آصفي در گفتگو با «پارس»:
آمریکاییها از دیدار با روحاني به دنبال بهرهبرداری سیاسی و تبلیغاتی هستند/ واكنش متفاوت کاسترو به سخنراني رهبری
گفتوگو با آمریکاییها برای رفع سوءتفاهم نخواهد بود. ما نه از یک خنده آمریکاییها ذوق میکنیم و نه از عصبانیتشان نگران میشویم چون هردو خیلی طبیعی است.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- سخنگوي اسبق وزارت خارجه گفت: تصور نمي كنم در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل، آقایروحانی دیدارهای سطح بالایی با آمریکاییها داشته باشد.
حميدرضا آصفي سفير سابق ايران در آلمان و فرانسه و سخنگوي اسبق وزارت خارجه در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» درخصوص سفر روحاني به نيويورك گفت: روحاني مي تواند با سخنراني اش جو ايران هراسي را بشكند. در حال حاضر در اروپا و کشورهای عربی و اسلامی هم که اوضاع کاملا متفاوت است اما بعضیها سودشان در ایرانهراسی است.
وي افزود: كشورهاي غربي، میخواهند اسلحه بفروشند، پایگاه داشته باشند و بین کشورهای منطقه فاصله بیندازند و حکومت کنند. آنها هم بدشان نمیآید که کشورهای منطقه را از ایران بترسانند. به نظرم ایرانهراسی قسمتی از اسلامهراسی هم هست.
سفیر سابق ایران در امارات متحده عربی اضافه كرد: در بحث داعش هم ببینید، مدام میگویند دولت اسلامی یا حکومت اسلامی و نمیگویند گروه تروریستی. شما اگر ببینید رسانه های غربی همه می گویند دولت اسلامی و واژه دیگری به کار نمی برند. چرا میگویند دولت اسلامی؛ به این خاطر سودشان در مشوش نشاندادن چهره اسلام است. این یکپروژه ادامه دار است که خیلیها از این امر کاسبی میکنند. بنابراین حضور آقای روحانی در نیویورک حتما میتواند این فضا را تلطیف کند.
وي پيشنهادهايي براي سخنراني رييس جمهور ايران در سازمان ملل مطرح كرد و گفت: به نظرم اینکه واقعیتهای امروز دنیا را بتوانیم تبیین کنیم مهمترین رسالتی است که نماینده جمهوری اسلامی ایران در هر سطحی که باشد باید بگوید. بالاخره اینکه دنیا عوض شده است و دنیا ارباب و رعیتی نیست و این را باید دید و به آن تمسک کرد و از این نقطه حرکت کرد.
آصفي در مورد اينكه آيا سفر روحاني موجب حل پرونده هسته اي مي شود گفت: موضوع هستهای اگر به نتیجه نرسد، هرچند خوب نیست اما آخر دنیا نیست. اما اگر مساله هستهای حل شود حتما ایرانهراسی و ایرانستیزی کاهش پیدا میکند و فضاهای جدیدی در عرصه بینالمللی برای ایران به وجود میآید.
سفیر سابق ایران در فرانسه در مورد بحث هايي كه اين روزها در مورد مذاكره روحاني با مقامات آمريكايي مطرح مي شود به «پارس» گفت: من مذاکرات با آمریکا را پراهمیت نمیدانم؛ البته ممکن است فضایی را درست کنند کمااینکه پارسال هم فضایی درست شد ولی به نظر من برای دیدار در آن سطوح باید در لایههای پایینتر کار زیادی صورت گرفته باشد.
آصفي افزود: آمریکاییها از دیدارشان با ما به دنبال بهره برداری تبلیغاتی هستند چون امکانات تبلیغاتی و رسانهای آنها با ما قابلقیاس نیست و خیلی متواضعانه باید این امر را قبول کنیم. آنها به دنبال بهرهبرداری سیاسی و تبلیغاتی هستند و بهدنبال این نیستند که دیدگاههای خودشان را عوض کنند.
وي اضافه كرد: اگر فکر کنیم آمریکا ایران را نمیشناسد، اشتباه کردهایم. آنها تحلیلگر دارند و اینگونه نیست که ندانند در ایران چه خبر است. آمریکا در مورد ایران سوءتفاهم ندارد که ما بهدنبال رفع سوءتفاهم باشیم. آمریکا بهدنبال این است که رفتار ایران تغییر کند و با چارچوبها و سیاستهایی که آنها میدانند، منطبق شود.
وي با اشاره به دوران سخنگويي اش در وزارت خارجه گفت: آن زمان که سخنگو بودم، از یک عده خاخامهای یهودی آمریکا دعوت کردیم که به ایران بیایند. آنها اتفاقا بسیار هم متعصب و پایبند بودند؛ مثلا حتی شنبه از اتاقشان بیرون نیامدند و مشغول عبادت بودند یا اینکه گوشت و ماهی ما را نمیخوردند. آنها به من میگفتند: «ما میدانیم بنیادگرایی در شیعه و جمهوری اسلامی نیست، این از وهابیها و بخشی از سعودیها ناشی میشود.»
آصفي افزود: وقتی این مسایل را آنها میدانند، پس حتما رییسجمهوری آمریکا هم در جریان است. بنابراین وقتی اینگونه است، گفتوگو با آمریکاییها برای رفع سوءتفاهم نخواهد بود چون آمریکا میداند چه خبر است پس وقتی اینشکلی باشد، ما نه از یک خنده آمریکاییها ذوق میکنیم و نه از عصبانیتشان نگران میشویم چون هردو خیلی طبیعی است.
وي تاكيد كرد: من فکر نمیکنم در این اجلاس مجمع آقایروحانی دیدارهای سطح بالایی با آمریکاییها داشته باشد. حالا شاید در چارچوب مذاکرات، آقایان ظریف و کری گفتوگو کنند ولی اینکه روحانی با مقامات بلند پایه آمریکایی مذاکره داشته باشد، من خیلی نامحتمل میدانم.
سفیر سابق ایران در آلمان با اشاره به خاطرات خود از سفر روساي جمهور سابق در سازمان ملل گفت: به نظر من سفری که مقام معظم رهبری در قالب رییسجمهوری به نیویورک رفتند، بسیار سفر موفقی بود. چون فضای جنگ را داشتیم و انزوای دیپلماتیک شدیدی بر جمهوری اسلامی حاکم بود و بدترین شرایط نظام همان 10سال اول بود. هزارانکیلومتر از خاک ایران در اشغال دشمن بود. شرق و غرب دست به دست هم داده بودند تا جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند و از پا دربیاورند. ولی سخنرانی مقاممعظمرهبری بسیار تاثیرگذار بود.
آصفي افزود: خاطرم هست آن زمان من سفیر ایران در آلمان بودم، سفیر کوبا به من میگفت که «فیدل کاسترو» فیلم سخنرانی رهبری را دارد و چند وقت یکبار نگاه میکند. کسانی که آقای کاسترو را میشناسند، میدانند که او اهل تملق و شوخی نیست. وقتی میگوید فیلم سخنرانی را دارد و آن را میبیند، به این معناست که آن سفر، سفر موفق و تاثیرگذاری بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه در دوران اصلاحات افزود: بعد از آن، به نظرم دومین سفری که مهم بود و توانست افکار عمومی را جلب کند، سفر آقای خاتمی بود که گفتوگوی تمدنها در آن به تصویب رسید. این سفر از آن جهت موفق بود که مطالب با ادبیاتی متفاوت و جدید مطرح شد.
ارسال نظر