مي شد.
از خرداد ماه، اين رويه با يك شيب بسيار آرام تغيير كرد به طوري كه در هفته هاي اخير از قفل شدن مذاكرات سخن گفته مي شود كه هيچ پيشرفتي نداشته است حتي برخي نهادهاي موثر نزديك به دولت نيز به رسانه ها پيشنهاد مي كنند در زمينه عدم موفقيت مذاكرات از وين 5 و 6 كار كنند. اين موضوع به گونه اي است كه در اجلاس آخر سفراي جمهوري اسلامي در مرداد ماه به اين موضوع اشاره شده است.
اما كارشناسان معتقدند چنين چيزي مقرون به صحت نيست و اتفاقاتي در مذاكرات در حال وقوع است ليكن تيم رسانه اي دولت يازدهم با ارايه راهبرد جديدي، سخنگويان پرونده هسته اي را از ابراز هرگونه پيشرفت در مذاكرات منع كرده و هدف خود را اينگونه اعلام كرده است:
«1- در صورتي كه از پيشرفت در مذاكرات سخن گفته شود به طور مستمر بايستي به منتقدين پاسخگو باشيد كه چه امتيازاتي داده شده و چه امتيازي گرفته شده است و اين موضوع، دولت را در عرصه داخلي دچار مشكل مي كند. با القاي اينكه مذاكرات قفل شده، عملا كسي كار به كار مذاكره كنندگان نخواهد داشت و فشار از روي آنها برداشته خواهد شد.
2- در صورتي كه از پيشرفت در مذاكرات سخن گفته شود و اخبار آن به تدريج منعكس شود عملا جامعه بعد از مدتي نسبت به مذاكرات بي تفاوت مي شود لذا مي توان اخبار آن را يكجا و با عنوان بمب خبري در موعد مقرر كه احتمالا نزديك به انتخابات مجلس خواهد بود رونمايي كرد.»
با اين همه توافقاتي در پرونده هسته اي در حال شكل گيري است به عنوان نمونه، به دو مورد ذيل اشاره مي شود:
درمورد راكتور اراك، بين ايران و 5+1 توافق صورت گرفته قلب اين راكتور با طراحي ايران و تاييد ايالات متحده آمريكا تغيير مي كند كه بعد از تغيير در صورتي كه ايران قصد بازگشت به حالت كنوني را داشته باشد حداقل 20 سال بايستي زمان داشته باشد.
همچنين در مورد تعداد سانتريفيوژها نيز به توافق نزديكتر شده اند به طوري كه اكنون تيم مذاكره كننده(و نه لزوما مجموعه تصميم گير نظام) پذيرفته كه تعداد سانتريفيوژها حداقل 9هزار باشد ليكن طرف مقابل اين رفم را حداكثر 9 هزار عدد مي داند كه وجود دو هزار اختلاف در مذاكرات نشان مي دهد به زودي در اين زمينه نيز توافق صورت مي گيرد
اين در حالي است كه موجودی ما بیش از ۱8 هزار سانتریفیوژ نسل یک است که بیش از ۱۰ هزار تای آن در حال فعالیت هستند و 8هزار تا آماده راهاندازی هستند. ۱۰۰۰ دستگاه ماشین سانتریفیوژ نسل جدید ساخت ایران هم نصب و آماده راهاندازی است و در مجموع ۱9 هزار سانتریفیوژ نصب و آماده فعالیت هستند.
اخبار ديگري نيز از توافقات وجود دارد كه بايستي مقامات مرجع آن را اعلام نمايند. در عين حال اميدواريم تيم رسانه اي دولت يازدهم نسبت به شفافيت، صداقت و انتشار اطلاعات، بازي با افكار عمومي را در دستور كار نداشته باشد.
ارسال نظر