چرا عربستان افراطیهای خود را به سوریه فرستاد؟
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- رئیس دفتر روابط خارجی شورای هماهنگی معارضان سوری، با بیان اینکه روابط کشور قطر با القاعده و جبهه النصره کاملا عیان است تاکید کرد: عربستان سعودی برای رهایی از دست افراطیهای داخلی، آنان را روانه جنگ سوریه کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، "هیثم مناع" گفت: تصور همکاری بین دولت سوریه و دولت آمریکا علیه گروه داعش بدون وجود میانجی ممکن نیست.
مناع در گفتگو با روزنامه اینترنتی رای الیوم، درباره امکان تحرک سازمان ملل متحد علیه گروه تروریستی داعش گفت: روابط ما با سازمان های بین المللی در ارتباط با موضوع تروریسم و جنگ به سال 2001 باز می گردد. زمانی که جرج بوش پسر بر مبارزه با تروریسم تاکید می کرد، ما اعلام کردیم که اگر معیارهای مربوط به حقوق بشر رعایت نشود، جنگ علیه تروریسم برآیندی نخواهد داشت زیرا هر گونه اقدام کشورهای بزرگ در نقض حقوق بشر موقعیت تروریست ها را تقویت خواهد کرد. ما بسته شدن زندان های مخفی را خواستار شدیم و با تعطیل کردن نهادهای اسلامی به صرف وجود شک و تردید یا گزارش هایی که منابع آن اسرائیلی است مخالفت کردیم.
رئیس مرکز حقوق بشر اسکاندیناوی درباره ساز و کارهایی که باید برای مبارزه با تروریسم اتخاذ شود گفت: می توان هر کسی را که به حمایت از تروریسم می پردازد در چارچوب قوانین ملی، اروپایی و بین المللی تحت تعقیب قرار داد. ما به همکاری گسترده حقوقدان ها در منطقه، به ویژه حقوقدان های کرد، عرب و ترک نیازمندیم. در این خصوص کشورهای منطقه نیز نقش حائز اهمیتی می توانند ایفا کنند.
مناع در خصوص احتمال اقدام آمریکا برای حمله به مواضع داعش در عراق و سوریه بدون مجوز سازمان ملل متحد گفت: نخست باید بگویم که رعایت مشروعیت بین المللی مسئله اصلی کشورهای ابرقدرت نیست. تصور همکاری بین دولت سوریه و دولت آمریکا در شرایط کنونی و بدون وجود میانجی های منطقه ای و بین المللی و حصول تغییر اساسی در روند سیاسی دشوار است.
وی درباره چرایی فعالیت داعش در سوریه اظهار داشت: پیش از سوریه القاعده در شبه جزیره عربستان فعالیت می کرد. نهادهای امنیتی و اطلاعاتی عربستان مانع از فعالیت این گروه شدند و ضربه سختی به آن وارد کردند و9 هزار نفر از اعضا و حامیان آن را بازداشت کردند.
مناع ادامه داد: نگرانی عربستان از موضع گیری گروه های تروریستی داخلی علیه این کشور، یکی از مهمترین دلایل تولد (گروه موسوم به) "جبهه اسلامی" با حمایت عربستان سعودی شد. سیاست بندر بن سلطان دبیرکل شورای امنیت ملی عربستان این بود که از شر افراطی ها در جنگ سوریه رهایی یابد. در این برهه عربستان هزاران تروریست را به عراق و سوریه فرستاد .. مسأله مورد توجه این است که اکثر عملیات انتحاری از سوی غیرعراقی ها انجام می شود.
مناع درباره قطر نیز گفت: قطر روابط خود را با طالبان و القاعده حفظ کرد و روابط این کشور با جبهه النصره کاملا عیان است. تبلیغات گسترده رسانه های سلفی در جهت حمایت از جنگ در سوریه و نیز سخنان یوسف قرضاوی و سلفی ها سبب شد که بسیاری از جوانان عازم سوریه و عراق شوند و در این خصوص رسانه های وهابی بسیار تلاش کردند.
ارسال نظر